Šta je novo?

Netflix je u Srbiji (Pročitati prvi post)

Meni hrd uzasan na lg-u. Previse mracna i isprana slika. Vidim mnogi se zale po netu a resenja nema. Netflix tvrdi da lg treba da omoguci da moze da se iskljuci hdr a lg suprotno. Ne kapiram da je problem da se ubaci opcija da se iskljuci hdr, mnogima bi znacilo.

Jos da i oni ponude 4k i HDR..
Nema ni 1080p.
Meni hrd uzasan na lg-u. Previse mracna i isprana slika. Vidim mnogi se zale po netu a resenja nema. Netflix tvrdi da lg treba da omoguci da moze da se iskljuci hdr a lg suprotno. Ne kapiram da je problem da se ubaci opcija da se iskljuci hdr, mnogima bi znacilo.
Treba da se uključi HDR za tu aplikaciju.
Kako ide na LG-u i da li postoji opcija ne znam, ali ta ispravna slika je znak da HDR sadržaj ide na/kao ne-HDR sadržaj.
Na Sony-u je to "Enhanced" mod koji ako se ne uključi (kada se pušta preko kompjutera) ima se ista slika kakvu opisuješ.

Izvinjavam se ako je bilo vise puta pominjano. Jel su nacini pretplate samo kao sto nudi aplikacija android tj kreditnom karticom?
Ne postoji mozda opcija da se plati skidanjem sa sa racuna mobilnog telefona ili nekako drugacije?

Sent from my EML-L29 using Tapatalk

Koji tv imas? Poigraj je sa podesavanjima za hdr. Verovatno imas 3 profila da biras. Nijedan nije isti. Plus udji u podesavanja pa malo rucno dosteluj.

Ne, mora karticom.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Apropo HDR-a, gleda se na smart tv aplikaciji, LG je u pitanju, led nije oled i mislim da je tu najveci problem.

HDR se se sam automatski aktivira ukoliko je sadrzaj HDR, samo se pojavi na kratko HDR logo gore desno. Isto je i kad se pusta npr. film sa fleske.

Probao sam sva podesavanja koja postoje al nista ne pomaze, slika je jednostavno mracna i isprana.

Jedino resenje bi bilo da postoji opcija da se iskljuci HDR, bilo na tv-u ili i aplikaciji.

Apropo HDR-a, gleda se na smart tv aplikaciji, LG je u pitanju, led nije oled i mislim da je tu najveci problem.

HDR se se sam automatski aktivira ukoliko je sadrzaj HDR, samo se pojavi na kratko HDR logo gore desno. Isto je i kad se pusta npr. film sa fleske.

Probao sam sva podesavanja koja postoje al nista ne pomaze, slika je jednostavno mracna i isprana.

Jedino resenje bi bilo da postoji opcija da se iskljuci HDR, bilo na tv-u ili i aplikaciji.

Pokusaj sa odabirom slike ili dodatnim podesavanjima. I kod mene je LG 4K HDR koji njje OLED, slika nije isprana kada se ukljuci HDR i nije toliko tamna. To sto je slika tamnija je isto i na OLED-u, na tom principu funkcionise HDR.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa napisah da sam probao sve sto ima od podesavanja, nema vise sta da se proba. I picture mode i backlight, contrast, brightness i dynamic contrast itd. Jedino ako ima neka kombinacija koju nisam isprobao.

Pustim na tv i pustim na iphone xs istu scenu na telefonu se vidi sve lepo dok na tv jedva nadzirem sta je u pozadini. Pricam za mracnije scene, dok ove svetlije izgledaju isprano.

Takodje sam Witchera skidao da bih gledao bez HDR i slika je bila daleko svetlija i lepsa.

Definitivno ti se ne ukljucuje hdr kako treba posto to daje sliku koju opisujes.

Baš čudno. Kod mene HDR radi odlično.

Kod mene je HDR na netflixu izgledao dobro, na PS4 isto. Dobijao sam to posvetljenje (mada sam se na forumu zalio da mi se ne svidja i vrlo retko ga koristio) klasicno.

Medjutim, kad pribavim sadrzaj van nettfliksa, evo kako izgleda SDR prva slika, a kako HDR druga slika.
HDR totalno negledljiv. Koristim sony xd80 TV kao monitor na kome je HDR vise nego dobar, ali... Nisam se doduse bavio mnogo HDR opcijama jer mi ih racunar ni ne nudi u prevelikoj meri. Imam opciju "Play HDR games and apps" koju mogu da ukljucim i to je to. Izgleda uzasno.
Pretpostavljam da imas isti problem.

Poslednja izmena:
Sadržaj mora podržavati HDR da bi bio kako treba. @kursula probaj da pustis neki 4k hdr film preko usb-a pa vidi da li je problem do TV-a ili do Netflix-a.

@donniedemonD to je to, bravo to je ta razlika. U nekim mracnim scenama se 1/3 ne vidi.

@Nicol@ Probao sam sigurno 10ak filmova koji su HDR, ripovi od 20,30gb, isto ovako isprano izgledaju.

Ja idalje mislim da je problem panel jednostavno ovaj led ne moze da iznese dovoljno osvetljenje za HDR. Ubacen je zbog marketinga i pravi vise stete nego koristi sto bi se resilo jednostavnok opcijom da se ugasi HDR.

Koji TV imas? Moj je 55 UJ670V. HDR radi perfektno i na XBOX ONE X i preko USB kad pustim 4k HDR. Mogu ti poslati podesavanja pa da probaš. Mozda da probas da iskljuciš lokalno zatamljenje ako to imas na TV-u. Kod mene je i to ukljuceno i extra radi posao.

