Kako koja igra. Svaka se loaduje mnogo brže, neke koje nemaju capped FPS rade brže i bolje ali njih nema nešto mnogo. Sve što je 2D da sam probao ili pixel art izgleda fantastično, većina 3D igara koje sam probao iz lične arhive izgledaju užasno. Užasnije od užasnog. Umelo je to da izgleda loše i na Switchu, ali kako sve igre sad rade u 720p modu pa ga još raširi na 1080p, izgleda baš jako loše. Zavisi od igre naravno, neke kao Bioshock Infinite izgledaju neočekivano dobro.
U svakom slučaju zbog loadinga je bolji osećaj primetno. Na prethodnom Switchu nije me ubijao ni 30FPS cap, ni nekad loše performanse, nego čekanje nekad i po 20 sekundi da se nešto učita.
I kod ima Switch 2 neka pod obavezno pogleda Fast Fusion. Mislim da je nekih $15 i vredi svaki cent. Wipeout na steroidima (barem kako ga se sećam, davno beše). Nakon pet minuta ovoga ni 150cc u Mario Kart više ne mogu da igram, osećam se kao da idem nazad u vreme, kao da sam na gerontologiji.
I da, ko je fan Street Fightera, ima zapravo demo za šesticu na eShopu, ko želi da proba. Prijatno iznenađenje.