Šta je novo?

Netflix je u Srbiji (Pročitati prvi post)

Tako je, istekla su im globalna prava za emitovanje tih serija, a kako su u pitanju HBO serije, one su od 1.1. dostupne na HBO Max servisu, tamo gde je on i dostupan.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Poslednja izmena:
Sreca pa mi je tbbt ostao na hbo go... Hvala na informacijama.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Realno netflix kod nas je dosta tanak, hteo da pogledam vuk sa vol strita - nema, hteo hobita - nema, hteo testeru - nema... Sumnjam da bas nema svega toga na usa

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Kako ocekujes nesto sto nije Netflix produkcija pod obavezno bude na Netflixu? Moze a ne mora..i to nakon dosta vremena mozda stave..zna se sta su HBO HULU NETFLIX i sl servisi i cemu sluze

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Realno netflix kod nas je dosta tanak, hteo da pogledam vuk sa vol strita - nema, hteo hobita - nema, hteo testeru - nema... Sumnjam da bas nema svega toga na usa

Ako ti trebaju titlovi džabe i VPN i da dobiješ USA sadržaj, nema ni tamo titlova.
Na žalost HBO nikad lošiji sa ponudom, Netflix je trenutno dosta bolji. Kome trebaju titlovi neka ganja elementum dodatak na Kodi, sa ovim servisom se neće mnogo nadgledati.

Koji je film testera?

Koliko vidim, moze ali imas samo 10GB free saobracaja i posle toga moras da, platis, a, sobzirom da je u pitanju Netflix to ce brzo da ode

Poslato sa Huawei P30 PRO pomoću Tapatalk
Ja koristim Touch VPN extension za Chrome, i radi vrlo dobro... Nema ograničenja ukupnog protoka, ukupan protok ne usporava toliko da bi nervirao...

Poslednja izmena od urednika:
Šta je TBBT i kada tačno prekidaju sa besplatnih 30 dana (ili su već počeli?)?

Vidim da se poneko žali na ima pa nema sadržaja na stream servisima.

Evo da ponovim šta sam napisao pre nekog vremena, i sve sam uvereniji da sam u pravu:

...ja sam jako jako razočaran streaming servisima za video, kao idejom uopšte, bar ovim sadašnjim, i pravcem u kojem to ide.
Kada se to pojavilo, kada sam probao prvi Netflix, oduševio sam se, bio ubeđen da je to budućnost, kada ono cvrc, oduševljenje je splasnulo u rekordnom roku.

Za razliku od streaming servisa za muziku, gde uglavom ima (gotovo) sve što vam može trebati (plaćam Tidal i Spotify), video streaming se podelio na gomile "svako za sebe" produkcije i publikovanja.
Koji će mi đavo video servis gde nema SVE što bih želeo pogledati. Ili bar 2/3.

Treba mi "videoteka" gde mogu da pogledam sve delove Star Wars i Startrack, nove filmove onda kada ih puste van bioskopa bez obzira čija je produkcija, ali i stare klasike tipa Trainspotting, Kum, Bekstvo iz Šošenka, Prohujalo sa vihorom, sve od Vudi Alena, pa i Frends-e, Bing Bang Theory, Čarli Čaplina, zašto da ne i sve remasterovane exYu filmove, Korejske, Španske, Francuske, Japanske...
Takav "video klub" bih plaćao i mnogo više nego što traže sadašnji, delimični. I takav video klub bi za mene bio kraj torentovanja.

Pa mjkumubžju, i ranije u vreme legalnih video klubova video kaseta na zapadu, video klub koji bi imao samo ponudu Worner Brothers ili Universala ne bi dugo opstao. Jel?

Dok se ne pojavi neki overall stream video klub, ova rasparčkanost meni ne treba. Treba da gledam u pasulj na kojem servisu i koliko dugo će biti nešto što me zanima?!?

Razumem da su autorska prava problem, ali ovako kako rade, nemam drugi izbor nego da se i dalje oslanjam na torente. Popizdeo bih da sam eto npr. TBBT ispratio do pola na Netlix-u, a onda ga preko noći ukinu. :mad:
Razumem da ih zapravo muči i prodaja prava televizijama, koje neće biti ako isto ponude preko stream-a, ali ne može ni ovako doveka, dolaze nova vremena. Klasična televizija "mi vama emitujemo šta i kada mi kupimo/hoćemo/imamo", ide u istoriju. Ne znam koliko se zaista atraktivnih serija i filmova danas gleda u obliku live TV programa, u vreme kada televizijama to odgovara. Davno je prošlo vreme kada bih ja neku seriju mogao čekati jedan nedeljni termin da pogledam novu epizodu.

Treba da sednu i naprave nove ugovore/pravilnike/dogovore ili šta već treba, oko načina distribucije po regionima ili šta ih već muči, i da se za korisnike bore cenom i kvalitetom usluge, a ne od-danas-do-sutra parčićima samo-našeg-sadržaja.

Naravno, kvalitean titl ili sinhornizacija za dečije sadržaje se podrazumeva.
Man'te me se "nauči engleski". Gomila dobrih filmova nisu na engleskom. A i koji jesu, Mad Max se može pogledati bez titla. Ali Film Vudi Alena gde zapetljaju 240 reči u minuti ja ne mogu pratiti u originalu.

Za sada plaćam HBO OD, jer imaju najveću podršku na našem jeziku za malu decu. Ali i HBO se izgustira za par meseci.
Sinhronizovani kralj lavova na HBO je ćerka gledala svaka 2-3 meseca. Obožava taj film. A sada su ga uklonili?!?

Da li je i kod ostalih ovako? Trebalo bi da je UHD, a ono FHD sa mizernim protokom. Sve epizode 1. sezone. Slično je i sa ST Discovery, tamo piše da je HDR stream, ali ništa od toga. Tv je spojen kablom, 250/25 optika, net nije problem sigurno.
b6663d151f7c6ef7232101ad0f705adb.jpg
3b7be9f59a75477cdae28a79794bbe65.jpg

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ja gledam The Crown sramotan bitrate
Gledam preko coreelec i ne prelazi 1080p preko 3 Mbit kao Hbo go

Malo pre gledao Ozark, 1080 sa 6,9. Ne znam jel to normalno. Tv je full hd.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ako je neko za share naloga, neka se javi na pp

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne treba uvek Elementum. Moze se instalirati Netflix addon za kodi, ulogovati sa podacima za Netflix i eto sadrzaja. Titlove koje nema povuces preko titlovi i opensubtitles addona. E sad sadrzaj ce biti 4k ili hd ako je uredjaj na kome je kodi sertifikovan od strane Netflixa.

Da li Vikings imaju prevod sezona 6 ovo sto je izasao drugi deo ?

Da li je i kod ostalih ovako? Trebalo bi da je UHD, a ono FHD sa mizernim protokom. Sve epizode 1. sezone. Slično je i sa ST Discovery, tamo piše da je HDR stream, ali ništa od toga. Tv je spojen kablom, 250/25 optika, net nije problem sigurno.

Vidim da LG koristis, oni imaju sramotni 100mbps lan modem, bolje ce WiFi da ti radi, povezi tv na WiFi.

96b6d60c9b80b00b5a3ec52cd630a0f7.jpg

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Još jedan savet za LG tv i Netflix aplikaciju

Moj model je 43UH603V

Takođe problem sa LAN portom

WiFi na 2,4GHz nestabilan protok, variranja sa od maskimalnih 15 mbps koliko isporučuje Netflix za 4K materijal pa sve do 1 mbps i to u roku od par sekundi.

Elem, nešto sam pre određenog vremena “čačkao” na ruteru i promenim mu kanal na 5GHz opsegu na 40, pre je bio podešen na auto.

Od tada, LG koji iz nekog razloga nije video 5GHz mrežu sada radi kao sat, uključujući maksimalan protok na Netflixu, takođe i Youtube 4k60fps bolje procesira i od EON boxa
8bd4b1a38a896648cc9a79c7a947cad5.jpg

Kako se namešta da se proveri bitrate u uglu?

Na Samsung je button Info, ako nemas na daljinskom, skini neku app za telefon Samsung remote ima tamo

Poslednja izmena:
Samo 5GHz WiFi i nema problema :)
Treba podesiti channel width za 5HHz na 36 ili 40 ili 44 ili 48 u podešavanjima rutera.

graphic-80211-ac-Channels-all.png

Može se testirati internet sa nekom speedtest aplikacijom.

Poslednja izmena:
Jel je neko uzimao usluge storely stranice, bave se prodajom netfilx Spotify naloga?
Skoro sam na instagramu video njihovu reklamu.

ea685503a00dc2ce3b9f1774c3aff7d9.jpg

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Vidim da LG koristis, oni imaju sramotni 100mbps lan modem, bolje ce WiFi da ti radi, povezi tv na WiFi.

96b6d60c9b80b00b5a3ec52cd630a0f7.jpg

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Samsung je TV, ali isto je 100mbps mrežna, a wifi ima samo na 2, 4, dakle još gire nego LG. Na kablu radi sasvim korektno za ono što Netflix pusti sa većim protokom, ali već odavno nisam video više od 11,44 koliko je i kod tebe na toj slici. Mene zanima zašto bar ne ispoštuju deklarisanu rezoluciju, za bitrejt je svima jasno da će se teško vratiti na nekadašnjih 16 i kusur mbps.

@Profajler - koji je to film/serija sa slike?

Poslednja izmena:
Ovo na slici je

Death to 2020 (dokumentarac) ako se to tako može nazvati

U ovom prazničnom periodu sam odgledao
The Crown sve sezone, svaka epizoda u svim sezonama je bila na 15mbps protoka.
Stalno to sada proveravam kada nešto gledam jer sam ranije kao što sam i naveo imao ogromnih problema sa Netflixom.
Konkretno sa WiFi na 2,4 GHz i LAN konekcijom.

Ekipa, samo da proverim, da li na Netflix aplikaciji za TV imate mogućnost ubrzavanja prikaza sadržaja (playback tipa 1,25 ili 1,5)?

Pitam, jer na Netflix aplikaciji za mobilni ima i lepo radi, na TV nema, bar kod mene...

Koja je razlika između standardnog i premijum paketa ?

U rezoluciji. Premium je 4k a standard HD.

I Premium valjda može da se gleda na 4 uređaja istovremeno što olakšava deljenje sa više korisnika.

Ja imam standard, i može paralelni strim. Doduše, probano samo sa iste IP adrese.

Nazad
Vrh Dno