Bilo mi je skroz zanimljivo da pročitam ovu temu, neko je čak pomenuo i Amstrad.
Ja sam svojevremeno, davne '89 imao Amstrad CPC 464. Bila je to vrlo zanimljiva mašina. Čini mi se da kod nas nikada nije bila preterano popularna (softver se mogao nabaviti na svega par mesta); makar nije bila popularnija od C64. Zanimljivosti, u ono vreme, koje su karakterisale CPC 464 bile su: potpuno integrisan sistem (kasetofon i računar su bili zajedno spakovani u kućište koje je ujedno bilo i tastatura), 4 MHz procesor i zanimljiva paleta od čitavih 27 boja! Našao sam i zanimljiv članak na Wikipediji o ovom računaru -
http://en.wikipedia.org/wiki/Amstrad_CPC
E sada, zanima me da li ima još forumaša koji su nekada koristili ovaj računar? Da li se negde može naći dobar emulator i poneka stara igra?
Ja sam imao, pa vidi mi samo avatar
Emulator - win ape je najbolji, bez pogovora, inače sam poskidao sve igre koje sam imao, kao i one koje nisam uspeo da igram:S:
PS
Nije tačno da se soft mogao nabaviti samo na par mesta, bilo ga je dovoljno, naravno ne kao za C64 ali je bilo.
Pazi ovih se ja sećam:
Gecisoft (naš poznati novinar Jovan Palavestra)
Braća pankeri iz Takovske (skoro smo ih pominjali na forumu, srušiše zgradu gde su bili:S: )
Jagodić Nikola (krš snimci)
drfedja dok je živeo u Nušićevoj
Lik sa okretnice 15-ce u Munze
Lik kod trafoa na Vidikovcu (onaj beli veliki koji je davno goreo).
Bio sam i kod nekih šabana na Novom BG, ali nije vredno pomena.
I naravno, kasete su uredno stizale poštom čak iz Slovenije, od glavnog baje, ijao kako se zvače njegova podružnica, na vrh jezika mi je, e ***, setiću se sutra.
Pozdrav svim Šnajderovcima:wave::wave::wave::wave: