Šta je novo?

NFS Pro Street

Da mi i malo secka ne bih igrao. Ovako i nije lose. Imam XP pro. Medjutim imao sam slicnih problema koje si ti naveo, pa sam poiskljucivao sve zivo, izmedju ostalog ADSL modem i antivirus. Koristim AVAST.

Da mi i malo secka ne bih igrao. Ovako i nije lose. Imam XP pro. Medjutim imao sam slicnih problema koje si ti naveo, pa sam poiskljucivao sve zivo, izmedju ostalog ADSL modem i antivirus. Koristim AVAST.

Ma sve sam poiskljucivao, defragmentovao hard, i oslobodio zauzetu memoriju! I nista, opet isto!

Evo i FRAPS loga: 2008-01-02 15:52:38 - nfs
Frames: 4145 - Time: 64221ms - Avg: 64.542 - Min: 26 - Max: 107

Sve na low, nesto na medium i 800x600! Ne shavatam, i bez obzira sto ima 64 fps-a prosjecno opet sjecka, kao da stalno ucitava nesto!:mad::mad::mad:

@vlado_kovac: jesi li instalirao najnovije drajvere? Meni je bio slajdšou dok nisam nabacio sveže drajvere. ;)

Poz

Ma sve sam poiskljucivao, defragmentovao hard, i oslobodio zauzetu memoriju! I nista, opet isto!

Sve na low, nesto na medium i 800x600! Ne shavatam, i bez obzira sto ima 64 fps-a prosjecno opet sjecka, kao da stalno ucitava nesto!:mad::mad::mad:

sudeci po FRAPS-u tebi igra odlicno radi, ali citajuci ono sto si pisao nesto opasno smrdi. Uninstaliraj avast skroz, stavi nod32. Ja sam AVAST iz tako nekih razloga i prestao koristiti.

Pisao sam vec o tome, isti problem. Sta je u pitanju nemam pojma. Inace imao sam tada nod32 tako da nije do antivirusa. Ako te ne mrzi dizi novi Win...

2008-01-02 21:42:01 - nfs
Frames: 1130 - Time: 47853ms - Avg: 23.613 - Min: 1 - Max: 69

Medjutim sa FRAPS-om mi secka ko ludo. Jel bih dobio nesto instalacijom DirectX 10?

Poslednja izmena:
Ne bi trebalo nista da dobijes a uz to mislm da NFS: PS nije pisan za DX10 ;)

@vlado_kovac: jesi li instalirao najnovije drajvere? Meni je bio slajdšou dok nisam nabacio sveže drajvere. ;)

Poz

Da, intalirao sam i drajvere 169.21, skinuo ih danas sa Nvidie. I nista, opet isto! Mislio sam i ja da ce se nesto promjeniti, ali, jok!

sudeci po FRAPS-u tebi igra odlicno radi, ali citajuci ono sto si pisao nesto opasno smrdi. Uninstaliraj avast skroz, stavi nod32. Ja sam AVAST iz tako nekih razloga i prestao koristiti.

Ne, ne koristim avast, vec kaspersky; ali svejedno, iskljucim sve programe u task baru i ocistim memoriju, tada imam preko 850MB slobodno - ali opet isto! Kao sto vidite iz Frapsa, broj frejma je ekstra, trebalo bi da leti, medjutim meni sjecka; znaci, vrti se 50, 60 i vise frejma, a ono sjecka, bas kao da ima 1 frejm!

Sada sam digao drugi Win, i ista stvar! Malo su kao stvari drugacije kada ukljucim vsync i kada vozim drag trku! Kod ovih obicnih trka, sve kao i prije!

Stvarno ne kontam sta nije u redu, izludio sam; sutra ortak dolazi sa jos rama, pa da ubacim, ne znam to mi je posledjnja nada, ako ni sa 2 GB ne bude radilo, onda ***a!:wall::wall::wall:

Poslednja izmena:
deluje kao da nesto u pozadini cima CPU, pa ne moze i to i igra da radi kako treba. Do duse pro street ume da cimne u nekim krivinama iako je framerate dobar, medjutim ne cima toliko koliko ti opisujes. Proveri da ti nije pun HDD gde se nalazi swap fajl. Namesti rucno velicinu swap fajla na 4096mb fiksno.

Patch 1.1 upozorenje

Svi vi koji vozite NFS volanom ili nekim drugim analognim upravljačem se pazite patcha 1.1. Promenili su dead zone na nekih 70% tako da volan ne reaguje do skoro samog kraja, a onda auto naglo skrene. U samoj igri ne postoji nikakvo podešavanje osetljivosti kontrolera. Vidim da se ljudi žale na ovaj problem i na EA forumu, tako da je moguće da će problem biti rešen s patchom 1.2. Do tada, držite se igre kako ste je dobili "iz kutije" ;)

deluje kao da nesto u pozadini cima CPU, pa ne moze i to i igra da radi kako treba. Do duse pro street ume da cimne u nekim krivinama iako je framerate dobar, medjutim ne cima toliko koliko ti opisujes. Proveri da ti nije pun HDD gde se nalazi swap fajl. Namesti rucno velicinu swap fajla na 4096mb fiksno.

Kako mislis da nije puno HDD gdje swap file? Kako to mogu da provjerim! A sto se tice ovog drugog, namjesticu na 4096, ali sumnjam da ce biti sta bolje! :S:

I kod mene je katastrofa (neigrivo totalno) sa 7950GT grafickom i A64 3000+, a neki mi kazu da im super radi sa 7600GS

I kod mene je katastrofa (neigrivo totalno) sa 7950GT grafickom i A64 3000+, a neki mi kazu da im super radi sa 7600GS

Eh brate, znaci ima nas jos!:S: Ti imas ***a, jacu konfu od mene a i tebi ne radi! Jel isti problem kao i moj gore navedeni!

Ja mislim da je nama sve to do rama, ja cu ubaciti jos 512 i giga pa da vidim onda!

Nesto nije u redu sa ovom igrom, nekima radi na 8500 i 7600gs, a na jacim nece! Boze sacuvaj!:mad:

Kako mislis da nije puno HDD gdje swap file? Kako to mogu da provjerim! A sto se tice ovog drugog, namjesticu na 4096, ali sumnjam da ce biti sta bolje! :S:

Na kom HDD-u ti je windows ? Na 250GB ili tom matorom 80GB ?

swap fajl je virtuelna memorija na hard disku koju windows koristi za smestanje kojecega, da ne zalazimo puno sad u to. Podesavanje koje sam pominjao naci ces pod desni klik na "My Computer"->advanced-> performance (dugme)-> advanced (jezicak) i onda imas pri dnu sekciju "Virtual Memory" i polje change. Namesti kako sam ti reko ranije.

Nista posebno igra je super,ali prethodni delovi NFS su mnogo bolji....
Instalirao,presao.i izbrisao....

Na kom HDD-u ti je windows ? Na 250GB ili tom matorom 80GB ?

swap fajl je virtuelna memorija na hard disku koju windows koristi za smestanje kojecega, da ne zalazimo puno sad u to. Podesavanje koje sam pominjao naci ces pod desni klik na "My Computer"->advanced-> performance (dugme)-> advanced (jezicak) i onda imas pri dnu sekciju "Virtual Memory" i polje change. Namesti kako sam ti reko ranije.

naravno da znam o cemu pricas; i promjenio sam na 4096 i opet je sve isto, bez promjena pa sam bratio na default! Samo ti si spomenuo da mi je mozda puno swap fajl, tj. page fajl - ja sumnjam da je posto kada odem na task manager zauzzeto je 120MB a kada je neka igra, konkretno ovaj NFS pro street tada je oko 1GB i vise!

A sto se tice hardova, digo sam windows na oba i na oba imam igru, i na jednom i drugom radi isto, tj. sjecka bez obzira, sto je ovamo novi win.!

Sada cu ubaciti jos rama, pa se javljam sa rezultatima! ili ce biti bez rezultata!:smoke:

Poslednja izmena:
Ja sam u carbon-u ima taj problem da mi u frapsu pokazuje prosek 60 frame-ova, ali secka? Mozda moze tako i u ps. E sad moje resenje je bilo:
1.Reinstalacija (sacuvaj savegame) posle toga probaj, ako ne valja, ne brini znam dalje jer sam se mucio pitaj boga koliko mislio sam da cu da razbijem glavu :wall::wall::wall:.
2. Patch najnoviji i u podesavanju malo nesto stavi na low i iskljucuj v-sync i one sve nepotrebne gluposti pored puta. I kad krenes da igras bilo koja trka odmah opali 1 restart race ako treba probaj i vise puta. E to sa podesavnjima i sa tim restartima je resilo problem. Ako ti ne pomogne *** dalje ne znam :(

naravno da znam o cemu pricas; i promjenio sam na 4096 i opet je sve isto, bez promjena pa sam bratio na default! Samo ti si spomenuo da mi je mozda puno swap fajl, tj. page fajl - ja sumnjam da je posto kada odem na task manager zauzzeto je 120MB a kada je neka igra, konkretno ovaj NFS pro street tada je oko 1GB i vise!

A sto se tice hardova, digo sam windows na oba i na oba imam igru, i na jednom i drugom radi isto, tj. sjecka bez obzira, sto je ovamo novi win.!

Sada cu ubaciti jos rama, pa se javljam sa rezultatima! ili ce biti bez rezultata!:smoke:

jedino sto mi pada napamet je nedostatak Dual core procesora ili limitacija AGP platforme. framerate ti je dobar, ali je pitanje da li ti je overklok dobar, da li je single core dovoljan itd. Smanji rezoluciju na 800x600 pa vidi da li i dalje secka (ako si vec probao i napisao da jesi onda izvini na ponavljanju :) )

Kako se igra Wheelie Drag? Valjda se tako zove? Nece da mi se digne! :d

@patrola, pa isamaraj ga malo, volan ako igras sa volanom!

Poslednja izmena:
Prije nego sto vama odgovorim, napomenuo bih samo da sam ubacio jos rama, 1gb i sve isto kao prije, sjecka ko ludo; znaci, fraps pokazuje stvarno veliki broj fps-a oko 60, ali ono i dalje sjecka.

Ja sam u carbon-u ima taj problem da mi u frapsu pokazuje prosek 60 frame-ova, ali secka? Mozda moze tako i u ps. E sad moje resenje je bilo:
1.Reinstalacija (sacuvaj savegame) posle toga probaj, ako ne valja, ne brini znam dalje jer sam se mucio pitaj boga koliko mislio sam da cu da razbijem glavu :wall::wall::wall:.
2. Patch najnoviji i u podesavanju malo nesto stavi na low i iskljucuj v-sync i one sve nepotrebne gluposti pored puta. I kad krenes da igras bilo koja trka odmah opali 1 restart race ako treba probaj i vise puta. E to sa podesavnjima i sa tim restartima je resilo problem. Ako ti ne pomogne *** dalje ne znam :(

Aj' pokusacu i to, ali sumnjam da ce raditi, tebi je proradilo sigurno pukom srecom! A i Carbon je manje zahtjevan od PS, ja ga igrem sve na max i 1440x900 i 4XAA i fps je oko 30!

jedino sto mi pada napamet je nedostatak Dual core procesora ili limitacija AGP platforme. framerate ti je dobar, ali je pitanje da li ti je overklok dobar, da li je single core dovoljan itd. Smanji rezoluciju na 800x600 pa vidi da li i dalje secka (ako si vec probao i napisao da jesi onda izvini na ponavljanju :) )

Da, i ja to kontam, mozda hoce dual-core, ali i drugi ljudi sa Athlonima 3000+ tjeraju igru, pa ne kontam sta fali mom koji radi na 3.7!:mad: A sto se tice overkloka, ne znam sta moze biti da ne valja; proc je zakljucan, znaci mnozilac ne mogu dirati,(na 20x), dizem ga preko CPU FSB-a sa defaul 133 na 188, sabilno, a napon na 1.6V stabilno, preko toga mi brlja; ploca ne dozvoljava vise! A sto se tice AGP-a tu nema razlike sa PCI-E, sve je to teoriski, kao bolji protok, a u stvarnosti nista!

Nema potreba da se izvinjavas, sto se tice same igre, sve sam probao, sve zive rezolucije, i podesavanja; cak, u 1440x900 i skoro sve na medium, fraps pokazuje od 25-35 fps, tu je cak manje izrazeno sjeckanje, ali svi znamo da na 25 fpsa ide samo malo usporeno, tako da...:mad:

Hah, svasta evo i ja imam isti problem :D Znaci jedino sto mi pada na pamet, je da smo "kupili" losu verziju ili nesto slicno, svasta :S:

:) sakupio si toliko para ili si koristio money cheat ? Pitam posto pagana sonda nije nesto extra bolji auto od nekih drugih, extra je skuplji :)

okacio sam screenshotove na prethodnoj strani, dodge viper radi svih 400m bez problema, moze i vise, oce nekad da se zabaguje igra pa mozes da predjes i 415m :d

dobio sam onu karticu sto mozes da uzmes besplatno bilo koji auto pa sam uzeo paganija i malo ga nabudzao :D :D i meni je jednom pisalo 406m :d

Hah, svasta evo i ja imam isti problem :D Znaci jedino sto mi pada na pamet, je da smo "kupili" losu verziju ili nesto slicno, svasta :S:

uuuu, to ne valja... Pa ti covjece imas 8800GT!!:S: I neka mi ne kaze opet neko da je procesor usko grlo!:mad:

Dajte ljudi sa ovom grafickom i celeron na 1Ghz bi gurao sve igre...hehe:D

P.S. Ne znam, sve vise ljudi srecem koji imaju slicne probleme, ako ne i iste; neki imaju slabije racunare od mene, neki jaci, apsolutno nema veze... Igra izgleda "bira" kod koga ce raditi a kod koga ne! Smo kod tebe sa 8800GT treba da leti ako nista drugo!:S:

a dali vam se to "seckanje" manifestuje kao opadanje framerate-a u svakoj trecoj krivini, onako odjednom, pa se onda vrati na "normalno" ili bas imate kratke pauze u delicima sekunde ?!

Vrh Dno