Šta je novo?

NFS 5: porshe unleashed F1!F1!F1!

kada bi napravili Ferrari unleashed bilo bi do jaja :)

ej bre ljudi, ovo je moj thread :d
sad ste me naterali da i ja potrazim igricu, znam da je ruzna grafika, al kad se setim onog 911 Turbo iz '95, sto sam ga naterao na 311km/h na Autobahn-u, stignu me secanja :d

valjda ce bolje a radi na x800xt nego na 9600-ci :d

EDIT: nadjoh je, a bogami nadjoh i Gran Turisno 1, jos mi samo CMR2 fali (tu je i on, al bilo bi previse :d)

EDIT #2: slika je i dalje ruzna, gimme.dll i dalje mora da se preimenuje, slika iz kola jos je ruznija (doduse ni ne koristim je) - ima li ista dobro u ovo patchu?

Poslednja izmena:
Novo vreme na Zone industriele: 2:19.46, ne može bolje nikako. Ovo je sa 911 GT1.
Namuči me taj auto. Da li neko zna kako je najbolje da se podesi menjač na 911 GT1? Koji prenosni odnosi su za brze staze, a koji za spore sa mnogo krivina?
Probao sam gomilu podešavanja, ali nisam zadovoljan. Znam da 1, 2, i treća treba da budu kraće (tako je i na drugim poršeima u igri), ali nešto tu ne štima.
Ja proveravam rezultat na Zone industriele, merilo mi je maksimalna brzina koju uspem da postignem od starta do prvog račvanja, tamo gde se levo skreće za prečicu ili ideš pravo. Najviše sam uspeo da izvučem oko 265 km/h. Nažalost nisam zapisao kombinaciju. Sada više ne mogu da izvozim za 2:19.46.
Guglao sam, ali slaba vajda. Sve neka teorija, tipa treba pravilno izabrati prenosne odnose.
Ajde pomozite ako možete.
P.S.
Da li ima neko bolje vreme na Korzici??
P.S.
Na atiju ima provereno odvratnu sliku, zašto nemam pojma, čak sam pre i pisao o tome. I grafika uopšte nije toliko ružna, naravno najbitniji je osećaj pri igranju :D

kada bi napravili Ferrari unleashed bilo bi do jaja :)

Darmstadt, November 8th 2006 – 10TACLE STUDIOS AG have signed a license agreement for the development of video games with Ferrari, a world leader in automotive excellence. The concept and realisation will be done by 10T's London studio, Blimey! Games. The team that employs many of the talents behind the award winning games “GTR - FIA GT Racing Game”, “GT Legends” and the current racing reference “GTR 2 – FIA GT Racing Game” is now working on this all-new title focusing exclusively on Ferrari's finest automobiles throughout history.

"It is a tremendous opportunity to be able to develop a game under the Ferrari licence, the world's finest car manufacturer! I’m sure that our project will bring home the rich racing heritage and pedigree that has earned them a place in history and our dreams," says Ian Bell, CEO of Blimey! Games. "We will strive hard to create a product that honours the Ferrari brand and image of style, sophistication and raw speed."

"The Blimey! Games developers are one of the most talented teams in this segment worldwide and of course we would like to support such a big brand with the best possible product quality. The attention to detail and thorough understanding of Motorsport as evidenced by their previous work shows that we have definitely chosen the best team to distill the spirit of Ferrari into a racing experience which will be both deep and exhilarating," says Frank Holz, Marketing & Sales Director, 10TACLE STUDIOS AG.

Novo vreme na Zone industriele: 2:19.46, ne može bolje nikako. Ovo je sa 911 GT1.
Namuči me taj auto. Da li neko zna kako je najbolje da se podesi menjač na 911 GT1? Koji prenosni odnosi su za brze staze, a koji za spore sa mnogo krivina?
Probao sam gomilu podešavanja, ali nisam zadovoljan. Znam da 1, 2, i treća treba da budu kraće (tako je i na drugim poršeima u igri), ali nešto tu ne štima.
Ja proveravam rezultat na Zone industriele, merilo mi je maksimalna brzina koju uspem da postignem od starta do prvog račvanja, tamo gde se levo skreće za prečicu ili ideš pravo. Najviše sam uspeo da izvučem oko 265 km/h. Nažalost nisam zapisao kombinaciju. Sada više ne mogu da izvozim za 2:19.46.
Guglao sam, ali slaba vajda. Sve neka teorija, tipa treba pravilno izabrati prenosne odnose.
Ajde pomozite ako možete.
P.S.
Da li ima neko bolje vreme na Korzici??
P.S.
Na atiju ima provereno odvratnu sliku, zašto nemam pojma, čak sam pre i pisao o tome. I grafika uopšte nije toliko ružna, naravno najbitniji je osećaj pri igranju :D
Na toj stazi sa GT 1 sam imao 342km/h maximum, ali to se ne racuna... nisam "izvukao" krivinu. :D
Najbolje vreme mi je sa oko 330km/h maksimalnom brzinom (nije bitna), ali nisam stigao jos da je instaliram, tako da se ne secam koje je vreme, ali imam lep replay. ;)

