Šta je novo?

NEVEROVATNO

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
^^Ako ne prihvatim ovih 900 sad posle bih platio 1450e :mad:

Ljudi dal je moguce da se ovo tako zeznuto 1000e je best gejmer ps :mad:

Nije malo za glupos

Svaka glupost košta, kako kaže ona narodna "Ko ne plati na mostu, platiće na ćupriji"... i eto desilo se šta se desilo, sledeći put VPN "možda" pomogne u nekoj zaštiti ali sve ima svoje veliko "ALI"...

Imaš sreće što ti taj advokat nije zveknuo par hiljada eura, za primer onako usputno ili da su te navatali iz Sony-a i sličnih kompanija imao bi o čemu da pričaš i plaćaš dugi niz godina...

Sad lepo jedno pivce za živce i polako prihvati šta se desilo... :beer::beer::beer:

Poslednja izmena:
Hoces da kazes nema mi spasa moram dsa platim..cek stani jos ne ide mi to u glavu:S:
Do sad sam skinuo 200+ igra i dodje mi za pola gige serije....O Boze ima li te negde u pocetku sam se smejao sad mi se place:S:

Nisam skinuo neki film ili seriju ne secam se 3-4 god i sad ajde ovo..a igre skidam sve sta stignem pa to je da pukens:-devil-:

Poslednja izmena:
Auuu, sunce ti....

Kad sam krenuo da citam temu, krenuo sam sa osmehom i razmisljanjem "gle sto zezaju coveka".. A sad mi je na licu kiseli izraz i pomisao "zar su stvarno ozbiljni oko ovoga"?!

Bolje brisite ovu temu dok se i nje nisu docepali i nasli tvoje izjave da si i ranije skidao razne "nelegalne" stvari :D
A tek izjava djolenzia da im dodje neki milion...
A ja odoh da odradim defragmentaciju hdd (brenerom)

Poslednja izmena:
Smj se vuce nisi u mojoj kozi neznas kako je to:smoke:

Odradi i moj HDD sa brenerom,ako na ovo puknem sveano se zaricem ima da izbacim ps iz kuce,sta ce mi onda

Hoces da kazes nema mi spasa moram dsa platim..cek stani jos ne ide mi to u glavu:S:
Do sad sam skinuo 200+ igra i dodje mi za pola gige serije....O Boze ima li te negde u pocetku sam se smejao sad mi se place:S:

Nisam skinuo neki film ili seriju ne secam se 3-4 god i sad ajde ovo..a igre skidam sve sta stignem pa to je da pukens:-devil-:

Vidi ovako, tih 200+ igara što si skinuo imao si sreće, a ono što sam ti rekao se odnosi da bolje to sredi van suda, da i tih 200+ igara ne bi prikačili uz sudski poziv onako lepo upakovano, jer tvoj provajder koji koristiš sve to lepo negde čuva, sad neznam tačno koliko je godina kod Vas u Nemačkoj čuvanje podataka od strane provajdera, ali sve bukvalno sve aktivnosti na internetu koje si obavio se nalaze u *log fajlu tvog provajdera za tvoj nalog...

Ovaj scenario ti gine ako baš hoćeš da izbegneš sve ovo i da ne platiš, a ako hoćeš sve lepo mirno da rešiš probaj da se nagodiš sa tim advokatom onako ljudski, kukaj i moli itd... sve lepo spakuj a u međuvremenu kontaktiraj nekog drugog advokata ako imaš mogućnosti da vidiš šta ti je činiti, ali su male šanse da se vadiš na WiFi i slično skidao neki drugi, to ti dođe kao mač sa dve oštrice...

Uglavnom prekršaj je načinjen, bilo to deda od 80 i kusur godina koji je skidao arhivu listića za loto iz 1980 godine ili je skidao piratski materijal prekršaj je učinjen sa tvoje linije, tvog pristupa internetu kako god hoćeš, a WiFi koji si spomenuo oni mogu da kažu isto ovako "Sledeći put zaštiti šifrom, i ove stvari ti se neće dešavati, a ovo nek ti bude za nauk da ne držiš otvoreno"... itd...

Poslednja izmena:
E da je srece da ne znam,napalcao sam se ja svojevremeno kazni.
Do duse ne za ove stvari,ali mu dode isto,kao da sam kintu bacio sa mosta.

Mislim da po zakonu u Nemačkoj, wi-fi mora biti zatvoren, tako da vađenje na komšiju neće proći.

Meni samo nije jasno jedno, tolike vece kradje se desavaju, ne samo kradje nego i ubistva i sta sve ne, a neduzan covek naje*e... Tuga...

Iskreno se nadam da ces na bezbolan nacin da resis celu situaciju.

Mislim da po zakonu u Nemačkoj, wi-fi mora biti zatvoren, tako da vađenje na komšiju neće proći.

Pogledaj šta ima kod njega piratskog materijala iha :D (200+) za nekoliko tužbi i ko zna koliko firmi, ima advokata i advokata da se izređa ako ne plati...

Meni samo nije jasno jedno, tolike vece kradje se desavaju, ne samo kradje nego i ubistva i sta sve ne, a neduzan covek naje*e... Tuga...

Iskreno se nadam da ces na bezbolan nacin da resis celu situaciju.

A vidiš najeba u pravno uređenoj državi gde je slovo zakona jasno i glasno jer to svesno urađeno i nije verovatno on jedini kojem se to desilo... Ako gledaš zakon on sigurno nije nedužan nego je svesno učinio zloupotrebu autorskih prava.... i time naneo indirektnu štetu (firmi , pojedincu, autoru itd...)...

Samo kad ovi naši u vladi počnu da istražuju nove načine punjenja budžeta, biće ekspresno i brzo odmah na prvu loptu :D

Poslednja izmena:
Da smanji bar na pola,pa je dobro.

Ovde kod nas to jos nije zazivelo,ali kada krene,pa ti advokati lepo
krenu da vade *log fajllove od provajdera od pre 10 godina pa na
ovamo,bice veselo...

Taj broj pirata od 200+ je u poslednjij par godina nemam toliko sad imam 9 igre ovo zadnje aktuelno...ovo garant nije samo meni rebnuli su sve koji su naverovatnije skidali u tom trenutku taj deo serije.
Videcu ovih dana sta cu,ici cu na sva vrata,za novu su mi uzeli vozacku ocekujem i tu kaznu,za bozic mi zena udarila auto treba i to da platim,treba da uzmem advokata sad u feb za papire nesto opet pare,bratanac mi trazio pare kupuje neke pcele kosnice neznam ni ja opet pare,i ovo sad bas u povoljan trenutak:S:

Lepo me pocela 2014

Edit: vuce menjajte provajdere na vreme tada ne mogu nista kad predjes sa jednog na drugi;)

Poslednja izmena:
Ovde kod nas to jos nije zazivelo,ali kada krene,pa ti advokati lepo
krenu da vade *log fajllove od provajdera od pre 10 godina pa na
ovamo,bice veselo...

Pu, pu, pu da ne čuje zlo neka se strpe još par decenija, neka srede druge stvari, a mi da uživamo :D

^Cudim se jer sam Balkanac.Da je 100-200 pa ajde ali ovo je bolesno.
Statistika koga uhvate je gotovo statisticka greska sad ce neko reci neko mora biti pa verovatno je upravu

Šta da ti kažem, trebao si da razmisliš o eventualnim posledicama svega, s obzirom da živiš tu gde živiš.
Ja posle prijateljicine epizode u kampusu aposlutno vodim računa kad idem u EU... Ništa od piraterije, nosim poslovan laptop koji je čist kao suza, nikakav download dok sam tamo, ne želim da me neko juri zbog sopstvene gluposti.
Uradi ono što su ti ljudi savetovali, vidi ako možeš sa nekim advokatom da se posavetuješ i ako treba plati vansudsko poravnanje da ne bi bila "skuplja dara nego mera".

Advokat ce ti reci da platis jer ces tako najjeftinije proci.
Imao je moj rodjak u Nemackoj isti problem i platio je na preporuku advokata.
Imaju tvoju IP adresu i ostalo tako da je to neoborivo.
Neko je pomenuo kazes da je ruter otkljucan i da je neki komsija skinuo.
To ne pali na sudu u Nemackoj jer je tvoja odgovornost da ga zakljucas.
Plati i ne pokusavaj da izigras sudski sistem u Nemackoj jer to nije Srbija.

Ili da bežiš iz Nemačke nazad u Srbiju, samo ne znam da li je to pametno.

Plati i izvuci pouku; ko da ne znas gde zivis covece!! Cak sta vise ima lepa tema na benchmarku kako mozes da skidas ilegalne stvari preko u EU!

Upao si u problem, ne pravi jos veci, nego placaj dok si jos na mostu, i pamet u glavu.

Poslednja izmena:
Auh, lose....:)

Ja se selim sledece nedelje za Bec, a prilicno sam aktivan na svim poznatijim privatnim trekerima.

Da li je sigurno da uplatim SeedBox i da sa njega skidam pomoci nekog FTP klijenta, ili ni to nije sigurno?

Romario daj poslušaj ove sve ljude koji ti govore da platiš i da ne praviš mnogo gluposti više. Ja sam platio i bila mi je posle mirna kuća i otada VRLO PAZIM kako i šta skidam tako da nemam nikakvih problema od tada.

Ne reče koji ti je internet provajder, ja sam na Unity Media a na starom provajderu dok sam bio dobio sam tih 930 evra kazne, ne na Unitymedia.

Auh, lose....:)

Ja se selim sledece nedelje za Bec, a prilicno sam aktivan na svim poznatijim privatnim trekerima.

Da li je sigurno da uplatim SeedBox i da sa njega skidam pomoci nekog FTP klijenta, ili ni to nije sigurno?

Možeš tu kombinaciju da probaš plus na sve to dodaš pristup preko VPN servera. Najbolji odabir tj. iskustva sa sajta TorrentFreak možeš pročitati u njihovom izdanju pod temom Which VPN Service Providers Really Take Anonymity Seriously?

U prevodu rečeno najvažnije je da prilikom skidanja materijala tvoja prava Ip adresa bude zaštićena od praćenja tj. kao u ovom primeru što se desio.

Naravno i VPN ima prednosti i imane, a to je opisano u navedenom članku sve detaljno.

I još jedan članak koji može biti odličan kada je reč o VPN uslugama Which VPN Services Take Your Anonymity Seriously? 2013 / 2014

Poslednja izmena:
A da li, recimo, gledanje programa uživo preko nekog P2P (SopCast) klijenta (recimo fudbal (LŠ, Premijer liga i sl)) spada u kategoriju piraterije, I da li mogu da za tako nešto budem krivično gonjen?

A da li, recimo, gledanje programa uživo preko nekog P2P (SopCast) klijenta (recimo fudbal (LŠ, Premijer liga i sl)) spada u kategoriju piraterije, I da li mogu da za tako nešto budem krivično gonjen?

Možeš jedino ako sa tvoje IP adrese ide stream i time omogućavaš izbijanje novca TV kućama...itd... Čim pipneš nečiji novčanik koji od toga ne može imati koristi onda si na udaru, ovako slobodno možeš da gledaš ide njima to u prilogu, ali sa druge strane im baš i ne ide...

U prevodu ako gledaš to izađe ovako kada si kriv: Oni plate prava za prenos npr. Nemačku, ti dođeš i uradiš stream na SopCast i omogućiš drugima da gledaju potpuno besplatno, TV kuća na gubitku (ako se to tako može nazvati) ti omogućio stream isto kao da si skidao neki film sa Torrenta... itd...

Poslednja izmena:
Koliko si seedovao tu epizodu?

Sto sam skinio jednu seriju doslo mi ovo:
Pogledajte prilog 133331
Pogledajte prilog 133332

Znaci rubrika verovali ili ne:p
oma da ti kažem ne nasedaj na te priče:
slučaj prvi:godine nazad(točnije oko 2009) vozio sam robu po evropi,sa kombijem ,znači do 3.5 tone...posle par vremena ,dođe mi na kućnu adresu,SLIČNO pismo,da sam napravio neki prekršaj,šta ti ja znam,i sve to na nemačkom...koliko ja znam,oni moraju poslat meni poštu,tj reč na koji ja govorim,iliti u kojoj zemlji boravim,u ovom slučaju slovenački(bacio u smeće)
slučaj drugi;neznam dali prošle ili pretpršle godine bilo na dnevmiku od TvNova(hrvatski kanal) da HR POLICIJA šalje takve obavesti na kučnu adresu..zbog skidanja nedozvoljenog softvera/muzike/filma/igre...opće poznato je da exyuga nema još donesen zakon šta se tiče toga!!
slučaj treći:neki dan sam bio preko u Hr,kod preijatelja,žali mi se dali oni mogu sledit ipadresu,i da mu je došlo obaveštenje od MuPa za nedozvoljeno skidanje,u ovom slučaju na hrvatskom putem SSMsa,znači isti slučaj ko slučaj drugi
ne nasedajte tim zabludama(jes da te malko stisne kada dobiješ takvu poštu)ali sve što oće oće da pokupe par od neuka stanovništva
ko prvo zakon NIJE donesen,u ovom delu svemira
drugo:eek:bično FBI (kobojagi) stoji iza toga..logično razmišljanje nas navod na pomisao na prevaru
koji bre FBI,nemaju drugog posla nego vatat nas konjokradice?!
kao treće...izneču vam jođš jednu stvar,godinama nazad je došlo na ime mog šefa pismo(email) iz Ugande ili neđe dole iz Afrike uglavnom,da nemože dignut pare dole ,ali ako on pošalje svoje podatek njemu,da mu oval pošalje pare na račun(šefov),dobiće šef proviziju 10%...a svota bila vrtoglava,negde oko 1 milion evra...mislim ono
tako da samo ladno napred....da sam haker,hakirao bi ja njemu(i svakom od njih) račun i prebacio sav novac(ako ga ima šta) na sebe

Нигеријско писмо је ваљда већ свима познато. Друга прича о провизији такође постоји, одавно је позната урбана легенда о новопридошлом типу који је од комшије позајмио 100 марака на један дан са 10% провизије и сутра му вратио 110. Па је после неколико дана позајмио 1.000 и сутрадан вратио 1.100. Тако неколико пута, од неколико комшија и то се прочуло. Узимао је понекад и више и увек враћао уз провизију. Једног дана је питао све редом да му позајме неку већу суму под истим условима, сви су се разлетели да позајме и зараде за један дан ... тип је узео нешто типа пет милиона марака и од сутра га више нико није видео. Прича је отприлике таква а сигурно постоје и локалне верзије. Ако је стварно неко у Сло обећавао велике камате ... време вам је за Језду и Дафину. ;)

Ако се ова прича из теме односи на неког званичног адвоката званичне фирме, ако је оверено и по закону ... мислим да нема везе са овим. Иди и провери да ли је то нека подвала или неко ко се стварно бави тиме и извагај да ли да ризикујеш или пукнеш паре за школу.

Meni zanimljivo sto ovde izgleda niko nije rizikovao, niti je spreman.

@romario
Da li je to pismo od advokata stiglo sa povratnicom, tj. da li advokat zna da si ga primio?

Poslednja izmena:
da zivim na zapadu iskljucivo news server + VPN (ne bih cak ni surfovao preko svog(zapadnog) provajdera)
nesto poput ovoga https://www.giganews.com/signup/ -mislim da moze i netflix, hulu itd da se gledaju preko njihovog vpn-a

Vezano za Nemce:
Pre deset godina kada sam bio po raznim HUBovima zbog muzike, morao sam da cekam da me preporuce jednom administratoru(Nemcu) HUBa koji je paranoican bio do bola. Postojala su razna pravila i morao je da poprica sa tobom da bi na kraju odlucio da li zeli da ti posalje svoj program koji je sluzio za kripciju podataka(koji je on napisao i na svakih sat vremena menjao kripciju preuzimajuci je od maticnog programa) izmedju mene i njegovog HUBa + morao si da drzis razne pravne dokumente u svakom folderu koji si delio sa hubom o tome da je Klinton rekao da je ok da se dele licni fajlovi(tako nesto). Sve u svemu ubrzo sam ga napustio posto su bile samo DISCO pesmice.
Dakle sve ovo za HUB od 50 clanova, a vi idete na zapad sa laptopovima prepun piraterije i takodje sa fush markama koje se plene(i te kako) a kamoli jos zivite tamo i skidate serije i ko zna sta jos bez ikakve zastite, zastooooooo??????

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno