Šta je novo?

NERO Alternativa??

nero sest je bio odlican,imam sad nero 8 ne mogu da provalim kako da napravim image sa dvd-a na hard da bih isti narezao?ok,burning rom,znam ali mi izbaci poruku koje trenutno ne mogu da se setim,pre sam to radio sa save tracks iz express-a

Poslednja izmena:
Da li ima neki program za rezanje da je 64bit-an i da je free?
Imam infraRecorder ali nesto nece da mi reze. Kao reze ali mi izbaci neku gresku.
Vista x64 je u pitaju

Ja koristim Ashampoo isto ko i neki ^
Kao zamena za Nero je extra, Nero mi je imao strasan bug da kad reze diskove napuni sav RAM do kraja i tu ubaguje citav win i sve zajedno sa diskom koji rezem moze u ****
Skini Ashampoo Burning Studio ako nista drugo, meni je on sasvim ok i super radi, sta vise, vise ga volim od Nera.

Poslednja izmena:
Dok nisam naleteo na ovu temu bio sam srećni korisnik Roxio Easy DVD Creator-a 8 i bio zadovoljan.
S obzirom da nisam koristio Nero par godina rekoh ajde da vidim šta nudi osmica. Pošto mi je to izgledalo suviše komplikovano, krenuo sam dalje i instalirao Cyberlink Power2Go, odmah ga skinuo i reko ajde da se vratim na Roxio. Nabavio sam poslednju Creator Suite 10. Najpre sam bio "impresioniran" veličinom od "tričavih" 1.65 GB, ali rekoh sebi ajde nema veze, samo da se dokopam DVD Creator-a. Ostao sam zaprepašćen kada sam video koliko sr*nja instalira pored onog zbog čega sam ga u osnovi i nabavio a to je rezanje diskova, iako sam izabrao najosnovniju instalaciju... Sad sam skinuo i njega i idem dalje u potragu za programom koji će raditi samo ono što mi treba - rezanje diskova.

Jos jedan srecan korisnik Panten pro V, ovaj ashampoo burning studio-a. :D

Nikad laksi i vise user friendly program od njega nisam imao.

Nero 8 micro

Na preporuku mnogih ovde, nabavio sam Ashampoo Burning Studio i za sada ima velike šanse i da ostanem na njemu.

nisam puno kopao po Ashampoo ali jel moze neko krace uputstvo kako rezati overburn diskove u njemu?

eno nova verzija imgburna, za noobove idealna |))) tako da dragi nero-expressovci navalite |))

i link za lenstine http://www.imgburn.com/

nisam puno kopao po Ashampoo ali jel moze neko krace uputstvo kako rezati overburn diskove u njemu?

Kolika je uopšte pouzdanost tako rezanih diskova? Koliko sam uspeo da zaključim prema uspešnosti iščitavanja podataka za CD-ova starih po nekoliko godina, ako nešto nije moglo da se pročita to se uglavnom nalazilo pri kraju diska. Sada izbegavam da diskove punim do kraja i trudim se da na svakom disku koji koristim za arhiviranje ostavim slobodno bar 100-200 MB tj. da diskove ne režem baš do same "ivice".

a bemliga, uvek mi zafali 2 mb ili tako nesto, pa reko ako neko zna :)

daleko najbolji - CyberLink Power2Go v6.0

probajte svi, ovo je tata program za rezanje, a ako neko hoce potvrdu, google for - top burning software

Mislim da je Easy Media Creator 10 prvi :p, al njegova instalacija je nesto preko giga... a sto se tice CyberLink Power2Go v6.0 previse reklama, dugo se startuje.... ImgBurn, Ones i CopyToDVD su prava stvar svi max 5 MB :)

Poslednja izmena:
PO cemu li je easy media creator prvi :(
nero je 20 puta bolji ali ovde se trazi neko free kompaktno resenje a ne blootware od 2 gb koji se placa

Meni ni po cemu [GOOGLE]top burning software[/GOOGLE], al google kaze drugacije, ja koristim ONES i ImgBurn i nemam nameru da prelazim na easy media creator ili da se vracam na nera,)

a sto se tice CyberLink Power2Go v6.0 previse reklama, dugo se startuje...

previshe reklama nema, nema u stvari ni jednu reklamu, ne znam koju ti verziju imash.

a shto se tice startovanja, ni to ne znam koliko je tachno, jer ja imam dva giga RAM, i 3.2Ghz dual core, pa mi otvori kako kliknem.

nero micro 8 mi je bio izbor dosta dugo vremena, ali od sada samo imgburn i mozda ponekad ones

jel su imgburn i nero kompatibilni, tj. da li sesija zapoceta u jednom moze da se nastavi u drugom programu?

i kako da se namesti da imgburn ne finalizuje disk?

