Šta je novo?

Niste normalni :)

Sto se itema tice, propustio si ih poprilicno, mada ne neke koji po snazi bitno odskacu od ovih koje imas.

Kvestovi mogu biti jako interesantni. Meni se recimo posebno dopadaju izdvojeni kvestovi za Thieves guild, gde si nesto poput Robin Huda. Njih ti daje samo guild master. Ima mnogo jos zanimljivih misija, uz tek poneki smarajuci, ali jako retko.

Zapravo, Filipenko je poodavno u ovom threadu rekao da mu je vece zadovoljstvo da resava sporedne kvestove Morrowinda, nego da igra neku drugu igru. Stvarno je tako.

Poslednja izmena:
Ah, kad vas vidim ovako skupa srecne osecam se kao Isus medju svojim apostolima! :) :d

psaras_pa je napisao(la):
Ajde malo da vas skrenem sa teme...kupio sam pc play #74 i dobio na disku neku "nezvanicnu" ekspanziju za morrowind-Wizard's island.Jel probao neko?

Jeste da se javljam malo kasno, ali ono... pogreši čovek :d

Elem, Wizard's Islands je odličan mod. Neoficijalni mod koji je dovoljno veliki da se može nazvati expansion-om (oko 600MB). Prvo i osnovno, upozorenje: kad jednom počneš da igraš WI, nema nazad! Tako je mod zamišljen. Možeš da se vratiš jedino nekim chitovima, ali to bi vrlo verovatno dovelo do bug-ova, a moguće i do gubitka save-a. E sad, malo o samom mod-u....
Mod je extremno zahtevan za jedan morrowind mod. Sa konfiguracijom iz potpisa se mnogo patim :( . Napolju uglavnom imam 8-15 FPS-a, a učitavanje između oblasti obično traje i do minut. Naime, texture koje su korišćene su dosta kvalitetnije od default textura u morrowindu, pa je hardverski minimum optrilike ovakav: (po njima je nešto manje, ali probao sam i uverio se)

- proc. 1.7 Ghz
- 768 MB RAM
- Graf. sa 128MB RAMa
- i prateća oprema :)

Tako da, toplo preporučujem, ali samo ako imate dobru mašinu i ako ste se dovoljno naigrali morrowind-a, da ne bi posle bilo: "hoću u balmoru".
Evo nekoliko zanimljivih činjenica.
- Ostrvo na kome se odvija radnja je veće od Solstheima (tu se odvija radnja bloodmoona).
- Na ostrvu je zabljanjena levitacija jer tamo živi vrlo moćan mag koji to ne dozvoljava. Jednostavno, nema šanse da letite, osim u zatvorenom prostoru.
- Na ostrvu je strahovita zima, pada sneg, ima i snežnih mećava. Tako da ne možete spavati napolju jer bi se smrzli ko pi*ke :d
- dosta novih kreatura, počev od leptira i osa, pa do abominiona i demona.

Eto za sad... ako se setim još nečega dodaću.

:wave:

Poslednja izmena:
-dakis- je napisao(la):
Prvo i osnovno, upozorenje: kad jednom počneš da igraš WI, nema nazad!
u kom smislu nema nazad??
ajd skontao sam da si na nekom ostrvu, pa nema nazad u Morrowind! Ali na tom ostrvu jel mozes da ides u razne gradove (ako ih ima vise) kad oces :)
inace to me podseca na Tribunal exp., poceo sam i nema izlaska kad ocu nego se javim onom mag-u da me izbaci napolje :D

Questovi

Jedno pitanje... Šta radite sa questovima koji se pojave u journal-u, ali koje niste uzeli i koje ne možete da završite?
Recimo naiđete negde na nekoga koga treba da oslobodite u okviru nekog questa (koji niste uzeli). Kada ga oslobodite pojavi se u nerešenim questovima i taj quest, ali ljudi sa kojima treba pričati posle nemaju u opcijama za dijalog ništa o tom questu. Ja do sada imam već 3-4 takva questa, jedan Imperial Legion, jedan Redorian (a nisam drug član :p ) i mislim još dva.

ako hocete da skratite vreme igranja koristite "coc". mnooogo dobra "sifra"!!! samo otkucate u konzoli coc "balmora, casius cosades house" i eto vas tamo! bez trcanja, skaknja, bezanja od crva i ostalih gnjida... samo preporucljivo je bar jednom obrnuti da popamtis sva imena... nadam se da nece izaci nijedna slicna igra u sledecih 5,6 god... taman da zavrsim faks

andonovski je napisao(la):
bez trcanja, skaknja, bezanja od crva i ostalih gnjida...
Ih, pa šta je tu onda zanimljivo :)

andonovski je napisao(la):
nadam se da nece izaci nijedna slicna igra u sledecih 5,6 god... taman da zavrsim faks
HOĆEEEEEE! :-devil-:
OBLIVION!!!!!!!
JEEEEEEEEEEEEEE!!!! ... EEEEEEEEEEEEE!!! :banana:

jaoj... ko me terao da otvorim ovu temu...
moram da uhvatim uslov a ja chitam o Morrovindu... ccc...

jedva sam izdrzao kada sam uzeo diskove expanzija, pa sad pokushavam da ushtedim za novu grafichku... ali, reshio sam... ima da potroshim josh dana na ESIII :D

da pretrazim bash sve lokacije, i da konachno nadjem ponovo jednog lika na kog sam naleteo dok sam trazio DagothUr-a...
ajd. neka mi neko (ako zna) kaze koja je uloga lika u ebony armoru sa nazivom Materius (ili slichno?) na koga sam naishao pretrazujuci jednu pecinicu na DagothUr-ovoj planini...
plz. help...

ToxiC je napisao(la):
u kom smislu nema nazad??
ajd skontao sam da si na nekom ostrvu, pa nema nazad u Morrowind! Ali na tom ostrvu jel mozes da ides u razne gradove (ako ih ima vise) kad oces :)
inace to me podseca na Tribunal exp., poceo sam i nema izlaska kad ocu nego se javim onom mag-u da me izbaci napolje :D

Pa nešto slično mournholdu (tribunal exp.)...
Na to ostrvo stigneš nekim brodom, kojni inače ne postoji :) ... Možeš da se krećeš kuda hoćeš po tom ostrvu, ali nema nazad u Vvardenfell (veliko ostrvo na kome se odvija radnja morrowinda). Nema broda kojim bi se vratio, levitacija je zabranjena, jednio bi možda mogao da preplivaš ili waterwalk-uješ, ali kažem, tada bi verovatno zabagovao igricu i moguće izgubio save game. Kada završiš mod, valjda se automatski teleportuješ u balmoru ili tako nešto. Ostrvo je dovoljno veliko i zanimljivo da i nećeš imati potrebe da se vraćaš u Vvardenfell, osim...... ako nemaš "slabu" mašinu (kao ja), pa ti igra radi očajno i poželiš da se vratiš u balmoru i imaš preko 15FPS-a :) .

@zeleni_zub
kolko ja znam, te questove više ne možeš da rešiš. (osim ako ne učitaš neki stariji save :) )
@andonovski
za to, "legalno" postoje magije mark i recall. Možda nisu efikasne koliko i ta šifra, ali rade posao. + Tu su i boot of blinding speed, tako da kretanje nije neki problem.
I will never cheat! Never! :D

Poslednja izmena:
-dakis- je napisao(la):
@zeleni_zub
kolko ja znam, te questove više ne možeš da rešiš. (osim ako ne učitaš neki stariji save :) )

Nije mi toliko važno da ih rešim. Više bih voleo da ih nekako obrišem iz journal-a. :) Mislim do kraja igre će mi journal biti prepun takvih questova kako sam krenuo. Neću znati koje treba da rešavam a koje ne. :)

ja sam prestao da igram morowind zato sto sam se smorio jer nisam mogo 4 dana da nadjem vukodlaka u bloodmoonu...ne mozete da verujete kako sam prso taj 4 dan...a trazio sam ga da bi mogo da me zarazi...

sad skoro sam isto uzeo igram morowind i stigo sam do jednog questa da maknem nesto(za fighters guild) iz jedne kuce u nekom ormanu koji ima 100 lock i posle celog dana(dobrih 6 sati sam trazio scrol koji bi mi pomogao) truda nisam uspeo i posle sam se opet smorio i odusto...

da vas pitam nesto...meni nece da radi tribunal kad imam instaliran bloodmoon...ima neko ideju?

poz

Mozhe li neko da mi kazhe shta Morrowind zahteva da bi radio, tj, koliki su mu "system requirements"?
Navukoste me samo prichom, pa reko' da probam :wall:

GeorgeT :bottle:

What are the system requirements for the PC version?
MINIMUM SYSTEM REQUIREMENTS:
Windows ME/98 128 MB RAM; Windows XP/2000 256 MB RAM; 500 MHz Intel Pentium III, Celeron, or AMD Athlon processor; 8x CD/DVD-ROM Drive; 1 GB free hard disk space; Windows swapfile; DirectX 8.1 (included); 32MB Direct3D Compatible video card and DirectX 8.1 compatible driver; DirectX 8.1 compatible sound card; Keyboard; Mouse

RECOMMENDED:
800 MHz or faster Intel Pentium III or AMD Athlon processor; 256 MB RAM; NVIDIA GeForce2 GTS, or ATI Radeon 7500 or faster video card.

SUPPORTED VIDEO CARD CHIPSETS*:
NVIDIA GeForce4; NVIDIA GeForce3; NVIDIA GeForce2; NVIDIA GeForce 256; NVIDIA TNT2; ATI Radeon 8500; ATI Radeon 7500; ATI Radeon 7200; ATI Radeon; ATI Rage 128; Matrox G550; Matrox G450; Matrox G400

*please note that the lack of 3DFX support is simply because there aren't DX8.1-compatible drivers for those cards

Hvala Samuraj.
Samo da polozhim elektroniku i ako je tachno ono shto ste naprichali evo josh jednog ovisnika.... ;)

Umbra sword

Vraćam thread iz zaborava zbog jednog pitanja, a ono se odnosi na sve koji su došli do ovog oružja:
Kako da iskoristim "soul trap" ?!

Kad roknem bilo kog protivnika (životinju) ništa se ne dešava. Vidim da je korišćenje podešeno na "Cast When Used" a ne "Cast When Strike" ali sigurno ima neki način da se samo pomoću mača zarobljavaju duše.
U inventaru imam prazne soul-gemove.

Desni klik, onda iz liste magija sa desne strane odaberi Umbru, pa kastuj magiju pre nego sto ubijes protivnika, i onda na miru iskoristi njegovu sirotu dusu ciji si novi brutalni vlasnik da enchantujes neki besveti oklop ili makar slem...

kolko enchant poena staje na najbolje short blade-ove ? Nisam ih nikada imao niti koristio pa pitam...

@Filipenko
hvala, hvala, hvala, hvala, hvala, ... (duboki udisaj) ... hvala, hvala, hvala, hvala, hvala, hvala
Neverovatno da nisam video "Umbra sword" na listi magije! lol
Poludeh pokušavajući a odgovor mi je sve vreme bio ispred očiju.
Slep pored očiju :wall: (ali od silnog igranja :d )

@Agilni
Pa, ono, kad bolje pogledam, i jeste tako. Ovako mogu lepo da biram šta ću da zarobljavam a šta ne. A na putevima prelepog ostva Wandenfell ima starno gomila sitnurije.

Još jednom
MANY THANKS!!

A sad odo da nastavim avanturu ;)
:wave:

Nista strasno, dete, desava se. Pozdravi moga starog pobratima Hircina, bivsu zenu Almalexiju i vernog Dagoth Ura.
Naravno, Sunderom! :d

Gledaj da u geater soul gem-ove zarobis, Golden Saint-ove i ijao, zaboravih kako se zovu(one ruzne, debele sa surlama), dobijas mnogo potentnije gemove!

FMW SLaUGhter je napisao(la):
Gledaj da u geater soul gem-ove zarobis, Golden Saint-ove i ijao, zaboravih kako se zovu(one ruzne, debele sa surlama), dobijas mnogo potentnije gemove!
ascended sleeper-i valjda :)

tachnije, sa njima se dobijaju najveci potencijali za enchant item-a (odnosnomax kolichina mogucih enchant poena da budem malo jasniji) :)
(al sam srochio) :D

@filipenko
Oću, oću. Potapšaću ih po ramenu :-devil-:

Ružne debele sa surlama kažete ?!?
Fuj. Do sada ih nisam sreo ali siguran sam da ću ih odmah prepoznati :D

Ruku na srce, i ne žurim.
Trenutno sam uzeo početni zadatak za Temple (obilazak onih oltara) a da bih spojio obavezno s' korisnim (dizanje marskmana), opremio sam se sa nekih 1500 strela i kokam sve što vidim usput. Sad sam na 53 nivou marskmana (43 level ukupno, da se malo pohvalim :) ) i poprilično sam opak strelac. Kad se uz to uzmu strenght, endurance na 100 sa agilityjem na 79 ... sasvim sam zadovoljavajući i u borbi prsa u prsa.

Što se enchanta tiče, u fazi sam eksperimentisanja. Willpower i Intelligence su mi na po 100 pa mi magija ni u kom slučaju nije problem. Kupim neki spell, probavam kako deluje uživo, pa ako mi se svidi primenim i na predmete.
Mada, što duže eksperimentišem, stičem utisak da taj enchant i neću baš često koristiti. Igra obiluje već gotovim predmetima koje mogu da kupim, nabasam na njih tokom krađe ili mi ih neko da kao nagradu. Šta znam, videću.

