Šta je novo?

Netflix je u Srbiji (Pročitati prvi post)

Info za one koji su u Intesi.Bio danas u banci i bas pitam kad istekne Visina kartica da li banka azurira podatke.Kazu mi da sve oni zavrse,samo se menja datum vazenja kartice.To je onda super da se ne zezam sa Netflixom kad mi u oktobru istekne kartica.😉

Visa i Mastercard su pre nekoliko godina uveli automatski update CVV2 koda koji se menja prlikom reizdavanja kartice.
Medjutim, da bi proces funkcionisao treba da ga podržava i trgovac i banka.

"Automatic Billing Updater is a service participating merchants can use to retrieve cardholder account changes, like new debit card numbers"

Ako ćete gledati na televizorima, ne funkcioniše na različitim adresama više. Pročitaj poslednjih par stranica teme.
A što se tiče turskih naloga, oni zasad funckionišu normalno i na televizorima, bez obzira na adresu.
Ali bi trebalo da sljaka i dalje na raznim boxevima/stick-ovima?

Heh,sjajno. Znaci dovidjenja prijatno.

Ja neznam cemu panika kad je davno ponudjeno resenje . Domacin (onaj koji placa) podigne server vpn i podeli pristup kome hoce (familija) samo iskljuci pri tom lokalni pristup mrezi.
Negativnost mora uredjaj kod njega gde je sever da radi 24/7.
Drugo resenje je Mesh preko Nord VPN koji je besplatan, isti princip samo je server onda kod njih.
A najlakse brate uplati svako sebi i cao zdravo, cena je smesna za deljenje 4.40eu/m za ceo nalog premium.

Kad bude i kod nas sa turskim nalozima krenulo,ja cu preci na Standard paket jer nemam 4K tv tako da nema potrebe da placam za cetvoro.

Kao sto sam vec pisao, kada je ortak aktivirao svoje kucanstvo, izgubio sam pravo na TVu da gledam Netflix, al sam danas prikacio firestick 4k max i Netflix na istom TVu radi bez problema ;)

Gde se nalazi podešavanje za kućnu mrežu? Ulazila sam na nalog, ali ga uopšte ne vidim. Ja delim srpski nalog sa par drugarica. Kod mene i kod još jedne devojke aplikacija na TV-u radi normalno, ali kod druge neće, piše joj da nije u kućnoj mreži. Najzanimljivije je što ni jedna od nas nije podesila domaćinstvo.

Gde se nalazi podešavanje za kućnu mrežu?
Na Tv-u u Netflix aplikaciji ides na opcije sa leve strane, ides skroz dole do Notifications, zatim desno na Get Help pa Manage Netflix Household, Set your Netflix household.
Tu se postavlja domacinstvo. Neka ta drugarica postavi domacinstvo kod nje, pa onda proverite da li ce vama da radi 😀

Probao sam da prebacim nalog na Tursku, plaćanje karticom. Prebaci me na unos turskog broja, tu sve staje... Ukoliko probam da ubacim gift card na istom nalogu da li ću uspeti tako da aktiviram pretplatu bez turskog broja ili je bolje da otvorim novi nalog?

Probao sam da prebacim nalog na Tursku, plaćanje karticom. Prebaci me na unos turskog broja, tu sve staje... Ukoliko probam da ubacim gift card na istom nalogu da li ću uspeti tako da aktiviram pretplatu bez turskog broja ili je bolje da otvorim novi nalog?
Inače kad se ubacuje gift card traži broj, ali daju i mogućnost da preskočiš taj korak. Dakle, trebalo bi da može i na postojećem nalogu.

Nisam uspeo, morao sam novi nalog da otvorim. Nije neki problem, uglavnom radi sve kako treba.

koji je uopste problem oko registracije za turski netflix? pretpostavljam da treba turski vpn? Jel traze i turske platne kartice?

koji je uopste problem oko registracije za turski netflix? pretpostavljam da treba turski vpn? Jel traze i turske platne kartice?
Turski VPN samo prilikom pretplaćivanja, posle ne treba. Treba kupiti gift card i pomoću njega započeti pretplatu (u ovom slučaju možeš izabrati srpski broj telefona iz padajućeg izbornika, a možeš i preskočiti taj korak). Onda nastaviš plaćati pomoću gift cards ili se javiš podršci u live chat da ti ubace bankovnu karticu da ti automatski skida.

Nema problema, samo se postojeći nalog ne može prebaciti na Tursku jer nema biranja pozivnog broja, mora se uneti turski. Kod novog naloga se može odabrati neki drugi, unese se gift card i to je to.

• Like
Reagovanja: S03
Aha, ali ne moze srpskom karticom da se zapocne pretplata (kod novog naloga kreiranog sa turskim vpn)?

znaci mora ili turski broj ili turska kartica? (pokusavam da razumem proces i sta je potrebno pa zato ovoliko pitanja)

znaci mora ili turski broj ili turska kartica? (pokusavam da razumem proces i sta je potrebno pa zato ovoliko pitanja)
Ne... Netflix ne proverava odakle je bankovna kartica, to uopšte nije bitno. Stvar je u tome da ako želiš da započneš pretplatu uz bankovnu karticu (nebitno da li je srpska ili turska ili kojagod) moraš imati i turski broj telefona.
Drugi slučaj je da pretplatu započinješ sa "gift card/poklon vaučer" kojeg kupiš npr na Turgame, u tom slučaju možeš uneti sprski broj telefona pa posle dodati svoju bankovnu karticu (ili nastaviti plaćati vaučerima, ako želiš, ali lakše je da ti skida automatski sa bankovne kartice)

Jasno! Hvala na pojasnjenju.

• Like
Reagovanja: S03
Stigla household verifikacija, sad ćemo da probamo ovaj vpn override, pa ako uspe, javljam. Firetv, Xbox I TV traže verifikaciju, telefoni i kompovi za sad šljakaju bez problema...

Koji se termini ovde koriste pa to je jeza živa, padajući izbornik - može li padajuća lista ili bar combo box? Jeste da su titlovi na hrvatskom ali ovo je preterano.

Koji se termini ovde koriste pa to je jeza živa, padajući izbornik - može li padajuća lista ili bar combo box? Jeste da su titlovi na hrvatskom ali ovo je preterano.
Eto šta nam uradiše hrvatski titlovi na Netflixu. Kroatiziraše nas.😧 Kućanstvo i padajući izbornik da se uvrste u srpski rečnik

Baš nemaš većih problema u životu pa te ovo mori? Dokle god razumeš sve je ok, opusti se malo...

Misli na postavljanje servera prema Netflixu gde svi koji ga koriste odakle god izgledaju kao jedna IP adresa ;)

Da, znam ali ne znam da li će biti dovoljno da se kače na taj server samo jednom mesečno ili moraju non-stop biti nakačeni na njega. Velika je razlika, jer onda taj server mora imati veliki upload (npr. open vpn, nord meshnet)

jednom mesecno, a i da je stalno nord mesh je besplatan.

Nazad
Vrh Dno