Šta je novo?

Neverovatan problem sa win XP-om

miki81

Čuven
Učlanjen(a)
28.04.2003
Poena
620
Imao sam stvarno raznoraznih desavanja na kompu od windows 98ice pa preko Millenium Edition-a pa sve do Xp-a u mom zivotu, ali ovo jos nisam doziveo.
Zapravo, problem je sledeci. Redovno cistim komp detaljno ( otvorim stranicu i usisam sve sto nije metal ) ovo radim iz razloga jer mi je ovaj komp upaljen 24h vec vise od god dana. U pitanju je ok komp AMD XP 1800+ koji radi evo i sad savrseno.
Razlog zasto radi je taj sto imam sbb internet.
Redovno ga cistim sa AVG-om i Zone Alarmom. Sto se toga tice nikad nisam imao problema sa virusima.

Posle pustanja bilo kog filma BS Playerom ili GOM Playerom kako kliknem na CLOSE ( iliti iksic ) explorer.exe se podigne na 100% koriscenja procesora.
Tako da ga ostavim ostao bi ceo dan i celu noc procesor zakucan na 100%.
Posle nekih 20 minuta posto stisnem ctrl+alt+del izadje mi task menadzer i posle 30ak minuta ubedjivanja kliknem na explorer.exe i ubijem ga.
Kada ga vratim posle 20ak sekundi kao da se nista nije desilo !

Kad opet startujem film opet zakuca. I tako u krug.

Prereinstalirao sam Codec-e. Imao sam FFDSHOW verziju 8.2008 i skinuo i instalirao verziju 10.2008 i onda mi je radilo kad sam probao.
Sad sam opet pustio film i opet mi zakucava procesor na 100% posle gasenja.

Ljudi sta ovo moze da bude ?!?!?!?

Reinstaliraj windows, brze ces resiti problem nego da ovako trazis u cemu je problem.

Da znas da sam se vec pripremio ;)
I to niski start ;)

Mene zanima kakve veze ima citirana recenica sa pomenutom problematikom?

U prenesenom značenju čovek hoće da kaže da održava svoj računar te da je samim tim, pregrevanje kao mogući uzrok problema, sveden na manju meru

dali koristis operu kao web browser mozda???

Na koji nacin otvaras film, iz explorera? Jel se isto desava ako film otvoris preko File>Open iz samog playera?

Stavi K-Lite Mega Codec pack i probaj Media Player Classic.

EDIT: Probaj prvo bez ukljucenog antivirusa.

Poslednja izmena:
Mene zanima kakve veze ima citirana recenica sa pomenutom problematikom?

PPRESRAG ti je odgovorio ono sto sam ja hteo da napisem.

Da ne bi bilo odgovora tipa Uzmi ocisti prasinu sa procesora ili proveri graficku.
Ja sam mislio da ce ljudima biti jasnije da sagledaju problem, nisam neki ****** koji se ne razume u kompove, jednsotavno uzecu i reinstaliracu to je pola sata posla, nego me eto jednsotavno zanima ZASTO se ovo desava jer je totalno sumanuto....

Na koji nacin otvaras film, iz explorera? Jel se isto desava ako film otvoris preko File>Open iz samog playera?

Da, sto je najgore probao sam i to.
I necete verovati malo pre sam probao i Subtitle Workshop.
Otvorim film i sredim prevod kako sam ugasio Workshop opet zakuca na 100%

Covece ovo nije normalno :(

Teski bag je ovo, sad me toliko kopka da cu da odlozim reinstalaciju i morammm da utvrdim sta mu je...

@ CWELLE
Ej dobra ideja, ovo cu da probam pa javljam...

Poslednja izmena:
Ja sam imao slican problem pre par meseci ,racunar je bio ukljucen non stop i stalno je skidao utorent u pozadini.Iz cista mira se desavalo da opterecenje procesora ode na sto posto i tako ostane ,neverovatno mi usporavajuci racunar(koji ima 7 dodatnih ventilatora sto 120 ,sto 80 i 140 na napajanju).Bs plejer nije hteo uopste da mi radi,a razlog je bio neki virus ili nesto slicno,posto je opterecenje prestajalo kad se skinem sa adsl-a.Redovno azurirani antivirus i spyware programi nisu mogli nista da pronadju,pa sam probao i razne rogue remover-e i razne alate-vundofix smitfraud-sve sto sam nasao na netu na tu temu i nista nije pomagalo.Shvatio sam da se odblokira i kad iskljucim utorent program i posle dugo zezanja sa tim ,pao je reinstall windowsa i od tad sve sljaka ko podmazano...Tako da se meni to desavalo zbog utorenta,a iz ne znam kog razloga bs plejer nije hteo uopste da radi cak ni posle reinstalacije samog plejera,wmp je normalno radio...

Poslednja izmena:
Meni je utorrent takodje ukljucen non stop.

Malo pre sam probao sve da pogasim, antiviruse i internet sam otkacio.

Sve je pustao kao podmazano i radili su svi fimovi, iz bs playera i iz gom playera.

Sad sam restartovao i sve opet upalio i probao i sa internetom i antivirusima i opet radi...

Hmmmmmm

Tezak bag !

Jos cu malo da testiram sa utorrentom pa javljam...

Nema veze odakle startuje film jer njemu problem vezan za explorer.exe a taj fajl je mnogo vise od Windows Explorer fajl menadzera. Nije uvek resenje reinstalacija Windowsa. Probaj da suzis polje delovanja samog problema. Jel ti se desava samo kada startujes filmove? A muziku? Ako je samo do filmova, da li je samo sa jednim filmom ili sa svim? Ako se samo desava sa filmovima i to sa svim, onda je 99% ili video decoder (divx, xvid....) ili nesto vezano za njega. Izbrisi sve video decodere, ocisti registry, resetuj, i instaliraj ponovo xvid, pa divx, i eventualno ffdshow.

K-lite codec pack. Samo to instaliraj i pokreni film sa media player clasic-om, koji je u sastavu k-lite codeca. Sve ostale kodeke pobrisi pre toga.

Jesi probao sa VLC playerom? On pusta sve, i u sebi sadrzi kodece...

Da, takodje i on podize explorer.exe

Probao sam Bs Player, Gom Player ( takodje all in one sadrzi u sebi kodeke ) Vlc Player i windowsov player.

Sta god da pustim zakuca se.

p.s.
Zadnjih par dana sam startovao i radilo je kako treba.
Cekam da vidim opet da se zakuca pa da vidim sta cu.

Nazad
Vrh Dno