Poz.

Poslednja izmena:
hehe, tek cesh se zezati sa enchantom ;)
jedan od boljih delova igre je kada sklapash neki svoj enchant item :)
ja sam prosto obozavao koshulju koja ima nightvision i breathe water :D
za ronjenje dushu dalo...

@_Silent_
Svak ti dala ;) plus, vrede 80 'iljada!
Samo shit je sto ne mozes da razvijes enchant preko 100! :crash:

:::[Moguci spoiler]:::

Ima jaka fora, za dobru kintu, u Pelgaid-u (valjda,igrao sam igru pre dve godine pa sam imena pozaboravljao!) postoji monster (opet ne mogu da se setim, al' znam da je jedini od tih koji je raspolozen za komunikaciju, nesto na S) u jednoj velikoj kuci koji kupuje i prodaje sve po istoj ceni, a u steku ima 5000! Tako da svu kvalitetnu opremu koju imas ustekanu negde(a vredi po 50 000 pa ne mozes da je utopis i uz to ti ne treba), mozes da doneses kod njega, razmenis za kintu i opremu bez ikakvog gubitka, prespavas 24h (da se obnovi zaliha novca) i ponavljas postupak dok ne prodas sve sto imas, ja sam ustekao par miliona na ovaj nacin!

:::[/Moguci spoiler]:::

I jedan savet, uvek kada kupujes ili prodajes nesto, povecaj cenu za neki dinar, razvija ti se barter skill pa stvari vremenom kupujes za sve manje pare!

Ima jaka fora, za dobru kintu, u Pelgaid-u postoji monster (opet ne mogu da se setim, al' znam da je jedini od tih koji je raspolozen za komunikaciju, nesto na S) u jednoj velikoj kuci koji kupuje i prodaje sve po istoj ceni, a u steku ima 5000! Tako da svu kvalitetnu opremu koju imas ustekanu negde(a vredi po 50 000 pa ne mozes da je utopis i uz to ti ne treba), mozes da doneses kod njega, razmenis za kintu i opremu bez ikakvog gubitka, prespavas 24h (da se obnovi zaliha novca) i ponavljas postupak dok ne prodas sve sto imas, ja sam ustekao par miliona na ovaj nacin!
dobro se secash :)
valjda je to scamp (ili slichno) koji se nalazi u kuci nekih orkova, a shto je josh bolje, u blizini tog istog grada nalazi se jedna grobnica gde uvek mozesh da 'harvestujesh' oruzje jer se tu spawnuju a 1-3 golden saint-a, 2 dremora lord-a, 2-3 skeletion-a, i winged twighlight i ostale nakaze ;)
naravno, spawn-uju se random, tako da ako neko planira da napuni grand gem-ove sa dushama golden saint-a, ovde mu je pravo mesto, samo treba da posecuje grobnicu vishe puta u toku dana (posetish, odspavash, ponovo posetish i tako u krug)...
rezultat: gomila dusha GS-a u grand gem-ovima + gomila oruzja koje mozesh da prodash onom stvorenjcetu na prvom spratu Gorak manor-a ako se dobro secam...
nabudzish sebi i kesh i skill-ove, a kada ti dosadi, samo skoknesh do mage-s guild-a i vretish se reshavalju quest-ova :)

Creaper = 5000gold!
Nego, ja upravo pikam Gothic II i mogu reci da su questovi uglavnom stvarno bolje odradjeni nego u Morrowindu! U*akio sam se kada sam prvi put naleteo na Orka u sumi blizu pocetnog grada!
Mada, zrtvovacu jos dobar deo svog zivota na prelazak i Obliviona i Gothica III, i sumnjam da ce mi biti zao :D

I jedan savet, uvek kada kupujes ili prodajes nesto, povecaj cenu za neki dinar, razvija ti se barter skill pa stvari vremenom kupujes za sve manje pare!
Da, da. To već odavno radim. Skill se zove merchantile i prvi mi je dosegao "stotku", zajedno sa personality što je atribut vezan za ovaj skil. Gde god da odem svima se strašno dopadam :d i nude mi odlične cene, koje mogu da korigujem gore-dole čak i do 50%. Fina stvarčica.

a ako se zavitlavas sa echantmentima, udari neki koji ti povecava personality za 2sec.
i upotrebi pre nego sto udjes u dijalog sa bilo kim odma' odnos skace na 100%!

zar nije mnogo lakshe napraviti napitak koji ce trajati 30ak sekundi :)

Nazad
Vrh Dno