Šta je novo?

New CPU Water Block ideje i predlozi

^
Blokovi izgledaju fino, pogotovo mi se svidja sto su domace proizvodnje :)
E sad za 50e moze da se uzme EK koji je na oko mnogo lepsi i ima robusniji (metalni) top, pa mu pretezanje ne skodi :D
Realno da bi se probio na trzistu treba ti malo niza cena od konkurencije. Onda bilo bi dobro da napravis metalni top umesto ovog klirita, za one koji vole robusniji izgled. trece trebalo bi ici na neki drugi model fitinga :wave:

EDIT:
Dva najpopularnija bloka trenutno

http://www.dtekcustoms.com/index.asp?PageAction=VIEWPROD&ProdID=210
http://ekwaterblocks.com/shop/product_info.php?cPath=21_30&products_id=211

Svaka čast za trud!

U potpunosti se slažem sa Đoletom.
Ne bi bilo loše napraviti i neki bundle sa pumpom i radijatorom + cooleri.

Samo napred!
Kada sam pricao sa Draganom rekao sam u da ja vise volim metal kada je od gore ali on kaze da mu to valjda povecava cenu i da si laksi sa plexijem pa zato stavlja plexi ;)
od kada sam sjeb@o onaj TT blok sa plexijem vise necu da vidim plexi ni na slici a ne na bloku :D:D
@Dragan
Sto bas na Rusko trziste ??? jos jednom sve pohvale za trud ;) stvarno mi je drago da i mi imamo da ponudimo ovako neshto svetu :)

Poslednja izmena:
^
Blokovi izgledaju fino, pogotovo mi se svidja sto su domace proizvodnje :)
E sad za 50e moze da se uzme EK koji je na oko mnogo lepsi i ima robusniji (metalni) top, pa mu pretezanje ne skodi :D
Realno da bi se probio na trzistu treba ti malo niza cena od konkurencije. Onda bilo bi dobro da napravis metalni top umesto ovog klirita, za one koji vole robusniji izgled. trece trebalo bi ici na neki drugi model fitinga :wave:

EDIT:
Dva najpopularnija bloka trenutno

http://www.dtekcustoms.com/index.asp?PageAction=VIEWPROD&ProdID=210
http://ekwaterblocks.com/shop/product_info.php?cPath=21_30&products_id=211

Efekat josh lepsheg bi mogao da se postigne i sa crnim kliritom i po mogustvu crnim shrafovima ;)
Ako cena bude primetno bolja, kasnije u portofolijo moze da se doda verzija za metalnim topom. I ja bi menjao fitinge...
d0minat0r je napisao(la):
Sto bas na Rusko trziste ???
Generalno gledano najperspektivnije trzishte trenutno...Velika zemlja i gomila potencijalnih kupaca ;)
Pogledaj hwbot ;) mnogo OCera

da da kod njih ima mnogo OCera koji jure po HW botu sa vazduhom i vodom :)

@gaca Nemoj da se ljutis ali kutija je mnogo ruzna. Bolje bi bilo da je obicna kartonska sa jednobojnom stampom nego ovako. A i inace spartanski izgled je popularan medju entuzijastima zbog psiholoskog efekta da znas sta kupujes i placas ono sto je u kutiji a ne ambalazu.

Poslednja izmena:
@gaca Nemoj da se ljutis ali kutija je mnogo ruzna. Bolje bi bilo da je obicna kartonska sa jednobojnom stampom nego ovako. A i inace spartanski izgled je popularan medju entuzijastima zbog psiholoskog efekta da znas sta kupujes i placas ono sto je u kutiji a ne ambalazu.
Ni meni se kutija ne svidja...ali mene ambalaza nikada nije privlachila...bitno je da to neshto dobro radi i to me privuche!
Thermalright je pravi primer ;) Ruzna kutija samo tako :D Ali hladnjaci ubijaju! Nekako mi je sad lepa i kutija TR-a...
:wave:

Bas to sam imao na umu. TR kutija je toliko jednostavna(bolje je opisuje rec simple) da ce neko pronaci stil u tome. A mislim da je predumisljeno izazivanje asocijacija na tr dobar potez ako prodajes hladjenje.

DA malo pomognem, ako uradis samo malo promeni, da izbacis sve jezike i ostavis samo engleski. Prenatrpana je raznoraznima slovima. Ostavi samo eng i bit ce puno boljeg izgleda.

Poslednja izmena:
Ma ljudi man'te se kutije. Važno je šta je u njoj. Ni EKWaterBlocks nema neke kutije pa im to nije pomutilo svetsku slavu. :)

ja sam uvek za nase ljude ali mislim da 50 e za blok koji jos uvek nema ime je mnogo. Ja vam zelim uspeha, ali pored toliko svedskih marki mislim da su vam slabe sanse sa tom cenom. Mozda kada bi je spustili za 50%, a i ruje su po standardu slicni nama - samo sto ih ima vise :D

i da, ubacite neke druge srafove :(

kutija je O.K.

ali sajt na kutiji ne radi ?

Vidim da je moj poslednji post uneo dosta zivosti na ovaj tred, e sad tacku po tacku. Izvinjavam se za poslednji post jer neke stvari nisam uneo u njega. Prvo nisam pogledao koje je kulere moj kolega snimio pa se ispostavilo da su to test primerci koji su prosli razne torture, i na njima su obicni srafovi koji da kako nisu u finalnom proizvodu. Izvinjavam se i za ona dva PP u tekstu ocigledno je da je majstoru u stampi zafalilo piva, pa je dodao jedno P, ali to zaboravite, toga nema, ispustio sam da vam kazem da je ono maketa kutije tako da onih krzavih ivica i svega sto podseca na bivsu Yugu nema. Sto se tice dizajna kutije radio ga je jedan od naj boljih profesionalaca na Balkanu moj drug prof. Bata Knezevic, e sad normalno ima raznih ukusa od loseg do super, ali sam i sam imao nekih zamerki jer covek je umetnik i on to dozivljava kao umetnost a ne kao tenicki proizvod. Bice izbacen jedan deo ruskog to je sigurno jer i meni izgleda prenatrpano(JIMM), bilo je tu i sugestija o nekim drugim pakovanjima ali u ovom trenutku toga nema kod nas. Sto se tice boje pleksija u igri su jos tri boje crna, plava i fluo zelena, providan je upotrebljen jer je predvidjeno da korisnik ugradi led diodu koja osvetljava unutrasnjost a ujedno se vidi sta se desava to jest dali ima vazduha ili ne daj boze negde curi. Sto se tice fitinga oni su stavljeni samo radi opsteg izgleda svako ce moci da bira sam kakvi mu fitinzi odgovaraju, tako vecina proizvodjaca radi, ono sto je sigurno to je dimezija od 1/4''. Zasto pleksi umesto celicnog nosaca, nije zbog cene, naprotiv izrada je skuplja jer svaki komad se pravi, a ne stancuje, a samim tim se lakse prilagodjava novim procesorima sto je Space imao priliku da vidi i isproba, imao je vodeni blok za I7 pre svih drugih, da ne govorim o tome da je cela stvar laksa i da ne moze da napravi kratak spoj. Ono sto je verovatno naj interesantnije za mnoge je cena koju sam ja vec u nekoliko navrata napomenuo, to jest u ovom trenutku je cena 40e po komadu sto je 20-25% manje od proizvoda u ovoj klasi.

PS
Sto se tice sajta on je jos uvek i pripremi.

Poslednja izmena:
Sto se tice dizajna kutije radio ga je jedan od naj boljih profesionalaca na Balkanu moj drug prof. Bata Knezevic, e sad normalno ima raznih ukusa od loseg do super, ali sam i sam imao nekih zamerki jer covek je umetnik i on to dozivljava kao umetnost a ne kao tenicki proizvod.

Izvinjavam se za off ali ovo moram da komentarisem. Prosto je neverovatno da neko moze da napravi ovako nesto a da je profesor na akademiji umetnosti. Ima sedam razlicitih fontova na kutiji, a dizajn je kao za neki preciscivac vode ili prskalicu sa top shopa. Mozda je navikao na kolaze ali valjda je osnovna stvar da za sliku na kutiji koristi render a ne fotografiju. Nema nista protiv bloka, navijam za tebe, ali ako je ovo rad Bate Knezevica, stvarno nemam reci.

Dragan predlozio sam ti da ti ja sredim kutije i dizajn koji bih bio po mome dosta bolji od ovog. *******cija. Ako oces jos sam tu :)

Extra bi bila crna lutija sa plavim ili srebrnim natpisom. + bi tako bila i extra elegantna ;)

ljudi lepo recite-bilo shta samo ne ovo :d
mada u pravu ste kutija ko da je iz 80-ih...

Kad već ovaj novi član diže temu iz mrtvih, šta se dešava po pitanju ovog projekta? Jel zaživelo? Gde ima da se kupi i pošto?

Stvarno, šta se desilo sa čovekom?
Taman sam pročitao ceo topic kad na kraju ništa :-(
I šta je Charlie na kraju uradio sa njegovim blokom?

ako vam trebaju blokovi mozda ima koji komad viska posto izgleda da je odsutao blokovi su sasvim solidni ali ako se skupi vise vas verovatno bi napravio covek :wave:

Nije covek odustao, sve je gotovo, osim Xcool.rs sajta, na kome ce te moci da porucujete kulere, ako je neko bio na Gigabyte takmicenju , mogao je da vidi finalne proizvode i pakovanje, i da ih tamo kupi. Xcool tim je na tom takmicenju zajedno sa *******im pokazao svoju snagu , ali smo imali peh sa grafickom a i ja nisam u tom trenutku znao za soft voltage mod za GTX260 i nadao sam se da se Gigabyte kartice lako klokuju kao XFX na 780/1150 http://www.hwbot.org/compare.do?resultId=831299
Nadam se da ce i Space uskoro zavrsiti svoj vodeni sistem pa ce onda izaci i detaljan uporedni test nekoliko vodenih blokova medju kojima ce biti i Xcool. http://www.sx-team.com/forum/index.php?showtopic=2766
Nadam se da ce i uskoro biti takmicenje u vodenim hladjenjima pa ce mo se i tamo videti

Da se malo pohvalim Xcool vodeni blokovi usli u 50 tehnoloskih inovacija za 2009 ministarstva za nauku i tehnoloski razvoj www.inovacija.org . Eh, jos da zavrsim taj Xcool.rs sajt

Mozda si trebao da napravis anketu ovde a vezanu za pakovanje. Cisto uradis par modela pa nek javno mnjenje kaze svoju rec, tako bi izbegao polemiku o ukusima. :p
Inace, samo napred!

Samo da se javim da ne mislite da XcooL ne radi vise.
Gotov je novi WB po merenjima izmedju novog Swiftecha XT i Heatkillera 3.0 . I7 860 na 3.8G Vcore 1.22V Load Prime 95 HT 8 1sat Taverage= 55C tripl kiler i pumpa standard Thermaltejk 500l/h Tsobe 23 .Ne smemda stavim slike dok ga ne zastitim jer su neki mnogo veci proizvodjaci kopirali moje fazone. Cena sitnica

Evo da malo oživim ovu temu, hoću sebi da pravim vodeno hlađenje za CPU i GPU, pa ako možete da mi pomognete gdje najlakše naći bakar debljine 1 cm?

Mislim da ti se sa ovim cenama gotovih blokova stvarno ne isplati da se upuštaš u avanturu pravljenja sopstvenog bloka.

Evo da malo oživim ovu temu, hoću sebi da pravim vodeno hlađenje za CPU i GPU, pa ako možete da mi pomognete gdje najlakše naći bakar debljine 1 cm?

Probaj na odpadu. Tamo obično ima ljudi koji z akintu mogu da iseču i obrade

Nazad
Vrh Dno