GoranM
Čuven
- Učlanjen(a)
- 15.12.2001
- Poena
- 945
KHM, KHM...
Poshto sam ***** kakav jesam i lepo mi je recheno da neche mochi (da che puchi), meni je pukao poklopac za wb... Dal' me neko urekao ili ne-puklao je.
Nego, poshto bakra nemam da napravim poklopac- gledao sam neke teme i video da je jedan vrhunski blok sa iglicama u stvari uradjen od barka (baza) i 2-delnog poklopca (deo koji okruzhuje iglice i sam poklopac na koji se uvrchu fitinzi)
Zanima me zna li ko koji je to metal? tu je i slika da se vidi o kom bloku pricham...
Da i ona prodavnica u Save Mashkovicha, shta tachno ima tamo da se kupi od fitinga?
Hvala unapred na odgovorima.
Cek, ti imas kao ono na gornjoj slici, samo od bakra? Ako dobro razumem nemas vise bakra. Nista zato, lepo odes u prodavnicu koja prodaje opremu za grejanje (bakarne cevi, kolena, kotlove, radiatore) i odes do tezge sa tim kolenima i reznim reducirima i medju njima ces naci i parcadi cevi kojima se nastavljaju cevi (imaju malo veci precnik). Medju njima mozes naci neku precnika 30 do 40mm. Takvi nastavci su od bakra debljine 1,5 do 2mm. Lepo kupis nastavak (cca 100-150din), raseces ga uzduz testerom i "razvijes" u lim. Sada lepo iskrojis poklopac i izbusis 2 rupe na mestu konektora. Uzmes meki lem i stavis komad da se greje na plinu i lepo zalemis poklopac na osnovu, a na poklopac mesingane fitinge. Kada se ohladi potopis sve u sirce jedno 2 dana, i isperes vodom. Ima da se sija, a o curenju nema govora. Takav WB ce lagano "nositi" 20-30 bara. :-devil-:
Poslednja izmena: