Šta je novo?

NF3 i SATA drive problem

H.U.D.

Čuven
Učlanjen(a)
15.09.2003
Poena
620
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. ADSL
chini mi se da je deja vu, ali preumoran sam da bih trazzio dalje..

plocha je Chaintech VNF3-250, disk Maxtor 120GB SATA, na WinXP SP1a, nVidia Driver Pack ver.5.10..

posle instalacije chipset driver-a dotichni SATA disk ( inache jedini HDD u sistemu, josh je prikachen i jedan Combo uredjaj) se u OS-u prijavljuje kao Removable Drive i pojavljuje se ikonica u systray-u za njegovo uklanjanjanje (kao za bilo koji drugi izmenjivi medij :zgran: )!!

s obzirom da mashina ide ne bash vichnim korisnicima, cenim da je preopasno ostaviti tako neshto da stoji naokolo :eyebrows:

btw, ja NISAM probao da ga "uklonim", ipak je sistem na njemu;)

any ideas? hitno je!!!

pozdrav

Ja mislim da je to normalno, jer se i meni to pojavilo, s time da ja imam 2 hdd-a u raid-u tako ako bih jedan iskljucio otislo bi sve u.... :D E sada sto se tice iskljucenja te opcije stvarno ne znam.

POZ :wave:

Ocigledno je tako |) nisam ni ja probao da ga iskljucim |))
ako se dobro secam i ide disk mi je prijavio, ali nisam siguran (tj imao sam ga samo 1 dan...)

NV CK8S podrzava hot swap, ali sistemski drajv ne mozes da hot-swapujes, pa ne mozes ni da ga iskljucis, t.j. ako ga iskljucis, a probaj :d pa nam javi, verovatno ces imati jedan BSOD ;)

Mozes da otkacis SATA disk sa kablica i da ga ponovo vratis. Ako budes dovoljno brz i pogodis pravi trenutak, nece se nista dogoditi. Inace se javljaju zanimljive senzacije :D

Imam dva hard diska prikacena na sata NF3 i pokusao sam onaj drugi nesistemski da stopiram. Nema sanse! Samo kaze , disk is in use i cao

Ma nema sanse systemski disk da iskljucis. Dobices poruku tipa the device.....can not be stopped right now, bla bla....probaj

hmm, dobro je, post-ovi su josh u istoj godini.. ;):p

i nije samo NF3 sa ovim "zanimljivostima", nego i NF4..
nego, prestalo je to da mi smeta, ali se pitam da li svaki (noviji) onboard SATA kontroler ima moguccnost hotswap-a, tj. izvuchesh kablove za data i power i nabodesh opet ili neki drugi disk na to mesto ( sve u WinXP SP1a/2, mislim da Win2K ne bi povoljno reagovao na takve akcije ,))?

i da, ako to mozze, kojim redosledom se vade i vraccaju kablovi? :trust:

pozdrav

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno