Šta je novo?

Nexus 6

Ja konkretno za Note 4 nisam cuo, mada moguce je da ima.

To sam pitao jer kad sam gledao u Uscu na Note-u sam video na beloj pozadini obrise toolbar-a ili neceg slicnog. Pa mi nije bilo jasno da li se javlja BurnIn i na telefonima dok nisam sad procitao da se javlja kod Nexux6.

Ma dajte ne zezajte ,ko ustalom drzi telefon na 100%,to prvo,drugo zasto ne bi mogli drzati preko 50%

Cekam da ga Gizmo testira, ali ako je kao kod ostalih telefona ovaj na 50% ne svetli ni 50 nitsa, s obzirom da je jedan od najslabije osvetljenih ekrana na 100% (250 nitsa ako se ne varam, od cega oci ne ispadaju, toliko svetli na max svaki solidniji laptop).

Ja ne znam ko je dobio burn in tako brzo. Jednostavno ako drzite satima jednu te istu sliku dobicete, a moj bivsi S2 nema burn in dobrih skoro 3 godine (dugo ga nisam video, ali za mojih 2 godine ga nije bilo), doduse teran je i na 100%, ali generalno ga drzim nize, jer kad sam kod kuce ne treba mi 100%.

Ja iskreno ne znam nikog da ima staticni background na telefonu i da ga ostavlja tako satima.

Cekam da ga Gizmo testira, ali ako je kao kod ostalih telefona ovaj na 50% ne svetli ni 50 nitsa, s obzirom da je jedan od najslabije osvetljenih ekrana na 100% (250 nitsa ako se ne varam, od cega oci ne ispadaju, toliko svetli na max svaki solidniji laptop).
Ako je gori od G3 po tom pitanju onda ce biti zeznuto,ali ne verujem da je slabije osvetljen
Pazi meni je ovaj telefon ocajan u svakome smislu ,znaci ne bih ga kupio nikada,previse fusarenja,ali ne verujem da je ekran bas toliko los

Jeste kilavo osvetljen ali mislim da sam negde video da na 50% svetli oko 100-120cd/m2.

@ djilkos
na svakom amoledu koji sam video posle nekog vremena (nema pravila) se pojavi burn in bez toga sto si naveo (stat. backg) od s1/s2 preko s3/s4 do n3 a ovaj moj wave star 3+ godine ima sve izrazeniji problem. Secam se da su neki to prijavljivali posle 3 meseca ali generalno kod tih starij amoleda to se polako pojavljivalo posle 6-12 meseci.

E sad, definitivno se ne pojavljuje svima istom brzinom i nije svuda isto izrazen, zavisi to od mnogih faktora a i kapiram da je svaka nova generacija amoleda ima bolje karakteristike i sto se burn in-a tice, ne moze da se poredi S1/S2 amoled sa N4.

Posto ljudi obicno menjaju telefon posle godinu/plafon dve, neki i na par nedelja/meseci to onda i nije problem. Da prsnem pare za N4 smorio bih se da se to pojavi i da bude izrazeno posle 6-12 meseci, manji burn in bih verovatno istolerisao posle toga.

Mislim da nikada ne bih kupio telefon sa amoledom kao na N6 ali sa onim Note 4 (pa i S5).. bez mnogo razmisljanja 🙂

Poslednja izmena:
Pazi pre je bio problem crni status bar, ali od 4.3 update-a Samsung ima transparentnost, kasnije ga Google kopirao, ali dobro.

Do tada je bio izražen burn in, ali posle toga znači od S3, pa nadalje je sve manje.

Tako da em što je to bolje, em svaka nova generacija amoleda je bolja.

To što se vidja na izloženim telefonima je normalno, ja kažem samo da se u RL jako retko to dešava. Znači neki optimalan period je 2 do 3 godine, ko zna, možda i više, ako se ne prži na 100 stalno.

Ma ti telefoni koji su izlozeni.. to je posebna prica. Ne treba donositi zakljucke na osnovu toga a posebno ne o tome kako rade jer kapiram da im svaki dan instaliraju po 20 task killera i antivirusa :d

Ali posto su ti telefoni relativno skoro stigli opet ne bi trebalo tako brzo da pokazu te mane ma koliko im przili ekrane, aj da stoje 6+ meseci izlozeni to je druga prica. Ali ne verujem da je to neki veci problem na N4 u realnoj upotrebi, nisu to oni stari amoledi.

Ko je rekao da samo moze od status bara. Sve aplikacije imaju skoro identican staticni raspored, i tu ce doci do burn in-a sigurno. Ja sam lepo video na vise telefona liniju gore koja je ostala od aplikacija urezana.

Ja ne znam zasto mislite da burn in ima veze sa jacinom osvetljenjem, ako sam ja razumeo onu bicarku sto prica tri dana, jednostavno se ekran istrosi na tim mestima, nevezano za osvetljenje.

Poslednja izmena:
Jedan od razloga zašto samsung ne ide na on screen dugmiće je upravo burn in i amoled ekran. Npr na Nexus 6 ova tri navigaciona dugmeta dole se skoro nikada ne sklanjaju sa ekrana, jedino kada se gleda YouTube ili igra igrica

Ko je rekao da samo moze od status bara. Sve aplikacije imaju skoro identican staticni raspored, i tu ce doci do burn in-a sigurno. Ja sam lepo video na vise telefona liniju gore koja je ostala od aplikacija urezana.

Ja ne znam zasto mislite da burn in ima veze sa jacinom osvetljenjem, ako sam ja razumeo onu bicarku sto prica tri dana, jednostavno se ekran istrosi na tim mestima, nevezano za osvetljenje.
pa što jače svetli brže će da se istroši

Bas zato se i javlja burn in. Zato sto dioda sama svetli, nema odvojeno osvetljenje. I onda neka brze ostari od druge( one na crnoj pozadini skoro nikad ne rade pa su "mladje")

pri tom plave troše najviše struje i najbrže se troše, onda idu crvene i na kraju zelene

Jedino kod dilera, ne verujem da će ga operateri uzimati, nisu motorole nikad bile nešto popularne kod njih.

Pa kupi OnePlus One, šta ima veze, ništa lošiji a duplo jeftiniji

^ + ima bolju autonomiju, svetliji displej a uz to je i manji uredjaj.

Google Nexus 6 Review: Android's Next Logical Step:

[YOUTUBE]9xbNOfE1dd8[/YOUTUBE]

Izgleda ogromno pored moto x.

Nisam pratio dešavanja vezano za n6.
Jel može taj telefon da se kupi negde ili može samo da se gleda na klipovima? 🙂

Samo da se gleda 🙂 a i ko je lud da za njega iskesira 600e.. Nemoj da se salimo dzabe 🙂

Strendžeri bi možda dali na ugovor ako ga budu nudili operateri u US.
Za keš je suluda cifra, slažem se.

Nazad
Vrh Dno