Šta je novo?

NFS 5: porshe unleashed F1!F1!F1!

Učlanjen(a)
02.03.2005
Poena
650
Zna li neko kako da ga pokrenem na mojo masini?
Instalacija prodje normalno, ali kad krenem da ukljucim igricu, ore HDD i ne pokrene se - racunar se ne zakuca.
Jel u pitanju Win XP ili DDR memorija?
Probao sam na drugim racunarima i isto nije htela da radi - isto XP i DDR?
Ako je ddr, jel postoji neki patch za pokretanje igrice?
Znam da je igrica stara, ali mi se mnoooogo igra - a ne fali joj nista!
Any help is welcome!

Igrao sam je davno, ali da nema i ona onaj problem kao i NSF4, da je pravljena iskljucivo za Win9x platformu, i da ne moze, tako originalna, bez nekog patcha, da se pokrene na WinNT?

Edit: Evo, internet kaze ovako: Rinejmuj "gimme.dll" u bilo sta drugo i trebalo bi da radi. Nalazi se u glavnom folderu igre.

Poslednja izmena:
Ne moze ta igra ni u ludilu na Win XP, nazalost...

Mislim da je bio neki "patch" od strane nekog obozavaoce doticne igre koji je resavao nekompatibilnost ove igre sa XP-om. Probaj malo da guglas na tu temu...

Preimenuj gimme.dll u gimmedll.bkp (npr) i 99% ce da prosljaka.
Drugo resenje je da fiksiras velicinu virtualne memorije u xpu..

Edit: tek sad sam video da vec postoji slican odgovor :) sorry

Poslednja izmena:
Moze na XP-u.

Nego primetio sam jednu stvar. MX440 grafickoj kartici je slika bolja (ostrija) u Porscheu nego na GF4 4200, nezavisno od rezolucije. Pa mi je zbog toga bas krivo. Jel ovo kod jos nekog slucaj?

Dan pre nego što je ovaj tred pokrenut, pade mi na pamet da bi mogao opet da instaliram igru i malo da se provozam. To je po meni, bez dileme, najbolji NFS u serialu (mada su mi trojka i sedmica pri srcu, ali iz drugih razloga), sa svakako najboljom atmosferom od svih i stazama koje su svaka malo remek delo.

Uglavnom, ubacio sam cd, instalirao, pokrenuo igru i sve radi. Tako da,...
Vule je napisao(la):
Ne moze ta igra ni u ludilu na Win XP, nazalost...
ti Vule definitivno imaš neke probleme i to teške. (kad ovako olako iznosiš stvari na forumu i to mnogo puta dnevno)

anonymous kg:
Meni radi na XP SP2, NF7, Duron 2200, 9200 i 2x256 DDR400, bez ikakvih patcheva i intervecija...

Meni radi nekako sporo! Znaci ne da sece (frejm rejt je dobar), nego cela igra ide ko usporen film...

Ja kada sam ga igrao, morao sam da mu ukljucim compatibility, pa je proradio.

obrisi gimme.dll iz foldera igre, mozda je u nekom potfolderu, u svakom slucaju radi 110%. DA, ovo je definitivno najbolja voznja koju sam u zivotu igrao, jos uvek je imam na kompu, i to igru koja je bila instalirana na svim kompovima koje sam do sada imao (narezao sam na CD, samo se kopira i to je to)!!!

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Meni radi nekako sporo! Znaci ne da sece (frejm rejt je dobar), nego cela igra ide ko usporen film...
I meni je radila usporeno. A na prethodnoj (duron) konfi je radila bolje. Neki softwerski problem, verovatno do XP-a.

Ja sam na svim instalacijama WinXP (SP1 i SP2) - mislim i na sa Win2K, morao da brisem gimme.dll da bi igra proradila kako treba (samo ne prikazuje slike "vozaca" kada se obrise)...

Posto je NFSV i moja omiljena igra iz serijala, a tema zapoceta :) , napisite neka vremena - cisto da znam kako se "kotiram" :d

Meni radi na WinXP super, bez ikakvih kocenja, ali je u pitanju neki zipovani release, tako da ne bih da komentarisem :-devil-:

ma i meni je pre radila kad sam imao SDRAM i WinXP, ali kad sam zamenio plocu i presao na DDR prestala je da radi! I meni je ova igrica prirasla srcu...
i hvala za savete...nadam se da ce proraditi
samo da pitam: onima kojima nije radila sta se desavalo? meni se igra pokrene i pre nego sto se pojavi ekran za biranje vozaca zaglavi se na tom mestu

Poslednja izmena:
sad mi ne pokrece ni instalaciju.... :wall: pa sta jos moze da krene naopako? :smash:
EEEEEEEEE proradilo je...bili ste u pravu za ono gimme.dll - sad radi ko sat! puno vam hvala a sad odoh da se razbijem od voznje!

Poslednja izmena:
R_U_S je napisao(la):
obrisi gimme.dll iz foldera igre, mozda je u nekom potfolderu, u svakom slucaju radi 110%. DA, ovo je definitivno najbolja voznja koju sam u zivotu igrao, jos uvek je imam na kompu, i to igru koja je bila instalirana na svim kompovima koje sam do sada imao (narezao sam na CD, samo se kopira i to je to)!!!

Pazi kad sam hteo da otvorim istu temu, dobro je da sam video, i dobro je da sam video ovo za GIMME.DLL, znao sam da ima neka fora, jer sam ga ranije igrao na XP-u, samo nisam mogao da se setim, odlicno....!
Jel ima mozda da se skidaju dodatne staze??

jel zna neko kako da se sredi kvalitet slike - pre mi je mnogo bolje izgledalo na gf4mx440 nego sad na 9600 (settings sve high quality i u igrici i u driverima)? sve je nekako nazubljeno - ne pomaze ni AA?

Ds se nadovezem, i meni je slika ocajna na 9600 pro, probao sam sva moguca podesavanja drajvera, ati tray tool, ali nista, zato se lepo uvalim kod ortaka koji ima MX440 i Tandera 900 Mhz klokovanog na 1066 Mhz na 175 magistrali i igram!!! Preko neta nisam nasao patch za ovo, ali ko ga j**e, moze i ovako, vise me pali nego Underground 2.

P.S.

Uskoro saljem vremena!!

Provereno rešenje, bez budženja i brisanja fajlova:

Idete ovde:
http://www.nfstuning.com/needforspeed/porscheunleashed/patches/

i skinete Need For Speed 5 Enhanced Version 3.5.20040310.
Instalirate ga na golu full instalaciju petice (znači instalirate peticu pa odma' ovo, ništa između) i vozite.

Najbitnija stvar u ovom nezvaničnom patchu:

The game now runs more efficient on Windows 2000/XP by using the Windows 2000/XP native memory management, not through the emulated Windows 95/98 memory management (or any features) of the Windows 2000/XP Application Compatibility Layer.

Uglavnom, kod mene sad igra ne blokira na loading ekranu, ne vuče se ko strvina itd. Sve radi potpuno glatko kao nekad na 98SE/ME...

Poslednja izmena:
Voodoo, hvala na link-u koji si post-ovao. ;) Stari dobri NFS5 mi opet radi kao nekad na 98-ici. :happy:

Vala, i ja sam se danas obradovao ko kuče :)
Eto kako je dobro što ljudi ne *ebu 2% onu klauzulu u EULA koja zabranjuje reversed engeneering na EXE fajlovima :) (pošto naravno EA tehnička podrška nema nikakvu podršku za ovaj problem :) )

Evo lepog i elegantnog resenja, samo pokrenuti ovaj mali patc...

Prilozi

• jmg-nfs5mm.rar
    493 bajta · Pregleda: 50
Koliko vidim, taj patch samo patchuje onaj nesrećni Win9x memory management... bolje je onda koristiti onaj gornji, NFS posle toga koristi NT-ovo baratanje memorijom i nema šanse da dođe do usporavanja... a plus diže NFS na poslednju verziju 3.5...

Poslednja izmena:
Voodoo_NBGD je napisao(la):
Koliko vidim, taj patch samo patchuje onaj nesrećni Win9x memory management... bolje je onda koristiti onaj gornji, NFS posle toga koristi NT-ovo baratanje memorijom i nema šanse da dođe do usporavanja... a plus diže NFS na poslednju verziju 3.5...
Naravno, mada je meni i sa ovim radilo bez greske.

Ja sam na svim instalacijama WinXP (SP1 i SP2) - mislim i na sa Win2K, morao da brisem gimme.dll da bi igra proradila kako treba (samo ne prikazuje slike "vozaca" kada se obrise)...

Posto je NFSV i moja omiljena igra iz serijala, a tema zapoceta :) , napisite neka vremena - cisto da znam kako se "kotiram" :d

Evo ovako (dobro de, malo sam zakasnio :D ), ovo malo slobodnog vremena što imam povremeno ubijam igrajući ovo remek delo od igre :) Jedina igra (pored Q3) koju igram 7 godina, ***! Inače kolega sa posla i ja redovno se kidamo u mreži (jedan na jedan), na našim lap-topovima. Inače na ovom mom Acer 9302 WSMi radi do jaja u 1440x900 sve na najjače :p, osim što ponekad izleti u windows (to se dešava i kod kolege), njegov lap je Acer neki sa Turionom na 2 giga i ati integrušom (X1100 ako se ne varam). Nemam instalacioni CD, nego sam još pre 5 godina narezao svoj instalirani NFS5 sa svim automobillima koje sam osvojio (obrnuo sam celu igru, šta reći :D ).
Nema veze, važno je učestvovati.
Evo nekoliko mojih vremena (sa 911 GT1)
Corsica - 02:20.87
Auvergne - 03:02.18
Zone industriele - 02:27.18
Pozdrav, i nadam se da će se još neko odazvati, samo ne kroz 2 godine, kao ja sada :p
P.S.
Imam na kompu i Need for Speed™ Most Wanted, i iako je vizuelno daleko privlačniji ne vuče me da ga igram.

Poslednja izmena:
Evo ovako (dobro de, malo sam zakasnio :D ), ovo malo slobodnog vremena što imam povremeno ubijam igrajući ovo remek delo od igre :) Jedina igra (pored Q3) koju igram 7 godina, ***! Inače kolega sa posla i ja redovno se kidamo u mreži (jedan na jedan), na našim lap-topovima. Inače na ovom mom Acer 9302 WSMi radi do jaja u 1440x900 sve na najjače :p, osim što ponekad izleti u windows (to se dešava i kod kolege), njegov lap je Acer neki sa Turionom na 2 giga i ati integrušom (X1100 ako se ne varam). Nemam instalacioni CD, nego sam još pre 5 godina narezao svoj instalirani NFS5 sa svim automobillima koje sam osvojio (obrnuo sam celu igru, šta reći :D ).
Nema veze, važno je učestvovati.
Evo nekoliko mojih vremena (sa 911 GT1)
Corsica - 02:20.87
Auvergne - 03:02.18
Zone industriele - 02:27.18
Pozdrav, i nadam se da će se još neko odazvati, samo ne kroz 2 godine, kao ja sada :p
P.S.
Imam na kompu i Need for Speed™ Most Wanted, i iako je vizuelno daleko privlačniji ne vuče me da ga igram.

Evo cim se setim, okacicu za Zone industriele. Imao sam mnogo dobro vreme ;) IMam taj replay, a imao sam i malkice bolje vreme, ali nemam replay. Kacim do vikenda snimak!!!

Poslednja izmena:
naterao si me da kopam po diskovima;) .....zaista jedna od legendarnih igrica....igrao sam je godinama....tj do prelaska na xp.......posojalo je resenje i tada.....ubacivao sam i dodatne automobile koje su ljudi privatno pravili.....shelby...bmw....corvete!!!!:D :D :D ma idi.......
i znam porvereno da sam imao bolje vreme na zone industriele :D :D :d sa nabudzenim turbom iz 95....koliko se secam...sa velikim spojlerom nazad:D ......znaci turbo pre onog iz 2000.

Hmm... Evo nadjoh je, upravo se instalira :D

Legenda od igre, ne razumem kako nisu u stanju da ponovo naprave nesto ovakvo! Dan danas se secam pocetnog odusevljenja i onih nivoa na poligonu... Ahh, evo gotova instalacija, odo malo da igram :)

[EDIT] Jaoooo sto je znaru grafika :D A kada se setim kako sam blenuo u one brodove sa strane, i mislio WHOOOOW. Razmazih se totalno, bas bzveze...

Poslednja izmena:
Vrh Dno