Šta je novo?

Neverwinter Nights 2: Mask of the Betrayer

Može naravno. Mission pack je u pitanju, ne ekspanzija kao za Gothic 2 ili Morrowind/Oblivion. Ali moraš imati instaliran i običan NWN2 jer koristi njegove data fajlove.

Shta je sa owom igrom?
Ja sa swim patchewima,sa mojom konfom,imam debilnih 4-5 frameowa u sekundi kad stawim swe na max. Je l to toliko zahtewno,ili shta? 4xAA i AF8x su mi ON...

Ugasi AA, stavi senke na low, isključi umekšavanje senki i koristi 'v' umesto 'w'.

Zahtevnija igra od crysisa ***.... Ne mogu "V" umesto "W",na "W" idem napred:D:d

Shalim se,sorry ako je nechitko...

na koju verziju treba patch-ovati originalni nwn2 da bi motb radio dobro?

Mislim da to ne bi trebalo da ima neke posebne veze jer sa instalacijom MotB odmah imas verziju 1.10.1115, ali da ne bi mnogo razmisljao slobodno updatuj na 1.06.980 (poslednji).

sve je ok.

poceo sam da igram igru i bas je predvidivo. ako ovo nije tacno, prestajem da igram:

glavni lik je postao shadow king

Ovaj deo nema veze sa Shadow Kingom, niti ti postaješ Shadow King.

e dobro je. meni je ovaj expansion mnogo tezak.stavio sam slider na easy i sramota me je :D.

inace, negde sam narezao lika iz nwn2 nabudzenog do jaja i nisam uspeo da ga nadjem pa sam morao da kreiram nekog budjavog fightera.mrzelo me je da klikcem pa sam stavio automatic :D

Mislim da je start upravo najlakši ako krećeš sa nekim fajterskim likom (fighter/barbarian/paladin...).
U toj varijanti grupa je odlično izbalansirana jer je Safiya puna kojekakvih magija što je čini sjajnom u smislu podrške (dok se glavni lik šiba sa protivnicima) a onaj njen familijar je prilično koristan u čišćenju i otključavanju.

Kad vec spomenuste Safiu kako (gde) mogu da vidim koji je ona caster level posto mi je neophodno da znam sta mogu da napravim sa oruzijem? Gledao sam kod nje u caracter sheetu ali nisam uspeo da nadjem.

Konkretno kod nje, "caster level" i "character level" su isti.

pa valjda je level 9. pritisni B.

da li se neko od vas zezao sa onim esensima? uvek me je smaralo u igrama da pravim oruzja i napitke.

da li ste uspeli da napravite nesto interesantno?

pa valjda je level 9. pritisni B.

da li se neko od vas zezao sa onim esensima? uvek me je smaralo u igrama da pravim oruzja i napitke.

da li ste uspeli da napravite nesto interesantno?

To 9 je spellcasting level i odnosi se na nivo magija kojima može sa se barata.

Caster level, se odnosi na ukupni nivo razvoja magijske klase a ima efekta pri cross-class razvoju. Primera radi, ako kreiraš lika koji je wizard 12/ fighter 6, caster level će biti 12 jer si toliko uznapredovao u toj klasi koja može da vrši upgrade oružja.

Što se pravljenja opreme tiče, gotovo sve što momentalno nosim je tako napravljeno:
Kaciga -> Int +8
Pojas -> Str +8
Čizme -> End +8
Ogrtač -> Cha +8
Oklop -> AC +5
Štit -> AC +5

Pa sta bi, svi se izduvali i niko vise ne igra.....ccccc

ja sam se smorio i izbrisao...nwn1 je ipak neprevazidjen...bem ti ja grafiku i sva ostala "poboljsanja" kad igra nema DUSHU!

bilo bi lepo da neko stavi spoiler i kaze sta se desava na kraju i o cemu se radi expanzija...ja sam se smorio kao baba

Bogami ja se nisam smorio, tek sam krenuo da igram pre 3 dana doduse.
Zavrsio sa Sunken City-em i imam uglavnom reci hvale, pogotovu za pricu zao mi je sto tebe smara ali mene vuce da igram i dalje, jedino sto malo zeza jesu questovi-desavalo mi se da imam vise questova od kojih svi mogu da se tretiraju kao da su jednako primarni.
Ono sto je najbolje to je da do sada nisam imao bugova :D , sto je u mom slucaju za OC bila misaona imenica.

Pridruzujem se White Dragonu u pohvalama za MotB!
@ Mnemonic
Ne znam na osnovu cega si zakljucio da igranema dusu, kad je bar po meni ovo najbolji deo citavog serijala. A veruj mi da sam ja veliki fan NWN sa obe ekspanzije i da sam je igrao vise puta.

evo, ja sad instalirao HATRED, i ne znam dal je do njih, ili do originala igre - ima bagova podosta.

ovaj pokushaj reshenja za kameru u char i strategy mode - katastrofa! moram da igram u char mode, i u hodnicima da nameshtam mishem ugao, po 3 minuta da bih dobio najobichniji 3rd person, koji sam koristio u oficijelnoj kampanji NWN2, nalik na KOTOR.

al dobro. nadam se da nece da bude dosadnih likova koji te dave o svojoj istoriji, i pritom su mega gnusni, kao ona riba od gitijankija iz oficijelne kampanje.

i ne znam shto se ljudi tolko zale, i NWN1 koji podseca na dijablo je fenomenalan, ne vidim shta fali igri koja podseca na diablo ???
kad ovo odigram znacu konacan rezultat, ali ja da se pitam - hordes of the underdark NWN1 - najbolje neshto shto sam igrao u zivotu svome. pogotovo pricha sa Grimmreaper-om i true names-ima, a i voice of Deekin :D

nadam se da nece da bude dosadnih likova koji te dave o svojoj istoriji, i pritom su mega gnusni, kao ona riba od gitijankija iz oficijelne kampanje.
Neće baš biti mega gnusni ali naravno da su obimni dijalozi sastavni deo ove igre. Čak i više nego u OC NWN2-ke.
Niko te ne primorava da u te dijaloge ulaziš ali influence u MOTB ima i praktičan efekat tako da se, na kraju krajeva, ipak isplati.
Moje viđenje stvari.

'fala ganelon, znam i ja to, ali, shto se tice influence-a ne zamaram se toliko, iz razloga shto ako me henchman izda, drago mi ako uspem da ga ubijem, i olsabljen da igram protiv jachih ..

btw - wiizarda sam toliko istrenirao, da cenim da kad bi imali mi srbi neki multi online server, da bih vas sve poubijao :D znam ga u dushu, sve shkole magije

Nisam mislio samo na to da se hanchmen okrene protiv tebe, već na bonus ako si sa njim/njom u OK odnosima.
No dobro, svakome je ostavljeno na volju da igra kako mu se sviđa i to je u redu.

Nemo' da si mnogo siguran u tog tvog wizarda. :)
Da je u pitanju NWN1, još i ajde, ali u dvojci su dobrano oslabili sve magijske likove.

Poz.

hehe, neka su ih oslabili, ali sa mojim beskonachnim DnD iskustvom, i pravim izborom spellbook-a, ne verujem da me je moguce zaustaviti!

cela poenta je da od svih imuniteta, nijedan customized char ne moze da se brani od magic missle/isac's storm ukoliko nema spell mantle, a i kad ga ima, ja tu imam gomilu strippin magic spell-ova i onda se sve svodi na to koji je bolji arcane kaster. a ja sam najbolji :D

mislim, osim mozda kombinovanog warlock-a i nekog prestige-a sa velikim igrachkim iskustvom, ne znam koji non wizz/sorcerer moze da mi naudi :D

kada bi neko imao znanja da nam napravi server, ih al bi bilo ludilo ... a znam likove koji bi mogli da nam daju mape i sve, jer sam neko vreme igrao na tim serverima sa originalom NWN2 i brda se zgotivio sa adminima, imam im i MSN-ove i sve ...

Može jedan a to je varvarin sa njegovim "frenzy" svojstvom. Naprosto ga je nemoguće ubiti sve dok mu efekat ne prođe, ma koju magiju da bacaš na njega. U momentu kad ti priđe na dohvat mača, borba se može smatrati gotovom jer ti treba svemirski concentration da bi mogao da baciš magiju pri takvim udarcima.

Nakon toga, varvarinu (iako to nije moja omiljena klasa) je dovoljno da iskoristi 1-2 lekovita napitka, čisto da ne zagine pri povratku u normalu, i to bi bilo to.

pa, sad , i od toga sam se branio sa haste + empower stoneskin, mada, eto, u pravu si, ne verujem da bi mu pobegao, jer levelovan barb bi mi skino svaki stoneskin jednim udarcem. ako bi kojim slucajem preziveo ja, dzaba mu napitci zbog fatigue, a njih je najlakshe ubiti death magijama, jer samo amuleti i prstenje mogu da ga brane, stim shto bi i tada pretrpeo ogroman damage

Upravo sam zato i pomenu razliku između NWN1 i 2. Pošto, vidim, voliš magijske likove, sigurno se sećaš da je wizard tamo imao Timestop magiju. To bi ti pomoglo da održiš rastojanje, ili pobegneš u slučaju da baš prigusti.
Što se haste-a tiče, i protivnik to može da ima, istina sa napitkom, ali efekat je isti. Dalje, ako je i on (varvarin jelte), na istom nivou razvoja kao i ti, sigurno je da ima i više od jednog "frenzy"-a u rukavu pa može tako da mlatara čitav in-game sat.

Sve u svemu, ako bi išli 1-na-1, tanke su ti šanse. Ali zato, ako bi, pored sebe, imao nekog sivonju kao tabadžiju, kojem možeš da nabacaš buff-ove, to bi već bila neka druga pesma. ;)

Nazad
Vrh Dno