Ljudi, ja imam Nero 6.0.0.9 standardni, koji me je do sada dobro služio. Danas sam trebao da spržim na DVD nekih 4-5 fajlova, od kojih je jedan 4.2 GB, i on mi je narezao sve fajlove, a taj od 4.2 GB nije imao toliko, već samo 180 MB; nikakva greška nije izbačena. Odem u Linux, tamo imam Nero 3 (rađen na bazi Nero 7 za Windows), probam to isto, kad on mi izbaci upozorenje da ne može ISO DVD sa fajlom preko 2 GB, i da se vratim i podesim da DVD bude UDF, i nakon toga je sve bilo u redu.
Znači, verzija 6 mi nije izbacila takvu poruku, te sam džaba bacio disk, i zaključio da mi treba novija verzija programa, ili neki drugi program. Problem što su svi bolji programi manje-više veliki za mene, jer imam spor net, dialup još uvek. Gledam ovaj neki Nero 8 Lite ima 20 MB, mogao bih njega da skinem, al' me zanima šta mu znači ovo Lite, a šta Micro? Ova lite je pretpostavljam osiromašena osnovna verzija; dobro, meni Nero treba da režem CD/DVD diskove u par klikova, da kopiram CD/DVD diskove, da od MP3 fajlova sa kompa mogu da napravim običan AudioCD za auto, i to bi manje-više bilo to; jel' mogu ja to što mi treba sa Nero 8 Lite verzijom, ili ne? Coveri i ostale fancy kerefeke mi ne trebaju. Za to imam druge programe.

Poslednja stvarno dobra verzija Nero 6.6.1.6. sve iza toga je pretovareno nepotrebnima stvarima vezanim za internet, zaštitama od kopiranja i slično...
Nero Scout je vrlo čudna biljka npr....
Ne preporučujem ti nijednu 7.x ili 8.x verziju, ako je mašina malo slabija srušiće je na kolena!
PS
Vratio sam se sa v8.2.8.0 na ovu 6.6.1.6 (ne verujem da će mi trebati baš da režem blue-ray diskove u doglednoj budućnosti)
:)

Ne kapiram sta fali 23MB Nero lite/micro 8 ? Ones jeste ok ali u sustini nero isto to radi (ili obrnuto ones isto radi) ali da se ne lazemo ipak je nero interfejs vise user-friendly. Onesu fale cak i najosnovnije funkcije tipa prevuces neki image fajl u njega on nema pojma sta je to ni kako da reze...Ja bih to nazvao hendikepom, kao i posebna podesavanja za neke vrste RW diskova...meni je sa Nera na Ones ko sa konja na magarca, naravno pricam o nero micro... (24MB)

@gx-x

Pa zar lite/micro nisu custom-made instalacije? Ja nisam uspeo da ih nađem na Nero sajtu. Ako jesu, to je meni dovoljno da potražim neko drugo rešenje. Otkud znam kako je to neko sklepao?

I Nero je ipak daleko od User-Friendly interfejsa. Zašto bi prosečni korisnik morao da zna da li da reže ISO, UDF ili nešto treće... Idealno, softver bi po meni trebao da reže u najkompatibilnijem formatu, a ukoliko to iz nekog razloga nije moguće (preduga imena fajlova, prepunjen disk, itd.) da na to upozori korisnika i sam izabere opcije koje će omogućiti da disk bude narezan kako treba.

Verovatno jesu custom instalacije, inače imam Nero portable (nađi preko goog-a, ne znam jeli legalano). Prekopiraš ga na USB, HDD i lepo radi, inače ima sve opcije kao mikro verzija.

@gx-x

Pa zar lite/micro nisu custom-made instalacije? Ja nisam uspeo da ih nađem na Nero sajtu. Ako jesu, to je meni dovoljno da potražim neko drugo rešenje. Otkud znam kako je to neko sklepao?

I Nero je ipak daleko od User-Friendly interfejsa. Zašto bi prosečni korisnik morao da zna da li da reže ISO, UDF ili nešto treće... Idealno, softver bi po meni trebao da reže u najkompatibilnijem formatu, a ukoliko to iz nekog razloga nije moguće (preduga imena fajlova, prepunjen disk, itd.) da na to upozori korisnika i sam izabere opcije koje će omogućiti da disk bude narezan kako treba.

Pa jesu strip-down verzije, ali rade sasvim normalno.

Sto se drugog dela tice, nero te pita isto kolko i ONES, tj ne pita te nista, mozes da biras opcije ako zelis, ali ne moras. Ja samo izaberem tip medija koji zelim da rezem i kliknem "ok" i to je to. Nisam ni obracao paznju da li je UDF ili nesto drugo, sta stoji po defaultu, to koristim. Mislim da te nero obavesti ako ubacujes nesto sto ne moze da se nareze pod izabranim formatom i pita te oces da se prebacis na onaj koji moze. De ces jednostavnije :)

ali kazem, ja samo default i ok, biram samo ocu CD ili DVD...

Ok. Hvala na pojašnjenju. Ono što mi sam primetio kod Nera za ono malo vremena koliko sam ga koristio je da omogućava imena fajlova duža od 255 karaktera. To zna da bude korisno recimo kod snimanja mp3 diskova sa klasikom gde su imena fajlova nekad zaista dugačka. Videću kako sa tim stoji Ashampoo. Možda Neru dam još jednu šansu. :D

Poslednja izmena:
Za sve korisnike Total Commandera evo plugin koji obavlja sve obicne poslove snimanja diskova:

http://www.tiasoft.de/tcburner/index.htm

Od svih opcija samo nisam probao snimanje DVD Video diska dok ostalo radi bez greske. Ne moze biti ni jednostavnije ni elegantnije.

Nazad
Vrh Dno