Šta je novo?

Nije ni ATI tako los :)

U cemu je fora sa 4.7? Najavljeno nesto extra? Ima li negde bre poredjenje 4.5 i 4.6, ja sam jos na 4.5...? Nisam cuo nista pozitivno za 4.6, a vec pricate o 4.7 (verzija za jul). :)

byMaX je napisao(la):
U cemu je fora sa 4.7? Najavljeno nesto extra? Ima li negde bre poredjenje 4.5 i 4.6, ja sam jos na 4.5...? Nisam cuo nista pozitivno za 4.6, a vec pricate o 4.7 (verzija za jul). :)
Pa da, ubrzanja se odnose prvenstveno za 3D Mark 2K3 i to za X800 karte,
ali i za ostale karte driver je osetno brzi. Trenutno sam na 4.7 beta3, pa sam se licno uverio, i rezultat od 12.723 markova sam postigao upravo sa njim.
Radi se se o Catalyst-u, ne DNA, Omega ili NGO driverima. Ako hoces da ga probas, mozes da ga dwl, sa www.station-drivers.com
:wave:

P.S. Zaboravih da dodam link gde su poredili DNA, 4.5, Omegu i beta 4.7,
na poljskom je jeziku, ali sve ces razumeti.
http://twojepc.pl/artykuly.php?id=dna_omega_catalyst_4_6&jedna_strona=1

jos ponesto o 4.7, izuzetno je stabilan, ostali drv. nisu podnosili OC vise od 580/580, a ovaj ide i 590/585 za clock/mem. Ima radlinker implementiran i sada mi se X800 prijavljuje kao R420.
:)

Poslednja izmena:
meaculpa je napisao(la):
Pa, sto se tice napijanja :d imam Antec 430 truepower, a posto sam dwl. novi drv. ver. 4.7, dobio sam osetno bolje rezultate, sada sam na granici hall of fame sa 12.723 markova. Naravno sledi otvaranje svih 16 cevki, i idemo dalje :D
Pozdrav
Pa kad ce vise tih 16 cevki... hajde lepo da i neko kod nas bude u trendu ( vidim da se svi na netu prosto utrkuju za otkljucavanjem x800pro), da se vidi sat moze. cenim negde 15000 :d

choka je napisao(la):
Pa kad ce vise tih 16 cevki... hajde lepo da i neko kod nas bude u trendu ( vidim da se svi na netu prosto utrkuju za otkljucavanjem x800pro), da se vidi sat moze. cenim negde 15000 :d
Pa pazi kada vec tri puta probam da je modujem. Prvo flomasterom sa srebrom, pa grafitom, na kraju sam zalemio vodove i sta se deseva. Jezgro sa idealnim brojem i oznakama koje se 100% otkljucavaju, kod mene nece.
Ova poslednja varijanta je uspela, ali kada restartujem racunar, vrate se ponovo na 12, a i overdrive se izgubi iz CP-a. Verovatno je nesto sa drv.
Trebalo bi oko 10-12% da bude rezultat veci sa 16 cevki.

Hm, jedva cekam onda te 4.7 - mada, kako stvari stoje, prelazim na nvidiju... :(... ovaj :)

Oziris je napisao(la):
Jesi updejtovao bios?
Naravno da jesam, stavio sam onaj od XT karte, ali i sa neflashovanom kartom, atitool prikazuje otvaranje za 16 pipe-a :mad:

byMaX je napisao(la):
Hm, jedva cekam onda te 4.7 - mada, kako stvari stoje, prelazim na nvidiju... :(... ovaj :)
Ma lako je tebi da sa tim monstrumom od karte cekas da :banana: izadju bilo
koji driverci. Nego iznesi malo podrobnije misljenje o toj zverini.

CAT 4.7Beta ladno izbacuju 10500 score za X800Pro...bez overclocka :)

CAT 4.7 donosi temporal AA. Znaci obicni AA2x + Temporal AA = AA4x vizuelno, a u performance AA2x.

Jedini uslov je da vsync bude ukljucen na ON, da bi temporal AA radio.

Da, i da ti refresh bude makar 120 Hz... Na CRT-u...

Hteo bih meacupla da zamolim da ako mu nije tesko da provrti kartu i na 3dmark 2001se pa da nam javi skor! Posto nas bas interesuje koliko karta postize u starijoj verziji!!!

meaculpa je napisao(la):
Naravno da jesam, stavio sam onaj od XT karte, ali i sa neflashovanom kartom, atitool prikazuje otvaranje za 16 pipe-a :mad:

Cekaj malo nije mi bas najjasnije, ako ti prikazuje da su otvoreni svih 16, onda je to to, imas povecanje perfomansi... ili nemas?

Oziris je napisao(la):
Cekaj malo nije mi bas najjasnije, ako ti prikazuje da su otvoreni svih 16, onda je to to, imas povecanje perfomansi... ili nemas?
Nemas, jer kada restartujes racunar posle instaliranja drv, izgube se i 16 i overdrive. :mad:
Video sam posle na nekom ruskom forumu, isti problem sa MSI kartama. Sve idealno, ali .... izmedju tacaka za spajanje je uradjen laserom cut, kao na athlonima za otvaranje mnozioca, mislim onim starim palomino. Ista stvar.
Probacu His-ovu kartu, treba da mi stigne sutra.
2 saka: Uradicu i 3d mark 2k1, sada nemam bas puno vremena, mozda sutra.

Evo 3D marka 2K1:
karta je na 555/555, onako da budu lepi brojevi

Prilozi

• 22609.jpg
    22609.jpg
    71.9 KB · Pregleda: 81
meaculpa je napisao(la):
Nemas, jer kada restartujes racunar posle instaliranja drv, izgube se i 16 i overdrive. :mad:
Video sam posle na nekom ruskom forumu, isti problem sa MSI kartama. Sve idealno, ali .... izmedju tacaka za spajanje je uradjen laserom cut, kao na athlonima za otvaranje mnozioca, mislim onim starim palomino. Ista stvar.
Probacu His-ovu kartu, treba da mi stigne sutra.
2 saka: Uradicu i 3d mark 2k1, sada nemam bas puno vremena, mozda sutra.

Jesi li probao sa Catalyst verzijom 4.6, ona i za X800Pro ima podrsku za Overdrive. Javi kako ide, posto bi ja najradije ako je moguce da ukljucim jos 4 pipelinea, ali da ostavim klovkove kako i jesu.

Oziris je napisao(la):
Jesi li probao sa Catalyst verzijom 4.6, ona i za X800Pro ima podrsku za Overdrive. Javi kako ide, posto bi ja najradije ako je moguce da ukljucim jos 4 pipelinea, ali da ostavim klovkove kako i jesu.
Probao sam 4.5, 4.7, omegu 2551 i NGO 15c. Svi ukljucuju overdrive i posle restarta, nema ga. Nisam probao jedino 4.6, ali omega je na bazi 4.6 i mislim da se nije bas pokazao sa brzinom. Definitivno sa jezgrom xxxxx.1 svaka karta bi trebalo da se otkljuca. Ako ne flashujes kartu sa XT biosom, trebalo bi da dobijes 16 cevki, a da clock ostane isti.

meaculpa je napisao(la):
Probao sam 4.5, 4.7, omegu 2551 i NGO 15c. Svi ukljucuju overdrive i posle restarta, nema ga. Nisam probao jedino 4.6, ali omega je na bazi 4.6 i mislim da se nije bas pokazao sa brzinom. Definitivno sa jezgrom xxxxx.1 svaka karta bi trebalo da se otkljuca. Ako ne flashujes kartu sa XT biosom, trebalo bi da dobijes 16 cevki, a da clock ostane isti.

To je super vest posto mi je jezgro xxxxx.1 verzija. Jos sam da nalovim drugara da mi spoji vodove i da probam. Meni je dosta da samo otkljucam jos 4 cevke, a da klok ne diram.
Inace ja imam 4.6 i overdrive je eneblovan bez bilo kakvog cackanja na X800pro.
Pozdrav,

Oziris je napisao(la):
To je super vest posto mi je jezgro xxxxx.1 verzija. Jos sam da nalovim drugara da mi spoji vodove i da probam. Meni je dosta da samo otkljucam jos 4 cevke, a da klok ne diram.
Inace ja imam 4.6 i overdrive je eneblovan bez bilo kakvog cackanja na X800pro.
Pozdrav,
Dovoljno je zaobici laserski rez izmedju kontakta pomocu konduktivnog flomastera, ali da pazis da nenapravis brljotinu, zato sto je vrh previse veliki.
Zastiti mesto tankim slojem laka, na kraju, inst. atitool i moli se da je sve ok.
P.S. Moras obavezno pre svega da izgrebes, NEZNO, lak sa metalnih tackica,
pa tek onda da pristupis spajanju, evo slike sa moje karte:

Prilozi

• kontakt.jpg
    kontakt.jpg
    65.8 KB · Pregleda: 84
Poslednja izmena:
E super hvala ti, probacu, pa se javljam cim pre.

Vrh Dno