Poslednja izmena:
Na toj stazi sa GT 1 sam imao 342km/h maximum, ali to se ne racuna... nisam "izvukao" krivinu. :D
Najbolje vreme mi je sa oko 330km/h maksimalnom brzinom (nije bitna), ali nisam stigao jos da je instaliram, tako da se ne secam koje je vreme, ali imam lep replay. ;)

2:07.46, :banana: :banana: max brzina isto oko 330 km/h (na pravcu gde je parovod). Bilo bi i bolje nego me je zanelo na jednom mestu. Ipak je Ramblerovanje dalo rezultat (bem ti gugl), elem evo podešavanja za GT1.

Ride height 0 gear1 -0.50
Stiffness 100 gear2 -0.35
Travel 100 gear3 -0.20
Toe-in 100 gear4 -0.10
Brakes 0 gear5 0.00
Rear Front gear6 -0.25
D/F 85 0 g.rev -0.50
T/P 40 45 g.fin -0.50

Prvo sam mislio da je glupost, rekoh otkuda tako dugačke prva i druga, ali ovo brate radi. I ovo za downforce je malo bez veze, ali radi, znači sada do prvog račvanja nabijam oko 292km/h :D
Pozdrav!

2:07.46, :banana: :banana: max brzina isto oko 330 km/h (na pravcu gde je parovod). Bilo bi i bolje nego me je zanelo na jednom mestu. Ipak je Ramblerovanje dalo rezultat (bem ti gugl), elem evo podešavanja za GT1.

Ride height 0 gear1 -0.50
Stiffness 100 gear2 -0.35
Travel 100 gear3 -0.20
Toe-in 100 gear4 -0.10
Brakes 0 gear5 0.00
Rear Front gear6 -0.25
D/F 85 0 g.rev -0.50
T/P 40 45 g.fin -0.50

Prvo sam mislio da je glupost, rekoh otkuda tako dugačke prva i druga, ali ovo brate radi. I ovo za downforce je malo bez veze, ali radi, znači sada do prvog račvanja nabijam oko 292km/h :D
Pozdrav!
Probaj tu istu stazu unazad, moze i bolje vreme da se napravi, jer ima manje skakanja, tacnije skoro ni jedno ;)
Podesavanja su ti OK, koliko se secam. Pokusaj jos malo da skines downforce.

@GoranM:
Da li si na 3dfx Voodoo imao bolje vreme nego na sadašnjoj kartici:D Možda igra detektuje da imaš voodoo u mašini pa ti daje neka olakšanja:p
Šalim se, ali morao sam, tvoj avatar sve govori :)

Darmstadt, November 8th 2006 – 10TACLE STUDIOS AG have signed a license agreement for the development of video games with Ferrari, a world leader in automotive excellence. The concept and realisation will be done by 10T's London studio, Blimey! Games. The team that employs many of the talents behind the award winning games “GTR - FIA GT Racing Game”, “GT Legends” and the current racing reference “GTR 2 – FIA GT Racing Game” is now working on this all-new title focusing exclusively on Ferrari's finest automobiles throughout history.

"It is a tremendous opportunity to be able to develop a game under the Ferrari licence, the world's finest car manufacturer! I’m sure that our project will bring home the rich racing heritage and pedigree that has earned them a place in history and our dreams," says Ian Bell, CEO of Blimey! Games. "We will strive hard to create a product that honours the Ferrari brand and image of style, sophistication and raw speed."

"The Blimey! Games developers are one of the most talented teams in this segment worldwide and of course we would like to support such a big brand with the best possible product quality. The attention to detail and thorough understanding of Motorsport as evidenced by their previous work shows that we have definitely chosen the best team to distill the spirit of Ferrari into a racing experience which will be both deep and exhilarating," says Frank Holz, Marketing & Sales Director, 10TACLE STUDIOS AG.
bas ti hvala za info :) izgleda da se sprema simulacija sa Ferrarijem :) can' wait.

@GoranM:
Da li si na 3dfx Voodoo imao bolje vreme nego na sadašnjoj kartici:D Možda igra detektuje da imaš voodoo u mašini pa ti daje neka olakšanja:p
Šalim se, ali morao sam, tvoj avatar sve govori :)

april-maj 2000.g. NFS 5 na Voodoo 3 2000 16Mb, 1024x768 i celeron 566@800 uz 128MB SDRama na 100MHz!!! To su bili dani, a ne ovo :trust:

Poslednja izmena:
Jel moguce pokrenuti igru u 1280x1024?

A da li sve ovo sto ste nabrojali i/ili napisali vazi i za Vistu?? :d

Najvise sto moze da se odabere u meniju je, cini mi se, 1280x800.
@alokiN:
Ala bre lupetate :d
Maksimalna rezolucija zavisi od graficke kartice koja je u kompu i monitora, to jest sama igra to na neki način detektuje. Meni na notebook-u sa 17" wide ekranom radi u 1440x900 (7300go), a kod ortaka na notebooku sa 15.4" wide ekranom sa ati X1100 integušom radi u 1280x800.
Kod kuće sam je uvek igrao u 1280x1024 na CRT od 20", a najveća rezolucija je bila 1600x1200 (probano sa Gf2 Mx400, Gf4 Mx440 i 6600Gt).
I definitivno sa atijem zaujebava (mutne teksture). Doduše, probao sam jednom na x1900xt i sve je bilo ok, dok na 9600pro nije.
P.S.
Sada sam se setio. Davno sam igrao na 9200se (na poslu u bivšoj firmi :p ) i slika je bila ok, a drajveri su bili isti kao kod mene kući na 9600Pro - zašto, nemam pojma :wall:

Poslednja izmena:
Ne lupetam :-devil-:.

Kod mene ova igra ne dozvoljava nista preko 1280*800, a mnoge druge igre vozim u 1600x1200 ili 1280x960 ili 1152x864... Ne verujem da je do hardware-a ;).

Ne lupetam :-devil-:.

Kod mene ova igra ne dozvoljava nista preko 1280*800, a mnoge druge igre vozim u 1600x1200 ili 1280x960 ili 1152x864... Ne verujem da je do hardware-a ;).

Ok ok :)
Vidi da nije uključen win98 compatibility mode, onda ima te tripove sa ograničenjem rezolucije.
Vidim da imaš Ati X800, pa probaj da uđeš u podešavanja monitora u drajverima, pa da skineš ono da vuče podatke iz DDC information (inače me ovo nervira kod atija, kada krene da zeza sa refreš rateom kod CRT monitora).
Ajde uzdravlje :wave: :wave:

U meniju igre maksimalna rezolucija je 1280x1024, sad sam proverio.

Ne znam. Neki problem sigurno postoji posto ja nemam ponudjenu 1280x1024 rezoluciju, koja je inace i max za moj monitor. Trenutno igram u 1280x720x16(nema 32-bitne palete za ovu rezoluciju). E sad, kad ukljucim compatibility mod dobijem 1280x1024x16, ali igra ne radi kako treba, tj sve je jako usporeno u cak i u meniju. Instalirao sam ovde pomenuti patch koji ispravlja bagove sa XP OS-om, mozda je i do toga. Graficka je Asus 9600xt.

sumnjam da lepo radi na Visti, zale se da igrice na njoj sporije rade nego na XPu-u

da li je neko poqsao da potera ovu igricu na Linuxu, preko onih emulatora?
i, gde da nadjem original? na e-bay nalazim sa Game Boy Advance :(

Novi rekordi:
Corsica: 2:14.25
Zone Industriele: 2:06.62
Auto: 911GT1,
sve staze su vožene na default podešavanjima (ništa unazad i u ogledalu).
Da li ima neko ko sme da mi stane na crtu :D

Ja imam Need For Speed 5 Enhanced Version 3.5.20040310 patch instaliran. I za sve rezolucije mi je ponudjena i 16bitna i 32bitna paleta. Graficka je nvidia 6600GT.

Inace igra moze da se igra on line bez ikakvih problema. Uslov je samo da oba coveka imaju istu verziju igre (3.5.20040310) i odes na IP to IP, jedan kreira, drugi se prikljuci i to je to.

Ja imam Need For Speed 5 Enhanced Version 3.5.20040310 patch instaliran. I za sve rezolucije mi je ponudjena i 16bitna i 32bitna paleta. Graficka je nvidia 6600GT.

Takodje "patch"-ovana instalacija, ali mi se jos uvek desava da mi igra izbaci u Win na Normandiji :(
Ima li neki lek?

Meni se to nije nikad desavalo a veruj mi da sam igrao dosta, dosta dugo.

meni je takodje jednom sa patchom izbacila u Normandiji, ali je to mnogo manje nego bez patcha na Win98...

Ajmo braćo nostalgičari, gde ste. Još jednom pitam, da li je neko uspeo da odvoza:
Corsica: 2:14.25
Zone Industriele: 2:06.62
sve staze su vožene na default podešavanjima (ništa unazad i u ogledalu).
Inače i meni se dosta često spuca igra, i izleti u windows, 90% u slučaju kada se zakucam u neku prepreku ili u drugi auto. Igram na notebook sa 7300go u 1440x900x32. To je moj stari NFS koji sam narezao pre cca 5-6 godina. Nemam instalacionu verziju, pa ne mogu da stavim sve patcheve. Mada radi i ovako. Heh, došao mi pre neki dan ortak i kaže kako možeš da igraš, vidi kako je grafika bez veze. Samo što ga nisam izbacio iz gajbe, reko nemaš pojma, bitan je gameplay a ne fensi izgled kao u novim NFS đubradima :p

Vrh Dno