Šta je novo?

Nero i rezanje audio cd - problem

Bezolovni

Cenjen
Učlanjen(a)
24.06.2011
Poena
170
U kolima mi je cd player koji ne čita mp3 a nema ni ulaz za USB, pa snimam audio cd. Do sada je sve super radilo, ali 2 cd da narežem danas, prođe sve super izbaci poruku da je uspešno narezano. Kada otvorim cd na računaru imam samo jedan fajl desktop.ini
Kada ga pogledam odpozadi vidim da nije ništa snimano na njega, sem tog fajla od par kb.

Snimam sa Nerom 10. Čitač diskova u laptopu koristim samo za snimanje diskova i to ponekad, znači kao nov je, slabo korišćen... Nikad mi se ovo nije dešavalo, dok mp3 snima super.

Neka preporuka za neki drugi program?

Ja koristim Nero Express, bas sam pre 10ak dana narezao jedan audio cd, sve je normalno proslo. Instaliraj drugi nero ili mozda BurnAware(ili kako se vec zove).

Аудио диск не спада у комп дискове и на њему не би смело* да се види ништа, нарочито не неки desktop.ini. Да ниси нешто погрешио код снимања? Како уопште режеш аудио дискове? Nero Burning Rom или Nero Express? Извор су wav или неки мрз?

*Био је некада cdfs.sys који се убаци уместо оригиналног па се на аудио диску виде као фолдери са wav фајловима у разним облицима. Радио је до windows98 а касније нисам чуо да се опет појавио.

Preko Nera Burning Rom, izaberem Audio CD i prebacim muziku u .mp3 forrmatu, napunim do 80min koliko može da stane. Pustim da se nareže brzinom 10x ta je najmanja i posle 10min završi proces "uspešno" a disk ostane prazan.
Uvek sam ovako snimao i nikakavih problema nije bilo.

Када сам некад давно користио Нера, дешавало ми се да нареже аудио диск, у плејеру све лепо показује, крене и "свирка" ... али без звука. Онда сам провалио да му on fly конверзија није јака страна па сам неко време прво све конвертовао у wav и после резао, без грешке.
Шта показује аудио плејер кад ставиш такав диск? Да ли иједан други аудио покаже desktop.ini? То не би смело да се деси.

Када сам некад давно користио Нера, дешавало ми се да нареже аудио диск, у плејеру све лепо показује, крене и "свирка" ... али без звука. Онда сам провалио да му on fly конверзија није јака страна па сам неко време прво све конвертовао у wav и после резао, без грешке.
Шта показује аудио плејер кад ставиш такав диск? Да ли иједан други аудио покаже desktop.ini? То не би смело да се деси.

Ubacim ga samo i ništa se ne dešava. Kao da nema diska unutra. A preko računara vidim taj fajl desktop.ini

Probaću sa drugim programom, ako ni tad neće onda ću na drugom računaru da razrešim misteriju.

Ja sam pre neku nedelju sestri rezao decije pesme za njenu malu, posto ona ima muzicku liniju, disk sam joj narezao preko Ashampoo burnera. Samo sam izabrao "Burn audio cd" i izabrao sam mp3 pesme sa hard diska i on ih je automatski konvertovao i sve je radilo kako treba. Nije bilo mali milion opcija da te zbunjuje i da biras formate, prosto iz tri koraka je sve bilo zavrseno.

Za istu namenu (Mp3) u kolima narezujem iskljucivo u in-windows-ovom programcetu za narezivanje.
Ubacim cd u drive, prevucem muziku iz mp3 foldera i kada me pita `kako da nareze`, potvrdim mu na other
mp3/audio uredjanje, znaci ne comp.

Pozdrav svima. Downloadovao sam Nero 12, ima nekih 311 MB, a koristim Windows 7. Međutim, prilikom pokušaja instaliranja uvek mi traži neki serijski broj koji nikako ne mogu naći. Zna li neko šta treba da se ukucava i gde se može videti taj broj.
Unapred hvala svakom odgovoru.

Pozdrav svima. Downloadovao sam Nero 12, ima nekih 311 MB, a koristim Windows 7. Međutim, prilikom pokušaja instaliranja uvek mi traži neki serijski broj koji nikako ne mogu naći. Zna li neko šta treba da se ukucava i gde se može videti taj broj.
Unapred hvala svakom odgovoru.

ajd necemo ulaziti u polemiku sta ce ti rezanje u 2017. godini. i nije bitno sto si probudio staru temu :D

Skini program koji se zove imgburn. Ima mozda 2mb i radi sve sto moze da ti zatreba za rezanje diskova. I besplatan je skroz

Hehehe... Šta ću kad sam staromodan tip.
Iako je Nero prvenstveno namenjen za reaznje, meni bi prvenstveno trebala ona opcija encode file, imam neke pesme koje imaju po 13 MB, a ja bih da ih konvertujem u 128 kbps.
Prvi put čujem za taj program. Gde se on može skinuti, da li ima sve funkcije kao Nero? I da li ima tu opciju "encode"?
Hvala na odgovoru

Poslednja izmena:
Ne, imgburn radi samo i iskljucivo rezanje. Nero je bio kolekcija alata.
http://www.imgburn.com
Za encode i ostalo vidi neki poseban program namenjen tome, npr audacity. Mozes da probas i vlc player.

Ja za konvertovanje (i enkodovanje) koristim foobar2000, radi to lepo i brzo.

Конверзије раде програми тј конкретни енкодери а за лакши рад се користи неко графичко окружење. Мени је foobar2000 такође омиљен, све може да се подеси у ситна цревца па ми други програм није потребан. Вероватно постоји много сличних али ем најбољи плејер ем све конверзије раде савршено ем фрај ... шта је потребно више од тога?

Hvala svima na odgovorima. Imgburn nikako nije hteo da se downloaduje, a ovaj audacity jeste, ali nisam umeo da se snađem na njemu.
Ja sam na kraju, ipak, pronašao serijski broj za Nero, tako da mi sada lepo konvertuje sve.
Još jednom- Hvala :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno