E ovako ljudi bio sam danas kod advokata,bio sam sa bratancem on ima nesto sa tom advokatskom kancalarijom oko nekih papira pa usput ajde i ovo.
Advokat cim je video sta sam sam dobio nije ni morao da cita ima na stotine takvih slucajeva po njegovim recima treba da uzme jos jednu fioku ima kopije korisnika ali nista nije dospelo na sud.
O cemu se radi u svemu ovome probacu da prenesem ukratko sta mi je advokat rekao.
-Ova firma SASSE postoji regitovana je u Hamburgu zastupa neko firmu,lice i time stiti njihova prava na sirenje piraterije,ogranak ove firme,spamer koji identifikuje korisnika nalazi se van DE po zakonu nemacke nije dozvoljeno tako nesto u privatnom sektoru.
Znaci kada imaju delo nazovu-kontaktiraju tvog provajdera (mora biti vise okrivljnih,sumnivih u tom trenutku "prete" i bez sudkog naloga uzimju vase ime i adresu) inace vas provajder ne daje *fajl bez sudskog naloga to je tesko krivicno delo povrede privatnosti naravno i ovo je krivicno delo ali...
Salju se pisma na kucnu adresu i iznudjeje novac bez (desavalo se da je dolazilo ljudima koji nisu skunuli) bez sudskog naloga.
STA RADITI???
Nista,mozes a nemoras da im posaljes pismeno obavestenje da nisi i time da ih otkacis na njima je dali ce da vode sudski postupak.
KAKO SE VODI POSTUPAK.
Sudski postupak se vodi tako sto mora de se umesa i trece lice u mom slucaju moj provajder i da da ceo *log faj istorijat toga dana 24h prvo moraju da imaju cvrst doakaz suda (da si to ti) sa obzorom da im spmaer nije u DE dali postoji sudija koji ce im dati to..
S obzirom da je tvoj u ovom slucaju moj provajder vec uradio krivicno delo izdajuci tvoje podatke (ime i adresu) bez znanja korisnika suda tesko da bi se upustao u jos jednn veliki rizik,izlazi na losem glasi i sto je najbitnie svetstan je sledeceg (PAZAI SAD OVO

)
U SlUCAJU POSTUPKA (na SUD) STVARI STOJE OVAKO:
-Ako vece zele da idu na sud moraju imatai cvrste ceo fajl toga dana sa potpismom moga provajdera i to im nece biti neki dokaz postoje mnoge stavri da se ospori..
Moja odbrana bi se zasnivala na sledecem LEGALNOST PRIKUPLJANJA PODATA kako je tvoj provajder u prvom NAJBITNIJE sme dati tvoje podatke bez sudskog potpisa,provajder je toga svestat po recima advokatata nebi sme lako da se upusti u to svetsna je da ga ceka tuzba za povredu privatnosti i iznosenja pofataka.Nakon toga bi ih napali na tehnicku stanu a sa obzirom da Guarly nije u DE nema sudija koji bi to uvazio itek na kraju se vadis na softver tu imas 100nacina sve se to lepo zapakuje u jedno.
STA SAM JA URADIO:
Mogao sam a nemoram Advokat kaze pusti ih da im posaljem jednu modifikovanu izjavu kako nisam ja da sam primio dana tog i tog bla bla itd.Nisam to uradi

no sto jesma uradio posali smo mom provajderu jednu izjavu da sam dobio to i to dana tog i tog i da su preksili moje pravo na privatnost da ubuduce ne rade nista bez sudskog naloga inace bi mogli da snose posledice u krajnjem slucaju mogao bi da ih sudski gonim.
Na karju kaze mi Advokat neka probaju sad oni znaju da ako krenu na sud morace da imaju jako ubedljiv dokaz i morace da umesaju tvog provajdera prema njegovim recima provajder u tome nece uci 100% i gotovo jos toliko da me oni nece tuziti.Po negovim recima to je cista iznuda novca u Berlinu postoji kolektivan tuzba protiv ove advoktske kancalarije,njihov rad je sa jedne strane crno sa druge belo jako slabo se drze,ne postoji ni jedno lice koje je poznato ovde advokatu da su ga tuzili ili prodje ili neprodje ovo ima o tome i mnogo pisanja na netu.
@Kosta samo da si procitao ovo
http://www.computerbetrug.de/abofallen-im-internet/drohung-mit-der-ip-adresse ne bi ima nikad platio procitaj dobro clanak radi se o klasicnoj prevari
Da zelim isto svakom da kazem eto nesto sto ja nisam znao a sad znam koji su DE da kada sklapate ugovor sa nekim provajderom IMATE PRAVO NAPISMENO TRAZITI DA NESEME BEZ SUDSKOG NALOGA IZNOSTI VASE PODATKE..a znamo sta to znaci de neka se neko tad usudi da vas tuze za jedan film.
Na kraju ja sigurno necu imati vise sta da vam kazem ostavljam ovo iza sebe,najverovatnije po recima advokata dobicu jos jedno pismo od njih gde ce smanjiti ili ne iznos i bice n rate za placanje ignorisacu i to onda ostaje zaborav ili sud.Obavesticu vas o svemu ostjaje sami da procenite pogotovo oni koji su u DE sta da rade ako se nedaj Boze ovako desi.Moj savet ne bacajte pare za dzabe bolje kupite neki ps ili odite na pivo,javnu kucu ima itekako pametnih stvari ovde gde da se potorse pare
Hvala svima sto ste ucestvovali u diskusiji i davali mi savte iskreno ima vas koji ste mi dali jaku volju.
Veliki pozdrav