Šta je novo?

Nexus 6

Sad baš nešto razmišljam o ovom telefonu i činjenici da mi nikada nije stigao na test... Da li je moguće da ga jedino Vert poseduje na celom forumu, možda i šire, među par ljudi u Srbiji? :D Znam da su cena i veličina bile ogromne prepreke, ali opet da ispadne toliki fail... Sad jeste 350$, ali prekasno, malo ljudi je sad spremno da ga kupi kad izlazi Nexus 5X koji je mnogo prihvatljiviji što se tiče dimenzija, nadamo se i dosta boljoj ceni 350$, mada i 400$ može da prođe. Skapiraš koliko je Google zeznuo stvar ovom šesticom, valjda će da se iskupe novim Nexusima :)

Iskupice se. Sa cenom od 500e :d

Sad baš nešto razmišljam o ovom telefonu i činjenici da mi nikada nije stigao na test... Da li je moguće da ga jedino Vert poseduje na celom forumu, možda i šire, među par ljudi u Srbiji? :D Znam da su cena i veličina bile ogromne prepreke, ali opet da ispadne toliki fail... Sad jeste 350$, ali prekasno, malo ljudi je sad spremno da ga kupi kad izlazi Nexus 5X koji je mnogo prihvatljiviji što se tiče dimenzija, nadamo se i dosta boljoj ceni 350$, mada i 400$ može da prođe. Skapiraš koliko je Google zeznuo stvar ovom šesticom, valjda će da se iskupe novim Nexusima :)
Prodao sam G2 da bih uzeo 5x, ali ne znam kolika ce cena biti kod preprodavaca. A i sa spadanjem cene taj nexus 6 mi postaje znacajno privlacniji.

Nisam imao zivaca da cekam OTA. Flesnuo bootloader i Cataclysm sa hells-Core. Telefon se preporodio.

Poslednja izmena:
Jbm ti krv, a 300$ u Amerikama...

Evo da se i ja upisem u klub vlasnika. Dobih iz USA N6 32GB.

Ima li kakva tanka zastita da se ubaci na ovako ogroman tel.

Nema kod nas nicega spcijalno. Drug je uzeo onu obicnu (ono kao s na ledjima). Ako budes uzimao tempered glass ili foliju pazi da ima iseceno za senzore, jer ovo sto je on uzeo nije imala i odma ne rade.

Aha. Ala fali customizacije, ako nista smanjiti DPI.

Kamera OIS, zvucnici naprijed stereo, ekran dobar, ima sve sto treba, izrada i materijali ok, dobar telefon.

*** ja navikao svakako na nexus, pa sa softwareom nisam nesto ni progledao, na svim nexusima isto radi.

Ostaje jos kupiti neku zastitu i adapter za evropske uticnice i nabaviti nano sim.

Zvucnici su super glasni i kvalitetni, izrada takodje, kamera je ono, OK. Ne znam kakav je kod tebe ali meni je ekran ubedljivo najgora stvar ovog telefona. Prosto je los za jedan amoled, kao razvucen galaxy s, samo bez pentile-a.

PS jel si dobio slusalice, jer drug je prvo uzeo beli i uz te je dobio, ali je telefon bio felerican pa je dobio plavi u kome nema slusalica u paketu.

img20151023143053.jpg

Sta znam meni ok sve djeluje, samo da tako i ostane. U vezi garancije ko zna kako ide.

Nisam dobio slusalice, samo usb kabl, charger, neka uoutstva i iglicu za otvaranje sima. Neotoakovana kutija, ja presjekao vrpcu.

Evo serijski brojevi, moze li se sta skontati kao za n5, n4...

33f7f15573f9e4a8bcb1ba2bbb07bbbd.jpg

Prilozi

• uploadfromtaptalk1445797634073.jpg
    uploadfromtaptalk1445797634073.jpg
    1,020.9 KB · Pregleda: 107
Evo i 6P ima amoled, ne mere se pobjeci, zauzima manje prostora a to im znaci. Konda ce to gledati neko pri kupovini, i 6P ce da ide ko pleve i sa tim oledom. Dobro je loznica rekao nekako su LGevi raspad sistema kvalitet kad se poredi sa ovom motorolom i huaweiom.

Kome treba cigla, ko rodjeno za njega. Znaci ogromno u pm, mada ljudi se vazda zale na male ekrane, puko fulm i njima pa vele evo vam...

