Šta je novo?

Nintendo Switch 2

Odličan port, Switch 2 je vrlo sposobna konzolica.

Uvek nam zene ruse sneska 🙂. Nama je stigla konzola pre mesec dana, igrali se 20ak dana i deca se navukla opasno, bukvalno su krizirali, pa smo morali da je sakrijemo. Jos sam kupio/porucio 30ak igrica i sad kako je krenula skola dogovor je sat vremena nedeljno 🙂.

Probaj ponovo ili drugi browser. Upravo sam probao i prihvata kod.
Uspeo iz druge , hvala . Elem pitanje u vezi punjenja konzole , stavio sam u podesavanjima da ne puni preko 90 posto ali elem evo igrom slucaja nocas je konzola celu noc ostala na punjacu i preko 81 posto ne puni , a i prethodnih dana nije htela preko 81 posto. Jos neko sa istim problemom ?

Podešavanje do 90% za nintendo znači između 80 i 90. Mislim da je svima tako, bar meni jeste.

Uspeo iz druge , hvala . Elem pitanje u vezi punjenja konzole , stavio sam u podesavanjima da ne puni preko 90 posto ali elem evo igrom slucaja nocas je konzola celu noc ostala na punjacu i preko 81 posto ne puni , a i prethodnih dana nije htela preko 81 posto. Jos neko sa istim problemom ?

Kod mene takodje max bude 82% baterije za cijelu noć.

posle koliko vremena izlaze emulatori otprilike

Pozdrav, da li je slucaj kod nekog jos pri punjenju switch 2 na gornji port bude max 81-82%, a na donji port 100%? Podeseno je oko 90%. Hvala

Zvali me iz MTS-a za S2, veli snajka rata Vam je 3700 (88800) sa Mario Kart igrom, nema bez. 😅
Definitivno im je neko sipao drogu u heroin.

Vi ste ludi ako tamo uzimate, odes u Games, provuces karticu na 12 rata i lagano. Ili kesnite kod Istvana na KP.
A MTS mora da uzme svoj deo kolaca, kako drugacije da se zarade zilioni...

Switch 2 za 4 meseca prešao brojku od 10m, Switch 1 prešao 140m

Screenshot-2025-11-04-at-10-01-36-AM.jpg

posto hollow knight ima grafiku da radi na krompiru, stvarno ne razumem poentu sw2 verzije, grafika ce izgledati isto, a 120 fps mi nece pomoci. Bukvalno mamipara i glupost.
Polako se gomilaju ok igre za sw2, sad igram ff7 remake, i dobra je igra i izgleda lepo posebno pocetak posle 1 misije, tu su se bas potrudili.

Stvar koja mi najvise smeta je sto recimo taj ff7 nema na kertridzu (mislim ima, tako sam kupio ali je full DL - al volim da imam kutije od igara) a zauzima 100 GB.
A SD express kartice su preskupe, i nema poente jer ce ova od 256 moci da smesti max 3 velike igre.

ali mnogo fale ekskluzive i nintednove igre bas za sw2. No, jos nije ni god dana sa nama, nadam se da ce biti...Posto su mu i oborili cenu sooolidno, nadam se da ce da izbacuju dobre igre da to pokriju 😀

Amazon, baš lepo urađen.

Zdravo svima, želela bih da podelim utiske o Switch 2 konzoli, igrama i svemu ostalom što sam isprobala za oko tri nedelje koliko je imam.

Kupila sam bandl sa igrom Mario Kart World i odlično sam prošla, jer sam ga platila 480 evra preko preprodavca. Za sada sam odigrala oko 40 sati Donkey Kong Bananza, a Mario Kart World igram praktično svakodnevno i stvarno je fantastičan.

Takođe sam kupila i Hogwarts Legacy za Switch 2, koji me je ukupno izašao oko 18 evra - najpre sam uzela običnu verziju za 8 dolara, a zatim doplatila 10 dolara za Switch 2 upgrade.

Moj utisak nakon kupovine, s obzirom na to da imam i Nintendo Switch OLED (hakovan), jeste da je Switch 2 svakako bolji uređaj. Konzola deluje jako kvalitetno, kontroleri su udobniji u rukama i lakši za upravljanje, a veći džojstici dosta znače. Iskreno, zaljubila sam se na prvi pogled i baš sam srećna što imam i prvu i drugu verziju - ovo mi je bukvalno “dream come true konzola” još od vremena Game Boy-a, Nintendo DS-a, Game Boy Advance-a, 3DS-a i ostalih.

Ekran je, naravno, veći i mnogo lepši za handheld igranje. 1080p rezolucija na njemu je stvarno primetno bolja u odnosu na 720p OLED ekran. Posebno me je oduševio novi update koji je Nintendo ubacio - postoji toggle u settings-u koji omogućava da se Switch 1 igre u handheld režimu igraju u 1080p, praktično kao da su u docked modu. Time su praktično sve Switch 1 igre dobile vizuelni upgrade bez ikakvog patch-a od strane developera. Ovo me je baš oduševilo i bio je jedan od razloga zašto sam se odlučila za kupovinu, jer više ne postoji onaj osećaj kompromisa kada igram starije igre na novoj konzoli.

Htela sam da podelim i nešto što sam otkrila u poslednjih nekoliko dana, jer mi je baš promenilo način na koji kupujem igre.

Bananza-u sam kupila na evropskom eShop-u za 69 evra. Kasnije sam saznala da mogu vrlo lako da se prebacim na US eShop i da tamo prolaze naše Visa kartice (Intesa), što sam i proverila - prvo sam kupila neku igru od 1 dolara, čisto test, i sve je prošlo bez problema. Posle sam kupila još jednu igru i takođe je sve radilo kako treba.

Tu sam već štedela nešto novca zbog razlike u valuti (dolari vs evri), ali onda sam otkrila da mogu da menjam region bukvalno za manje od minut i da postoje još jeftiniji eShop-ovi.

Isprobala sam Hong Kong i South Africa eShop, a videla sam i da na norveškom eShop-u ponekad ima nenormalnih popusta - npr. Witcher 3 je trenutno oko 8 dolara.

Svi ovi shopovi rade sa našim karticama (konkretno sam testirala Visa Intesa debitnu).

Ono što me je baš iznenadilo je da su Nintendo igre na Hong Kong eShop-u oko 25-30% jeftinije nego na američkom. Konkretno, Zelda: Tears of the Kingdom (Switch 2 verzija) je oko 57 dolara na HK, dok je na US 79 dolara, a u Evropi 79 evra. To je razlika od oko 3.500 dinara samo zbog promene regiona a razlika između digitalne i fizičke verzije u srpskim radnjama je više od 5000din za ovu igru!!

Praktično, Nintendo igre koje inače nikad nemaju popuste kupuješ kao da su stalno na -30%, što je stvarno ludo.

Takođe sam otkrila da je Nintendo Switch Online u South Africa regionu dosta jeftiniji - oko 3 dolara mesečno, a godišnja pretplata oko 15 dolara.

Još bolje, Family plan za 12 meseci košta oko 27 dolara, što kad se podeli na 8 ljudi ispadne oko 3,4 dolara po osobi godišnje. Sa Expansion Pack-om, Family varijanta izađe otprilike 7-8 dolara po osobi godišnje, što je stvarno smešno jeftino.

Uglavnom, htela sam da podelim ovo jer sam sve lično isprobala i radi bez problema - meni je baš promenilo način kupovine igara i iskreno sam oduševljena koliko može da se uštedi.

Evo mog friend koda
SW-1708-1570-8996, ko god želi neka me doda 🙂

P.S. Ako znate neki drugi srpski forum ili discord kanal koji je "življi" od ovog a tiče se Switch 2 konzole i igara volela bih to da znam i da sam na njemu aktivna, hvala unapred!🙂❤️

Sjajno, svaka cast na postu.

Ja sam na ivici da ga kupim ali me odbijaju cijene igara i sto imam skoro 550 igara na Steamu od kojih 70% tek treba da odigram. Kod nas je trenutno vanila 490 eura, dok je bundle sa Mario Kart World 560.

Nikad nisam imao Nintendo, od Game Boya zapravo i zaista zelim da udjem i u taj ekosistem ali je nekako sve lakse na PC i PS, s tim sto je stvarno lako naci gift cards za EU i US. Istrazivao sam poslednjih dana i rekose da su kod Poljaka dobre cijene, svakako me zanimaju samo njihove ekskluzive jer maltene sve ostalo imam na Steamu i Epicu i od skoro na PS4 uz godisnju PS Plus Premium pretplatu. I lomim se Switch 2 ili PS5, ali me mnogo vise privlaci da odigram te ekskluzive koje ima Nintendo i da imam napokon i jednu pravu handheld konzolu, ako prelomim javljam se definitivno 😀

Steta samo sto za online sub ne daju iole novije igre, ali ono sto sigurno znam koliko sam igrao CTRNF igracu Mario Kart World ludacki svakako.

E da, odbija me malo i sto imam neki krs TV, jeste 4k ali bas nije dobar, morao bih onda juriti neki Mini Led sto je jos 550 eura minimum.

Bacite pogled i na japanski Amazon. Ja sam tu uzela Bananzu i Tennis Fever, bili su najjeftiniji u tom trenutku. Mislim da sam platila oko 40-42 evra. Treba jedino da se napravi japanski Amazon nalog da bi moglo da se kupuje. Čini mi se da sam već pisala uputstvo u ovoj temi.

Ne, nego na digitalne. Ekskluzive uglavnom imaju engleski bez obzira na to gde kupiš, ali ipak valja proveriti na japanskom eShop-u. Bananza i Tennis Fever imaju engleski, Zelda isto, verovatno je tako i za ostale ekskluzive.

Ovde mogu da se upoređuju cene po regionu: https://eshop-prices.com/

Klikni na region igre koji te interesuje i idi na game's page, otvoriće se eShop za tu zemlju, pa možeš da proveriš dostupne jezike. Amazon je bio jeftiniji od eShop-a kad sam ja kupovala.

Nazad
Vrh Dno