Izvinjavam se, naravno, mislio sam na Windows platformu 🙂
Nero i Easy jesu prenatrpani i to apsolutno stoji, ali ima tu još nečega. Korisnici su navikli da instaliraju što je moguće više svega i da stavljaju sve što se može, da po svaku cenu koriste ultra/turbo/max verzije itd. Istina je da i tako oslobođene instalacije zauzimaju daleko više, ali imajući u vidu veličine diskova ne vidim neku eksplicitnu prednost 5 MB u odnosu na 100 MB, iako je druga cifra 20 puta veća. Dalje, Nero instalacija se teško može spustiti ne ispod 50 već i ispod 80 MB 🙂 ali kod Easy-ja to nije slučaj. Recimo, verzija 7 ili 8 (ne mogu da se setim napamet) kada se pobriše sve živo zauzima svega 16-22 MB (jedna ima 16, druga 22, ali se ne mogu setiti koja tačno 🙂 ). Ono što zameram Neru je nešto drugo - odvratna živahnost, ili preciznije rečeno nedostatak iste, kao i sklonost ka glupostima zbog nekog *****skog razloga. Pored toga, valja pomenuti da je glavni program za rezanje na Mac operativnim sistemima Toast, koji predstavlja Roxio-vo izdanje Easy-ja za Mac (praktično).
Dakle, da me ne shvatite pogrešno, ne bih se ja bunio da k3b dođe na Windows, rado bih ga i koristio, samo kažem da se to ne bi preterano osetilo.