Šta je novo?

Nintendo 3DS

shin-bojan

Čuven
Učlanjen(a)
14.10.2004
Poena
925
featured_hardware1.jpg

Size (when closed):
Approximately 5.3 inches wide, 2.9 inches long, 0.8 inches tall.
Weight:
Approximately 8 ounces.
Top Screen:
3.53-inch widescreen LCD display, enabling 3D view without the need for special glasses; with 800x240 pixel resolution (400 pixels are allocated for each eye to enable 3D viewing).
Touch Screen:
3.02-inch LCD with 320x240 pixel resolution with a touch screen.
Cameras:
One inner camera and two outer cameras with 640x480 (0.3 Mega) pixel resolution.
Nintendo 3DS Game Card:
2 GB Max. at launch.
Wireless Communication:
Can communicate in the 2.4 GHz band. Multiple Nintendo 3DS systems can connect via a local wireless connection to let users communicate or enjoy competitive game play. Systems also can connect to LAN access points to access the Internet and allow people to enjoy games with others. Will support IEEE 802.11 with enhanced security (WPA/WPA2). Nintendo 3DS hardware is designed so that even when not in use, it can automatically exchange data with other Nintendo 3DS systems or receive data via the Internet while in sleep mode.

Game Controls:
Touch screen, embedded microphone, A/B/X/Y face buttons, + Control Pad, L/R buttons, Start and Select buttons, "Slide Pad" that allows 360-degree analog input, one inner camera, two outer cameras, motion sensor and a gyro sensor.

Other Input Controls:

3D Depth Slider to adjust level of 3D effect (can be scaled back or turned off completely depending on the preference of the user), Home button to call system function, Wireless switch to turn off wireless communications (even during game play), Power button. The telescoping stylus is approximately 4 inches when fully extended.

Input/Output:
A port that accepts both Nintendo 3DS game cards and game cards for the Nintendo DS™ family of systems, an SD memory card slot, an AC adapter connector, a charging cradle terminal and a stereo headphone output jack.

Sound:
Stereo speakers positioned to the left and right of the top screen.

Battery:
Lithium ion battery details TBA.

Parental Controls:
Parental controls similar to the Nintendo DSi system will be included.

E3 2010: Nintendo 3DS: IGN Editors Chime In
http://ds.ign.com/articles/110/1100156p1.html

Digital Foundry vs. 3DS
http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-vs-nintendo-3ds

Poslednja izmena:
Ja sam iznenađen napretkom grafike koju je Nintendo ostvario u odnosu na DS. Sony da bi ostvario ovakav skok moraće da smesti Cell u sledeći PSP što ne bi isključio kao nemoguće (za jedno dve godine recimo).

Resident Evil Revelations

115963677.png

1159634308e29683d177f07.png

1159633912c507adf2a01a3.png

115963150.png

Ja sam iznenađen napretkom grafike koju je Nintendo ostvario u odnosu na DS. Sony da bi ostvario ovakav skok moraće da smesti Cell u sledeći PSP što ne bi isključio kao nemoguće (za jedno dve godine recimo).

Trenutne glasine su da se radi o PowerVR SGX chipsetu koji je, blago receno, neverovatno brz:
http://www.pspworld.com/sony-psp/accessories/sony-psp-2-graphics-processor-revealed-009549.php

Resident Evil Revelations

http://img535.imageshack.us/img535/4863/115963677.png[IMG]

[IMG]http://img341.imageshack.us/img341/3888/1159634308e29683d177f07.png[IMG]

[IMG]http://img294.imageshack.us/img294/8909/1159633912c507adf2a01a3.png[IMG]

[IMG]http://img441.imageshack.us/img441/3313/115963150.png[IMG][/QUOTE]

Odlicno izgleda.

Nije trebalo da se bakću sa PSP Go već da prave PSP 3D ili PSP2. Nintendo će opet da obriše pod sa sonijevom handheld konzolom.

Sony je sad malo zatecen sa 3DS-om i pitanje je kako ce se postaviti u ovakvoj situaciji. S jedne strane i da Sony izbace jaci hardver od 3DS-a Nintendo opet ima zvaku koja se zove 3D. S druge strane ako i oni budu integrisali 3D pricace se kako je Nintendo ipak prvi to uveo a kako oni samo kopiraju i prate Nintendove poteze. Nebitno je za Nintendo ako psp2 bude imao jaci hw sve dok ima nizu cenu od Sonijevog proizvoda.

Nintendo nikad ne forsira hardware vec uvek nudi u tom trenutku dostupnu tehnologiju uz nizu cenu ali sa necim sto ih razdvaja od konkurencije. Kod Wii-a je to bio Wimote, kod 3DS-a naravno 3D.

Daj bre sta je vama, kakav je to 3D ako malo skrenes pogled i opet treba neko vreme da se oci naviknu, cista prevara.
Oce da sve 3D paljevine kupe ovo sto pre. Koji ce mi 3D na ekranu od 8cm !?!
Spisak igara je dobar, to je adut.
Zna se na koga Nintendo racuna, na casual igrace, koji vole da drndaju Maria i sl gluposti.

Podrzhavam Sony, ali mi se ''prividja'' da ce njihova nova prenosna konzola loshe proci u sudaru sa 3DS-om.Po strani taj famozni 3D, Nintendova konzola ce skoro sigurno opet dominirati i brojem i kvalitetom naslova...

Trenutne glasine su da se radi o PowerVR SGX chipsetu koji je, blago receno, neverovatno brz:
http://www.pspworld.com/sony-psp/accessories/sony-psp-2-graphics-processor-revealed-009549.php

Odlicno izgleda.

Potvrđeno je da se u Nintendo 3DS nalazi grafički čip PICA200 japanske kompanije DMP (onaj demo nekoliko postova iznad je demo za ovaj čip).Dizajn je star preko 5 godina i slabiji je od PoverVR SgX535 koji se nalazi u iPhone 3GS i iPad.

Japanese graphics house DMP has confirmed that their PICA200 GPU powers the Nintendo 3DS. Eurogamer's Digital Foundry goes in-depth on the hardware and points-out that the PICA200 is a fairly old design that was completed more than 5 years ago. This puts the horsepower of the chip below the PowerVR SGX535 that powers the iPhone 3GS and iPad. Digital Foundry also clarifies that the chip does not support the OpenGL ES 2.0 standard that Apple's recent devices have utilized.

According to DMP, the PICA200 is capable of rendering 15.3 million polygons per second, with a throughput of 800 million pixels per second. For comparison's sake, the iPhone 3GS's GPU is able to render 28 million polygons per second with a throughput of 500 million pixels per second. These numbers may be somewhat deceiving though as Apple does not allow low level coding to hardware as is typically done when programming for consoles and portable gaming devices.

Futuremark put together a demo highlighting the PICA200's graphical capabilities at the time of its launch. It should be noted that this sort of graphics demo does not account for the processing power needed to run game logic and AI routines.

Sony da bi ostvario ovakav skok moraće da smesti Cell u sledeći PSP što ne bi isključio kao nemoguće (za jedno dve godine recimo).
Neće se Cell naći u mobilnom uredjaju, to je sigurno. Morao bi da nosis ranac sa akumulatorom da bi ti radila sprava :)

Potvrđeno je da se u Nintendo 3DS nalazi grafički čip PICA200 japanske kompanije DMP (onaj demo nekoliko postova iznad je demo za ovaj čip).Dizajn je star preko 5 godina i slabiji je od PoverVR SgX535 koji se nalazi u iPhone 3GS i iPad.

Odgovarao sam na pitanje o PSP-u 2.

The arrival of Nintendo's 3DS could be sooner than we hoped as Reggie Fils-Aime revealed that the company are looking to release the handheld in all major territories by March next year.

Quite easily the star of last week's E3, the 3DS wowed with its no-glasses 3D display and strong support from Nintendo and third-party publishers – leaving many wondering when they could get their hands on the device and how much cash they'd have to part with to do so.

"The reason we haven't announced a launch date or pricing is that, first, we wanted to get reaction here," Nintendo of America President Reggie Fils-Aime told Industry Gamers, "Secondly, we'll be making individual market decisions in terms of what's happening in Japan, what's happening in the Americas, what's happening in Europe. The one thing, for sure, is that we will launch in all of our major markets by March 31, 2011."

Sony je sad malo zatecen sa 3DS-om i pitanje je kako ce se postaviti u ovakvoj situaciji. S jedne strane i da Sony izbace jaci hardver od 3DS-a Nintendo opet ima zvaku koja se zove 3D. S druge strane ako i oni budu integrisali 3D pricace se kako je Nintendo ipak prvi to uveo a kako oni samo kopiraju i prate Nintendove poteze. Nebitno je za Nintendo ako psp2 bude imao jaci hw sve dok ima nizu cenu od Sonijevog proizvoda.

Nintendo nikad ne forsira hardware vec uvek nudi u tom trenutku dostupnu tehnologiju uz nizu cenu ali sa necim sto ih razdvaja od konkurencije. Kod Wii-a je to bio Wimote, kod 3DS-a naravno 3D.

Apple im je sad konkurencija.

Sony talks 3D

Speaking with Sankei Biz, Sony Computer Entertainment CEO Kaz Hirai downplayed Nintendo's 3DS goggle-free technology, citing its lack of precision as a limitation.

In an interview conducted at E3 on the 16th, Hirai told the site, "Based off internally conducted research, naked-eye 3D for portables does not have high precision, and at present there are limitations."

Hirai would not issue a comment on the 3DS itself, stating that he'd yet to see the system (this was on the second day of the show). However, he apparently gave the site indication that Sony does not intend to pursue naked-eye 3D technology for portables.

Expectedly, given the focus of Sony's E3 showing, Hirai's stance was different for PlayStation 3's 3D tech. "With such things as a strengthened 3D-compatible software lineup, we aim to increase hardware sales," said Hirai of the console.

Da nije "enemy" malo prestroga rec od strane Iwate. Uvek je delovao kao dobrocudni cikica koji zadovoljno trlja ruke na ono "it prints money" i gleda svoja posla. Sad kad im na trziste zalazi apple nije bas tako he he.

A ovo sto Kaz rece kao da mu je driver sapnuo :). Na kraju i ne razumem gungulu oko 3D pa me briga da li ce ga biti u PSP2. Kad je vec Sony usao na handheld trziste onda nek bar guraju jak hardver u PSP2, ja se ne bih bunio da imam prenosni sistem koji je jak skoro kao PS3 ali da bar ima dva analogna stika ovog puta.

A ovo sto Kaz rece kao da mu je driver sapnuo :). Na kraju i ne razumem gungulu oko 3D pa me briga da li ce ga biti u PSP2. Kad je vec Sony usao na handheld trziste onda nek bar guraju jak hardver u PSP2, ja se ne bih bunio da imam prenosni sistem koji je jak skoro kao PS3 ali da bar ima dva analogna stika ovog puta.

Nije problem da se to napravi, ali bi kostao vise od ps3 i baterija bi ti trajala 15 minuta :).

Pa ajd bar da se nadjemo da bude izmedju ps2 i ps3 po snazi ako ne moze ovo prvo :p

3DS ma sta neki pricali NIJE jaci od GC-a vec je malo slabiji od toga. U svakom slucaju je veliki skok u odnosu na nemocni DS.

Za handheld da, ali SONY ce ustvari biti prva konzola (ps3) koja ce imati 3D igre i to pocevsi od ove godine. Tako da Nintendo nikako nece moci da bude prvi. A sto se tice handhelda, stvarno 3d u to malo njesra je nepotrebno. Still, ovo je prvi nintend handheld koji mi se trenutno svidja. DS barem za moj ukus i potrebe nikako mi nije zapao za oko.

Pa i ja razmisljam o 3DS-u da budem iskren samo sto ce nabavka ipak zavisiti od kvaliteta igara a bogami i od onoga sto je na ovim prostorima jako bitno a to je da li ce biti piraterije.

Za handheld da, ali SONY ce ustvari biti prva konzola (ps3) koja ce imati 3D igre i to pocevsi od ove godine. Tako da Nintendo nikako nece moci da bude prvi. A sto se tice handhelda, stvarno 3d u to malo njesra je nepotrebno. Still, ovo je prvi nintend handheld koji mi se trenutno svidja. DS barem za moj ukus i potrebe nikako mi nije zapao za oko.

Zar je bitno ko je PRVI? SONY (velikim slovima???)?

Zar nisu bitne igre? Što raznovrsnije, to bolje? Što više to bolje?

Nazad
Vrh Dno