Ljudi, ja imam Nero 6.0.0.9 standardni, koji me je do sada dobro služio. Danas sam trebao da spržim na DVD nekih 4-5 fajlova, od kojih je jedan 4.2 GB, i on mi je narezao sve fajlove, a taj od 4.2 GB nije imao toliko, već samo 180 MB; nikakva greška nije izbačena. Odem u Linux, tamo imam Nero 3 (rađen na bazi Nero 7 za Windows), probam to isto, kad on mi izbaci upozorenje da ne može ISO DVD sa fajlom preko 2 GB, i da se vratim i podesim da DVD bude UDF, i nakon toga je sve bilo u redu.
Znači, verzija 6 mi nije izbacila takvu poruku, te sam džaba bacio disk, i zaključio da mi treba novija verzija programa, ili neki drugi program. Problem što su svi bolji programi manje-više veliki za mene, jer imam spor net, dialup još uvek. Gledam ovaj neki Nero 8 Lite ima 20 MB, mogao bih njega da skinem, al' me zanima šta mu znači ovo Lite, a šta Micro? Ova lite je pretpostavljam osiromašena osnovna verzija; dobro, meni Nero treba da režem CD/DVD diskove u par klikova, da kopiram CD/DVD diskove, da od MP3 fajlova sa kompa mogu da napravim običan AudioCD za auto, i to bi manje-više bilo to; jel' mogu ja to što mi treba sa Nero 8 Lite verzijom, ili ne? Coveri i ostale fancy kerefeke mi ne trebaju. Za to imam druge programe.