Šta je novo?

NFS: Carbon - oficijelni thread

Ovo za radoznalost vazi za NFSU, vec je U2 smorio jer je bio skoro isti :D

Evo instalirao i ja igru i ovaj motion blur je ochajan, dok je u MW je skroz bio ok. To me bash iznerviralo, vozim 65 a motion blur pichi ko da vozim *****ih 200!!!

Zaato postoji opcija koja kaze TURN OFF MOTION BLUR i shta se uvatite samo za jednu stvar pa je pljujete,ajd da ne moze da se iskljuci pa da kaze covek da vam smeta,ali samo jednim klikom se svi vashi "problemi" reshavaju,ako uopshte mogu da se reshe...:wall:

Evo i ja zavrshio igru,zanima me gde cuva slike kaoje slikam???NE mogu ni u jednom direktorijumu da ih nadjem...?

Program Files/Electronic Arts/Need for Speed Carbon

tako je bar kod mene

ili ti u root direktorijuma gde si instalirao

Da ali konstatacija da NEmoguće sporo radi na nVidia 7xxx seriji, baš i nemože da se kaže. Koliko je vama dovoljno fps-a da igrate? 150?

Ne znam, probao sam više drajvera i dok sam imao 7950GX2, sve je radilo sporo, a znam da igra vidi oba GPU-a. Jednostavno, u 1600 x 1200 je neigrivo ako je sve na maksimumu. Ne govorim o 25fps, već od 15 i manje! NFS Most Wanted, na istoj kartici leti u 1920 x 1200 (postoji nfsmww.exe koji tera igru u widescreen) sa 4x AA i 16xAF - ne pada ispod 40 fps. Carbon bi u toj varijanti išao sa 10 fps ili manje (ali još nema patch za widescreen). Probao sam više drajvera, ne vredi. Ne voli ili samo 7950GX2 ili uopšte Nvidiu, a kako bih rekao po testu koji je ovde neko pomenuo (beše elite bastards), vidi se da na radeonima radi 2 do 3 puta brže!
Doduše, sa 8800GTX radi do jaja, ali i tu sam očekivao 100+, a ne 35-40 fps.
Nešto stvarno nije u redu sa igrom... a možda i koristim loš .exe... Ko zna...

Aj baš ću sutra vratiti moju 6600GT sa posla i poterati na njoj, a mogu da odem kod komšije da vidim koliko on ima, ali znam da kolega sa posla koji ima Leadtech 7300GT DDR3 kaže da sa njom sve tera u 1280x1024 (doduše smanjio je aa na 2x) i kaže da ima preko 30fps-a. Zato mi ovo tvoje malo nije bilo logično, a i gledajući da ja na x850xt, koja je dosta slabija od 7950GX2 nemam ispod 30fps-a sa mnogo slabijim ostatkom kofiguracije od tebe.

meni radi na 1280x1024 sve na high samo bez AA i sve radi do jaja, jos ni jedanput nije stucnuo.

Evo sad dolazim od komšije (3000+ @ 2,2GHz, 1GB, 7600GS) i mogu vam reći da sam razočaran u nVidia-u. On na 1024x768 nema ni 20fps-a. AA je 2x, neke stvari su na low (road reflection i još nešto). Znači totalno sam se razočarao :) Bojim se sutra da vidim kakve ću imati rezultate :)

Poslednja izmena:
Shiki: da smetno sam sa uma to 4*4 (ipak su to relly trkalice).

Inace kod mene na 1024x768 sa svim na high (aa 4x i ostalo) framerate neide ispod 35; medjutim posto licno nepodnosim taj blur, refleksije i slicno, iskljucio sam ih tj. smanjio i igra je otprilike zakucana na 50fps!!! Nego sta treba postaviti da opcijama da nema uopste refleksija na autu (samraju ona svetla ko bozicna jelka; pogotovo ona bela boja sa strane) i da li je moguce iskljuciti one glupe crtice?!?

Pa ako laže koza....
Nije u pitanju NVIDIA, fora je da je Most Wanted provereno radio bolje na GeForce kartama nego na Radeonima, a situacija je ne samo obrnuta u Carbonu, nego je 5x više izražena. Pogledajte strane forume, svi se žale... Izaći će sigurno neki patch ili drajver koji ovo rešava... zbog toga sam igru izbacio iz test suite-a... a hteo sam da je stavim u test 8800gtx...

Pa ako laže koza....
Nije u pitanju NVIDIA, fora je da je Most Wanted provereno radio bolje na GeForce kartama nego na Radeonima, a situacija je ne samo obrnuta u Carbonu, nego je 5x više izražena. Pogledajte strane forume, svi se žale... Izaći će sigurno neki patch ili drajver koji ovo rešava... zbog toga sam igru izbacio iz test suite-a... a hteo sam da je stavim u test 8800gtx...

kad ce taj test? :wave:

Ma samo opusteno sace nVidia na rokne neke nove drajvere i sve ce da bude u redu.
Tako je bilo sa NFSMW-om.
Menije NFSMW najbolje radio sa 91.31 drajverima. Verovatno ce tako da bude i sa ovim cekacu malo neke novije drajvere i radice lepo.

Carbon & Vista

zar bas niko nije probao da igra Carbon pod Vistom (ako je uopste moguce)?:wall:

Ma kome još treba Vista, i to pogotovo beta verzija :)

Shiki: da smetno sam sa uma to 4*4 (ipak su to relly trkalice).

Inace kod mene na 1024x768 sa svim na high (aa 4x i ostalo) framerate neide ispod 35; medjutim posto licno nepodnosim taj blur, refleksije i slicno, iskljucio sam ih tj. smanjio i igra je otprilike zakucana na 50fps!!! Nego sta treba postaviti da opcijama da nema uopste refleksija na autu (samraju ona svetla ko bozicna jelka; pogotovo ona bela boja sa strane) i da li je moguce iskljuciti one glupe crtice?!?
Ne znam da li ste svesni ali nesto debelo nije u redu jer isto ovako igra radi i na 4600 pri ovim podesavnjima (low road r., bez mb i vt, ali vecina stvari na high sto se ostalog tice), sto ce reci usrali su shadere... na ovoj karti igra radi vise nego pristojno... i to sa solidnim kvalitetom prikaza (nije kao neke igre koje su totalno krs)... recimo da imam utisak da radi oko 60% brze od MW na istoj karti... nesto definitivno nije tu dobro kad su u pitanju ps 3.0....

Ja furam igru u 800x600, Filtering - Antisotropic, Shader Detail - Medium, AA - Off, V-Sync - Off i sve ostale opcije na High ili On. Ne znam koliko FPS-a su u pitanju, ali igra ide dosta glatko, pa cak i kada ima dosta automobila na ekranu. Ako nekim slucajem stavim Shader Detail na High, igra vidno secka, a sa Anti-Aliasing na 2x, slika je veoma mutna :trust: Drajveri su 91.47.

Btw, da li ima neka fora da ukljucim Transparent AA pa da dobijem lepsu sliku, bez gubitka performansi? Ako se neko pita, da, radi TAA na 66xx karticama (ima i jedan thread, koliko se secam), ali nikad nisam probao, pa reko' neko od vas mozda to cackao :)

Za TAA moras da ukljucis obican AA. E sad, zavisno od vrednosti obicnog AA toliki ce da bude TAA.
Naravno, TAA ukljucujes u drajveru.

Poslednja izmena:
Meni na 6800gs, radi ochajno, sve na max, jedino u 640x480 moze da tera sa +30fps a i tada zna da padne chak do 15..... Kontam neshto da mi je mozda i win zreo za reinstall pa mi radi josh i loshije nego shto bi inache, a mozda se samo i tripujem.

Tripuješ se Djole, Win ti je ok. Evo ti kod mene sve radi u 1920 x 1200 sa maximalnim detaljima i sa 16xAF (bez aa), nema igre koje secka, a NFSCarbon koči. Izgleda da je x1950 xtx i od G80 ovde brža (proveriću sada ću da ubacim X1950 XTX ponovo u mašinu, ali ako jeste, to je totalno nerealno...).

Tripuješ se Djole, Win ti je ok. Evo ti kod mene sve radi u 1920 x 1200 sa maximalnim detaljima i sa 16xAF (bez aa), nema igre koje secka, a NFSCarbon koči. Izgleda da je x1950 xtx i od G80 ovde brža (proveriću sada ću da ubacim X1950 XTX ponovo u mašinu, ali ako jeste, to je totalno nerealno...).

al su ga opravili, svaka im chast :wall:

Kakvo je njesra ova igra.....pa MW je kewa za ovaj shit (a ja inace nisam ljubitelj arkadnih voznja)

E maxo, ajde ako ti ta G80 pravi tolike probleme, daću ti ja moju adresu a je ti šibni nekim post expresom da te rešim te muke :)

Vrh Dno