Odvikao sam se od ove tame na amoledu. Fali malo vedrine. Nekome to i odgovara, boje su zivlje.

EDIT:

*** ovaj nexus 4 mi dosao sad ko igracka, sve malo bzvz. Jos se ona dugmad traljavo pritiscu, kod motorole je mnogo bolje.

Poslednja izmena:
Nema kod nas nicega spcijalno. Drug je uzeo onu obicnu (ono kao s na ledjima). Ako budes uzimao tempered glass ili foliju pazi da ima iseceno za senzore, jer ovo sto je on uzeo nije imala i odma ne rade.

Zanimljivo tebra, ali ja nisam skinuo ono fabricku foliju i radi senzor, uredno gasi ekran pri pozivima. Mislim i nelogicno mi da je nesto drugacija od ostalih. Prepreka je prepreka, kakva god bila. :)

Ne znam je li do telefona ili munchmallowa. Sve stock Cataclysm. Sta god da je nije normalno. Nikad ovakvo iskustvo nisam imao sa nexusima ranijim. Mislio mijenjati kernel iz zezancije, ali izgleda nahrani kerove i nista ne diraj...

uploadfromtaptalk1446599235787.pnguploadfromtaptalk1446599247293.png

Poslednja izmena:
Opet si na jednom radnom jezgru i sa brajtnesom u minusu ? :)

Jedno jezgro?! Jako losa ideja.

Koristim Cataclysm i Blue Spark kernel (ima disable force encryption opciju). Odradio sam bio format data (komplet i userdata i internal data) posle flasha da bi onemogucio encryption. Zanima me posle sledeceg updatea (flasha) istog ROMa ili kernela, da li ce ostati onemogucena enkripcija ili...

Da li se nekome desilo da telefon registruje pod Battery da je USB charging iako je priključen na Turbo charger?

Priključio ga danas na punjač i kad sam ga skidao posle 45 minuta, vidim da je napunio desetak posto (ranije ga napuni do 80%), uđem pod Battery i vidim stoji Charging over USB. WTF. Pomislim riknuo punjač, povežem ga na punjač od Nexusa 4, opet Charging over USB. Povežem ga na komp da se puni (prvi put od kad ga imam) - Charging over USB, ok. Povežem ponovo na turbo charger - Charging over USB. Odem na posao, priključim ga na tamo na turbo charger - Charging over USB.

Koji mu je đavo? (U attachu slika, stoji povezan na turbo charger i piše Charging over USB).

Prilozi

• Screenshot_20151116-225316.png
    Screenshot_20151116-225316.png
    190.9 KB · Pregleda: 153
Poslednja izmena:
Meni na note 4 u par navrata, ali redovno se sredi kada promenim usb kabal za punjenje koji ide od punjaca do telefona i koji nije org.

Najgore je što od početka koristim samo originalni kabl koji sam dobio sa njim. Je8emu miša, sad mi se ovo desi kad mi treba fon po ceo dan, a pravo je mučenje kad se ne puni na Turbo. Bukvalno više troši nego što se puni.

Imaš li neku preporuku za kabl, da kupim odmah sutra?

Imam LG g2 i original punjac i usb. Primetio sam da pise slow charging i mislio sam da mi je punjac pokvaren ali posto imam dosta punjaca i kablova ispostavilo se da mi je taj original usb sto sam dobio uz telefon pokvaren, a nikakvih tragova ostecenja vizuelno nema. Na svakom ostalom usbu radi odlicno a imam od raznih telefona. Koji god da uzmes bice sve ok. Ne znam od cega se usb tako kvari kad nema ostecenja.

Imam sigurno 5,6 usb kablova od cega mi na 2 pokazuje uvek sporo punjenje bez obzira na koji punjac prikljucim

Poslednja izmena:
Da li je (i gde) u BGu moguce zameniti bateriju?

Ocekujem da mi uskoro stigne jedan N6 iz Amerike. Doslo je do poznatog problema...

http://www.benchmark.rs/vesti/pojedini_korisnici_prijavili_da_se_zadnji_deo_nexus_6_telefona_odvaja_od_kucista-54487

Fon radi dok je na punjacu. Znam da u clanku pise da zamena baterije nije moguca, ali koliko vidim u medjuvremenu se pojavilo dosta tutorijala po tjubu kako je zameniti.

Nazad
Vrh Dno