Šta je novo?

NetNet - Nis

Malopre me zvala teta iz Supernove i nudila net 400/400 i novu opremu za istu cenu kao do sad (150/60) za 1900din, ali i novi ugovor, ovaj mi traje do juna 2025, nisam prihvatio nista 😃

Ja potpisao 600/600 za 2500. Televiziju nemam.

Dozvolili su mi da nastavim kao kod NetNet-a, nemam njihovo nista od opreme osim opticke kutije koja prevodi od optike na RJ45.

Prevedi malo to bolje, hoces da kazes da si i dalje na javnoj IP adresi?

Hocu da kazem da nemam nista fizicki od njhove opreme, osim Huawei opticke kutije u koju ulazi optika i izlazi RJ45 kabl koji ubodem u svoj ruter. Na ruteru vise nije PPPOE sa user/pass kao kod NetNet-a nego je DHCP.

Ne znam da li je javna dinamicka ili NAT.

Lelekom samo ako se bas mora. Nudili 400/400 za 1900 sa forom da je netnetova oprema losa. Poslali neko dete koje me onda ubedjuje da ne treba nista da se menja i da samo potpisem ugovor na 400/400 i kaze sve ce lepo da radi a ruter 100Mbs i opticki kabl preko terase i drveca vec se raspada. A meni izbusen ulaz komplet zbog zbog mts optike koja mi je bukvalno 15cm od ulaznih vrata i na kraju nisu hteli da me povezu... Oterao sam ih u pm za trosenje vremena i zivaca.

Ja potpisao 600/600 za 2500. Televiziju nemam.

Dozvolili su mi da nastavim kao kod NetNet-a, nemam njihovo nista od opreme osim opticke kutije koja prevodi od optike na RJ45.

I meni to nude i razmisljam sta da radim. Plase u pozivima da ne mogu da garantuju kvalitet usluge ako ne dodju njihovi da ne znam sta urade i ne potpisem novi ugovor :D

Ono sto me interesuje, a mozda mozes da pomognes je ping. Kod net neta sam bio na optici bar 5 godina, i sve je sljakalo bez da i stucne za citav taj period osim naravno par puta kad su bile saobracajke koje su kidale kablove, ali cak i u tim situacijama su bas brzo resavali probleme. Ping nikad nisam izmerio veci od 15, mozda 20, a u 90% merenja je bio 3 ili 5 ms. Otkad se desila prodaja Supernovoj, ping nema sanse da izmerim manji od 30 ms.

Da li mozes da izbacis speed test rezultat ili da javis ima li nekih promena po pitanju kvaliteta?

Super sto si ovo rekao, ako budu zvali da ih upozorim da snimam razgovor i bas da vidim da neko ucenjuje degradiranjem usluge ako ne potpisem novi ugovor.

Kod mene je covek prebacio sa PPPOE na DHCP, sa NetNet na Supernova infrastrukturu i povecao brzinu na 600/600.

Evo kod mene na 5GHz mrezi na telefonu, saljem ovih dana sa kabla situaciju.

Prilozi

• Screenshot_2025-03-03-20-42-34-68_79d0ff8f9752a3fc32487e6d62330a6a.jpg
    Screenshot_2025-03-03-20-42-34-68_79d0ff8f9752a3fc32487e6d62330a6a.jpg
    126.4 KB · Pregleda: 90
Jesi li potpisivao novi ugovor?
Ja trenutno imam 250/80. Da li može da se desi da skoči brzina ako prebacim na DHCP?

Potpisao sam novi ugovor.

Ja ću ovih dana kako stoje stvari dobiti internet preko Netneta. Kako to sve još postoji, pojma nemam ali tako je.
Da li ima nešto na šta bih trebalo da obratim pažnju kad se bude radila instalacija? Nikad se do sad time nisam bavio, ali vidim vi svašta pišete pa da pitam. 😁

Netnet ne postoji vise, sad je to Supernova, ja sam zadovoljan za sad, net koristim samo preko WiFi za telefone i gledanje Eon-a preko lan kabla

Ping ka google.com preko PC-ja u prilogu.

Prilozi

• 1741036486895.png
    1741036486895.png
    44 KB · Pregleda: 73
Super sto si ovo rekao, ako budu zvali da ih upozorim da snimam razgovor i bas da vidim da neko ucenjuje degradiranjem usluge ako ne potpisem novi ugovor.
I meni su to pricali da nece net lepo da radi ako ne potpisem novi ugovor, nudili su mi 400/400 po istoj ceni kao za 150/60 ali nisam nista prihvatio, ugovor mi je do Juna, videcu sta i kako posle toga

Netnet ne postoji vise, sad je to Supernova, ja sam zadovoljan za sad, net koristim samo preko WiFi za telefone i gledanje Eon-a preko lan kabla
Netnet kao firma ne postoji više, ali Netnet paketi postoje i ne nisu u sklopu Supernove. To su izgleda uveli za one delove grada gde je nejasno kad i ako će uopšte biti prelazak na Supernovu.

Evo vam 400/400 kod Supernove kakav je (bivsa exe-net), stvarno ne dolazi do prekida i povecanja pinga, za igrice je stvarno super, mozda vam i promene vec postojeci ruter na HG8245W5-6T ali evo ja na Wifiju na PC-u dobijam ove rezultate:
Screenshot_72.png
Mislim da je neko pricao da je i na kablu isto ping oko 8.
Svakako ce kroz godinu-dve da objedine i NetNet infrastrukturu u Supernovinu pa ce vas ovako ili onako prebaciti sa PPPOE na DHCP. Tako u pocetku su mene zvali da predjem sa exe paketa na KOAKS supernovine i na moje pitanje zasto ne mogu optiku kod Supernove vec koaks, kad vec imam optiku od exeneta nisu znali da odgovore, i posle kad su objedinili infrastrukture samo su dosli i instalirali move box i CAM uredjaj i povecali brzinu, ovaj gore navedeni ruter sam vec i dobio uz exe pakete (jer su tad vec bili kupljeni od strane SN) pa mi ga nisu ni menjali.

Sta ste dobili za potpisivanje novog ugovora,jel dobio neko 18 meseci po 1 dinar?

Ja sam kao novi korisnik dobio 12 meseci po dinar, mesečno po oko 3900 ostalih 12.
Paket oko 350/150, sa kablovskom tv.
Edit :
Radi se o Netnet paketu, ne o Supernovinom.

Juče su me zvali iz Telekoma da prebacim ruter na DHCP, jer uskoro PPPoE prestaje sa radom. Ranije sam nakon par restarta, uspevao da dobijem NetNetovu javnu IP adresu. Pretpostavljam da ne vredi više da pokušavam to?
Inače, ugovor mi je istekao pre dva dana, ali me još uvek nisu zvali da nude novi.

Mene za sada niko nije zvao, 6000 za 600/600 (potpisao ugovor pre 2 godine). Ja cu verovatno da gledam da se prebacim negde drugde, Orion mi trenutno ima najzanimljiviju ponudu, svakako mi je previse da placam ovoliko za paket s obzirom da trenutno ima boljih opcija.

Juče su me zvali iz Telekoma da prebacim ruter na DHCP, jer uskoro PPPoE prestaje sa radom. Ranije sam nakon par restarta, uspevao da dobijem NetNetovu javnu IP adresu. Pretpostavljam da ne vredi više da pokušavam to?
Inače, ugovor mi je istekao pre dva dana, ali me još uvek nisu zvali da nude novi.
Sad ne radi ni meni. Zvali pre neki dan, ali nisam video poziv. Puce net malopre i nece da se poveze... Prebacio na dhcp i evo radi (welcome to NAT)...

U podesavanjima rutera, vidi WAN podesavanja, pa sa PPOE na DHCP. Ovako je recimo na cudy ruteru:
1743451064290.png

Hvala ti, necu nista da cackam nego cisto da znam, ja jos imam onaj njihov Huawei

Netnet kao firma ne postoji više, ali Netnet paketi postoje i ne nisu u sklopu Supernove. To su izgleda uveli za one delove grada gde je nejasno kad i ako će uopšte biti prelazak na Supernovu.

NetNet je presao pod Telekom Srbija, a posluje u okviru brenda Supernova, tj njihovu televiziju distribuiraju. Ono sto su hteli nakon kupovine je da to digitalizuju, ali nisu uspeli, pa su skontali da dignu ruke i upravo su krenuli sa akvizicijom preko NetNet infrastrukture, po starom rezimu koji je i bio u NetNet-u.

Ja ću ovih dana kako stoje stvari dobiti internet preko Netneta. Kako to sve još postoji, pojma nemam ali tako je.
Da li ima nešto na šta bih trebalo da obratim pažnju kad se bude radila instalacija? Nikad se do sad time nisam bavio, ali vidim vi svašta pišete pa da pitam. 😁
Jel si vec narucio? Ako jos nisi, cimaj bilo kog agenta, trenutna promocija za nove korisnike im je 18 meseci gratis, a nakon toga 6 meseci po 2790din prvi paket.
Optika ide sa bandere do GPONa, pa do modema u stanu, a iz njega koaksijalac do TV-a, pa ti splituj na koliko hoces prikljucaka, nema potrebe da im placas "dodatni TV". Jedino na sta bi mogao da obratis paznju je da im trazis karticu za TV, da se ne bi mlatio dodatnim uredjajima. Mada, ta kartica ti za sada nije ni potrebna, jer im nisu skremblovani kanali.

Inace neces da dobijes aplikaciju MOVE, IRIS itd... jer ih iz nekog razloga ne daju za NetNet, bar mi je tako reko agent, proverite.... jer vidite, paketi se zovu "Optika Duo2, ...Duo3..." ne zovu se "SuperPlan 2M..." uz koje idu i Smart aplikacije.

Ako nekom treba kontakt agenta za Niš neka kucne privatno, ovaj sto je kod mene u zgradi ostavio flajere trenutno nudi bas ovih 18gratis+6meseci

1.jpg

Da li je neko raskinuo ugovor? Šta se radi sa opremom, da se nosi lelekomu ili?

Ja sam svojevremeno ExeNetovu opremu odneo Telekomu.

Da li je neko raskinuo ugovor? Šta se radi sa opremom, da se nosi lelekomu ili?
Ja sam raskinuo ugovor koji mi je isticao 1. marta 2025 sad mi traze naknadu stete ne znaju ni oni zasto, obavezno kad im vracas bilo sta nek upisu sve stavke koje je net net upisao na reversu jer hoce da te *****u i upisu samo jednu a onda traze nenormalne sume za recimo kabli ili zok kutijicu, veliki su to prevaranti.

Ja sam raskinuo ugovor koji mi je isticao 1. marta 2025 sad mi traze naknadu stete ne znaju ni oni zasto, obavezno kad im vracas bilo sta nek upisu sve stavke koje je net net upisao na reversu jer hoce da te *****u i upisu samo jednu a onda traze nenormalne sume za recimo kabli ili zok kutijicu, veliki su to prevaranti.
Najbolje da kod njih u poslovnici stavis izvadis na sto sve sto vracas od opreme i postavis tako da se lepo vidi i napravis 2-3 fotke i posaljes i njima mejlom da kasnije ne bude zabune.

Meni je radnik u Telekomu naknadno razdužio još nešto i dao drugi papir na potpis, a prvi pocepao gde su bile dve stavke. Odneo sam baš sve sa kablovima i nije bilo problema, iako mi je rekao da nisam morao da stavljam kablove. ZOK kutija svakako tebi ostaje, pošto je to deo instalacije i ne rastura se.

Nazad
Vrh Dno