Poslednja izmena:
Gledam sad. Preko fleske, umetnute u tv, radi odlicno hdr.
Preko racunara tiha jeza (komp povezan na isti taj tv).
Zato nije ni cudo sto mi je netflix radio dobro. Isao je preko konzole i tva, nikad nisam gledao na racunaru.
Deluje da racunar zeza.

Послато са SM-J730F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Ako gledas preko racunara, moras da instaliras MadVR googlajte

POT plejer resio sve jednim klikom. Hvala do neba zaista.

Poslednja izmena:
Koji TV imas? Moj je 55 UJ670V. HDR radi perfektno i na XBOX ONE X i preko USB kad pustim 4k HDR. Mogu ti poslati podesavanja pa da probaš. Mozda da probas da iskljuciš lokalno zatamljenje ako to imas na TV-u. Kod mene je i to ukljuceno i extra radi posao.

49 UJ6517, ako te ne mrzi posalji. Verovatno imas kvalitetniji panel pa to radi kako treba.

Aman, nije do panela!

Ne može HDR da izgleda gore od SDR-a na istom panelu nikako, ni teoretski ako je HDR mod uključen (na TV-u i plejeru).

Ako HDR nije "punokrvni" na televizoru, slika će izgledati bolje od SDR-a, ali ne toliko bolje koliko bi bila da je pravi HDR, u najgorem slučaju može da bude isti kao SDR.

Ljudi batalite komp i hdr. To je tiha jeza sta god da se pusti. Mad vr resava problem al ne moze sve preko mad vr. Ja sam se sa Amazon fire stick 4k progledao. Vredi svaki dinar sto se tice Netflix,hbo go i kodi. Ako nemate atmos bioskop kod kuce onda preporuka.

Aman, nije do panela!

Ne može HDR da izgleda gore od SDR-a na istom panelu nikako, ni teoretski ako je HDR mod uključen (na TV-u i plejeru).

Ako HDR nije "punokrvni" na televizoru, slika će izgledati bolje od SDR-a, ali ne toliko bolje koliko bi bila da je pravi HDR, u najgorem slučaju može da bude isti kao SDR.

Sta ces sad da me ubedjujes da verujem tebi a ne svojim ocima? El vidis ti razliku na onim slikama sto su postavljene? Bukvalno tako izgleda, i da HDR je ukljucen.

Jos jednom da pojasnimo. Nema ukljucivanje HDR, sam se aktivira automatski ukoliko je sadrzaj HDR. Potvrda toga je da izadje na par sekudni HDR logo u gornjem desnom uglu televizora.

Znaci jos jednom HDR ne moze da se iskljuci ili ukljuci, barem kad je Netflix u pitanju.

Nema plejera, kompa itd. sve se desava u Netflix-ovoj aplikaciji za smart tv.

Ljudi batalite komp i hdr. To je tiha jeza sta god da se pusti. Mad vr resava problem al ne moze sve preko mad vr. Ja sam se sa Amazon fire stick 4k progledao. Vredi svaki dinar sto se tice Netflix,hbo go i kodi. Ako nemate atmos bioskop kod kuce onda preporuka.

Sta ne moze preko kompa i madVR-a, nisam razumeo?

Svetla scena:
5621770f7eec99a3c8c80cbe0d799604.jpg

Skroz Tamna:

c64989cfea514b83779a609118b9c6d9.jpg

b436b3110379545aa5396156e587b8fe.jpg

Ovo neravnomerno osvetljenje je local diming. Nisu slike merodavne ali ovo je sa HDR om slika je staklo sve se vidi. Samo da napomenem da tip osvetljenja panela igra veliku ulogu. Kod mene je EDGE led nije DIRECT led.

Poslednja izmena:
Aha, mislio sam na filmove/serije vec skinute na hard, to provereno radi zato pitam sta ne radi

Sta ces sad da me ubedjujes da verujem tebi a ne svojim ocima? El vidis ti razliku na onim slikama sto su postavljene? Bukvalno tako izgleda, i da HDR je ukljucen.

Jos jednom da pojasnimo. Nema ukljucivanje HDR, sam se aktivira automatski ukoliko je sadrzaj HDR. Potvrda toga je da izadje na par sekudni HDR logo u gornjem desnom uglu televizora.

Znaci jos jednom HDR ne moze da se iskljuci ili ukljuci, barem kad je Netflix u pitanju.

Nema plejera, kompa itd. sve se desava u Netflix-ovoj aplikaciji za smart tv.
Koliko ja pokušavam da ti pomognem toliko ti ne čitaš šta pišem.

Slika je takva kada HDR nije uključen!

Takva je na apsolutno svakom televizoru koji ne podržava HDR ili isti nije uključen (na samom TV-u) ili plejer ne podržava (ili nije podešen). Do panela ne može da bude ni u teoriji.

Šta je od gore pomenuta 3 kod tebe problem ne znam, ali po onome što si pisao bih rekao da je 99% glupi LG koji taj sadržaj ne prepoznaje kao HDR pa isti i ne uključuje, a nisu ostavili opciju ručnog uključenja/isključenja HDR-a.

Svetla scena:
5621770f7eec99a3c8c80cbe0d799604.jpg

Skroz Tamna:

c64989cfea514b83779a609118b9c6d9.jpg

b436b3110379545aa5396156e587b8fe.jpg

Ovo neravnomerno osvetljenje je local diming. Nisu slike merodavne ali ovo je sa HDR om slika je staklo sve se vidi. Samo da napomenem da tip osvetljenja panela igra veliku ulogu. Kod mene je EDGE led nije DIRECT led.

Ovo probijanje je očajno na tom edge lit. Ne znam li je to normalno za taj panel ali je baš izraženo.

Sent from my SHT-W09 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno