Šta je novo?

Netbook od 10 inca...

PedjaG

Slavan
Učlanjen(a)
11.12.2008
Poena
301
Supruga planira da kupi lap top sa monitorom od 10 inca.

Sad, ima neku ponudu Asus eee, ali onu staru verziju sa manjim ekranom, bez harda, za 160 evra.

Ja joj predlazem da dodamo jos 100 evra i uzmemo neku ozbiljnuju masinu sa hardom.

Video sam Lenovo IdeaPad S10e za 28.000 sa Windowsom.

SPECIFICATIONS:
1.6GHz Intel Atom N270, 1GB 667MHz DDR2 RAM, 160GB hard disk, Intel GMA 950 graphics, 10.1in 1,024 x 576 TFT, VGA, 2x USB, SD card reader, Expresscard/34, 802.11abg, 1.3mp webcam, Windows XP Home, 1yr C&R warranty, 250 x 183 x 28mm (WDH), 1.1kg.

Racunar ce biti koriscen za "normalnu" upotrebu, dakle, bey ikakvih grafickih egzibicija.

Any ideas?

Taj eee je po velikim prodajama kostao oko 12k ali pre skoka evra i sl. pa ako je nov za 160 pa ajde ok ali za polovan nikako.Ne verujem da asus moze da bude dovoljan za neki ok rad jer je 7 incha malo a i ekran je dosta losijeg kvaliteta i tamniji od modela sa 9" ili 10" osim ako ne planiras da stalno bude prikacen na neki monitor.
Nesto sto bi bila preporuka sa moje strane je MSI wind jer ga vec dugo imam i mogu da kazem samo reci hvale za njega.Mozes da pregledas MSI temu pa da procitas misljenja o njemu a takodje u obzir moze da dodje i Acer koji je ok koliko cujem ali da dodam da mislim da je ekran bolji na windu ali moram i da se ogradim od ove izjave da ne zvuchi da sam pristrasni vlasnik jer ce neko da se javi sigurno da nesto doda..
Ne znam mnogo o ovom modelu koji si naveo mada sve su to manje vise iste konfiguracije zapakovane u razlicita kucista.Razlike naravno postoje ali nisu toliko drasticne da bi napravile neku drasticnu razliku medju ovim uredjajima.
Mogu da ti kazem jos ovo.U odnosu na ovaj model lenovo i msi wind kod msi-a dobijas dve godine garancije,3 usb-a i ovde ne pise ali mislim da se uz ovaj lenovo dobija i 3cell baterija a uz wind 6cell..
Ako imas neko pitanje vezano za wind...

Poz

Da, procitacu kompletnu temu o Windu, masda Lenovo ima 10.1 monitor i cujem da baterija dosta dugo traje, a operativni sistem je instaliran na posebni SSD disk što obezbeđuje brže podizanje sistema.

@PedjaG
Da li si siguran za cenu? U Gigatronu je model sa 80GB 28k dinara, a model sa 160GB 30k dinara.

@marcusnbg
MSI Wind sa 10.1" displejom i 6 cell baterijom ne može da se nađe baš za 28k, uglavnom su preko 30k. Šta si tačno imao na umu? :)

Poslednja izmena:
@PedjaG

I wind ima 10.1",tako se samo kaze,a o ssd-u se dosta pricalo.Kome je prednost drugome je mana i sl.,u sustini na tebi je..

@
marko_n

Nista,samo sam predlozio nesto sto je dobro..:)A takodje sam rekao da moze i da pogleda acer-a koji moze da se nadje za te pare;)

Poz

Moj glas za eee pc stariju verziju

imam ga vec godinu dana i vredi svaki dinar, ekran nije uopste mali naprotiv sve se normalno moze raditi i videti (ja cak nisam ni skinuo zastitnu foliju ), ssd disk je savrsen za nekog ko ne mari za to da li ce mu laptop ispasti izgubiti podatke, jedina mana je sto je mali ali se dodatnom memorijskom karticom prosiriti dosta. Koristim ga za posao od kucanja worda, internet, programiranje i neke preglede slika itd.

Trebalo bi da ima jos 1 god garancije i iscenjkaj se za 120 e i ne vredi ti ulagati duplo u jaci racunar.

Ako ti je bitan jaci kompjuter uglavnom zbopg hdd gde se mogu snimiti dosta filmova i muzike onda je bilo koji novi netbuk do 30k dobar izbor, sve preko toga je preterivanje

Ma al' si uporan:)
Ja imam U100-021NL i on bi trebao da je oko 33k(340),doduse sa 3 cell baterijom a U100-266NL je oko 37k(360).Ovaj moj je bio jedan od prvih modela koji se pojavio i meni je dan danas jedan od najboljih i sto se tiche touchpad-a i wireless kartice..:)

POz

evo ovo moje malo cudo(eee PC 1000HD) je sasvim ok i kosta 25k din...10" 900 mhz 160hdd wifi bluetooth lan sve osim cd-dvd uredjaja baterija 6c 4 i po sata drzi jedino sto dolazi Linux uz njega...

Poslednja izmena:
Kod eee 1000hd mi se ne sviđa procesor, Celeron na 900MHz, da je u pitanju Atom N270, bila bi druga priča... :)

Veruj mi dve nedelje ga koristim i mnogo sa zadovoljan da su stavili jaci procesor baterija bi bila beskorisna jer je intel poznat kao veliki potrosac a ova mobile verzija celerona je sasvim ok a posto sam imao priliku da cakam masine sa Atomom mogu da ti kazem da nije velika razlika u brzini kod ovih malisana je naj bitnija memorija !!!

Celeron je jachi ali trosi vise...:)

Pa sad, pre će biti da su tu negde što se performansi tiče... :p

shoot_bm2v2.gif

Prva tri su Atom N270, četvrti je Celeron M 353. Ceo tekst ovde.

@PedjaG
Hvala.

Pa sad, pre će biti da su tu negde što se performansi tiče... :p

to ti kazem veoma mala razlika a kad im izbacis modul od 1gb i ubacis 2gb dobijas vrh performanse cak i Vista onda lepo radi!!!

jedini moj savet je da sacekas jos malo jel VP cena mnogo niza od MP cene sto znaci da ce za mesec (i po) dana dobiti realnu cenu svi ti mali netbook-ovi svi oni trebaju da kostaju do 22000-24000 dinara al ovo je mama Srbija!!!Nazalost!!!

Ајд нек неко промени назив теме, помислиће људи свашта. :)

Мени је најважније трајање батерије, тако да бих свакако узео неки са атомом и већом батеријом (не гледајте број ћелија, количина mAh је оно што је битно).
Најрадије бих узео Аsus eeePC 1000HE, али је питање хоће ли га бити уопште у Србији :(

za sad kod nas nema 10" sa baterijom koja drzi vise od 4-5 sati,1000HE navodno drzi 9,5 sati.

Mozda kupiti rezervnu bateriju i onako su male da mogu u dzep da stanu!!!

Za one kojima je bitna baterija... stize uskoro Wind U115 Hybrid...

Ukratko, to je nova Intel Menlow platforma --> novi Atom CPU Z530 i cipset US15W (u okviru koga je i Intel VGA GMA500). Glavna “fora” kod Intel Atom-a low power consumption sa Menlow platformom je dodatno unapredjena tako da je sam procesor + cipset sad 2x power efficient od “starog” Atom-a sto uz Hybrid storage (SSD+HDD) na 6-cell battery omogucava do ~16h autonomiju. Jos kad se na to doda da Intel GMA 500 dolazi sa high-definition video decoding, sto bi trebalo da omoguci reprodukciju HD materijala na ovom uredjaju bez ikakvih problema.

E sad... cena :D

Poslednja izmena:
Covek pita za Lenovo, a vi o Asusu?!Proveri kolika je garancija, cuo sam da noviji modeli imaju dve godine garancije. Ako je tako, i ako ti se svidi model kupuj bez razmisljanja.
Sve je to manje vise isto, ali Lenovo je ipak klasa.

Poslednja izmena:
^
Pa i ja sam malo o msi-u i ne vidim cemu takva panika zato sto neko prica o asus-u!!!
Mada post count je bitan,a?
Da li si imao lenovo i da li znas nekog ko ima i da moze da kaze koje su mu vrline a koje mane.
Kako se ponasa ekran,kako baterija,kako wireless kartica,citac kartica,koliko se greje,itd..?
Ovde ljudi mogu da kazu nesto iz svog iskustva i ne vidim zaista u cemu je problem..
A da,post count,cisto da dopisem nesto,onako bezveze...

Poslednja izmena:
LeNovo OK..., pogledati malo po netu pa odlučiti,...
Ipak izgleda mi da ima najbolji odnos cene/ugrađene komponente...

AspireONE vs WIND... Aspire mi je lepši,... novih serija WINDowa (stilizovanih) kod nas još video nisam,.... ali.... ZA RAZLIKU OD ACERA WINDU ĆETE PRISTUPITI ISPOD HAUBE oma, ... dok sa slučajem ACERA ćete se malko pomučiti... (šrafovi, pa tastatura, pa... )

Poz :)

Iz licnog iskustva Eee, nikako. Posle su mi u servisu rekli da su im cesto musterije.
A evo meni radi već skoro godinu dana bez ikakvih problema :p treba imati na umu da se eee prvi pojavio, da je model 701 bio i ostao najjeftiniji netbook na tržištu te da je zato, barem kod nas, sigurno najraspostranjeniji.

Ne govorim ovo zato što ga imam, rez. od 800x480 me izluđuje, a i svi već znamo da na istu veličinu netbooka opušteno staje i veći ekran. Pored toga i trajanja baterije po meni drugih mana nema.

ergo 1024x640 i 6 cell baterije i bićete zadovoljni koji god da uzmete.

Vrh Dno