Šta je novo?

Nepristojne ponude - Bench trading

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

mihailo

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
619
Ideja je stara, ali nikako da je pretvorim u temu. Dakle, ne radi se o ispali bilo koje vrste, vec o genijalnim kupoprodajnim idejama i kao sto rekoh nepristojnim ponudama uglavnom od strane kupaca :D
Moj problem je sto nisam maksimalno pazljiv u smislu ko mi je sagovornik, da li je sa Bench-a ili ne, ali evo jednog koji sigurno jeste...

Danasnji (jucerasnji) dan, SMS pristigao oko 08h (doba kada sam ROCK stable u REM fazi :D ):
Kupac ili sta vec (u daljem tekstu K - bez losih aluzija)
K: " Jel` moze 9800 Pro za 120 "
Oko 11h uz "jutarnju" kafu citam i razmisljam sta li mi je trebalo da stavljam nebulozno niske cene za dobru robu :d Nakon minut ili dva shvatam da je po sredi greska, ali coveka pitam koji 9800 Pro za 120 EUR?
K: "Pa Sapphire 9800 Pro"
Cesnem se po glavi i setim da je kartica bila aktuelna pre nekih mesec dana i coveku kulturno objasnim da je kartica davno prodata i da za te pare moze da potrazi po oglasima neki 9600XT, 5900XT, 6600, ali covek ne odustaje pa mi objasnjava kako je decko (tamo neki :) ) prodao 2 nedelje star 6800LE za 140 EUR, pa je, je li, nebulozno da ja trazim vise od 120 za svoju karticu i da se ne ljutim sto on nudi takvu sumu :hump:
Kazem coveku, nemam razloga da se ljutim, jer ponuda vise lici na salu.
Nakon dva minuta covek mi salje poruku (da mi napakosti :d ) u kojoj se hvali kako je upravo dogovorio istu karticu za 125 EUR.
...
Na slicnu foru me pre mesec dana sacekuje poruka kupca koji bi uzeo polovan DVD-RW, ali ako mu ja sa Vozdovca isporucim na kucnu adresu u Borci :wc:

Nazalost, ne znam nick-ove ovih ljudi, ali verujem da ce se prepoznati u ovim, gotovo anegdotama.

pa mogao si da skoknes do borce :)

Mihajlo nisi fer. Vec smo toliko trgovali i uvek si mi izlazio u susret, a cini mi se da sam i ja bio OK. Znam da razvozis robu klijentima pa sam mislio ako si u prilici posto sam ja bio zauzet da skoknes do Borce. Dakle ovo sto si napisao nema blage veze. Osim toga da si mi makar bilo sta odgovorio mogao si da ostavis to kod Pedje u radnju kako smo vec trgovali, pa da sutra pokupis od njega kes. Ovo ti je stvarno malo "degoute"...Covek uci dok je ziv sa kime ima posla...
Pozdrav
P.S. Hvala Ivane. Ne znam sta je u mom predlogu bilo uvredljivo ili ruzno. Jedno DA ili NE bilo bi sasvim OK, pa bi se dogovorili gde da se nadjemo i kako da trgujemo. Osim toga ako se secas od tebe sam i kupio vec jedan isti takav DVD-RW samo beli...E Mihajlo, stvarno covek treba prvo da razmisli pre nego sto nesto kaze...jedno "izvini" bice sasvim na mestu i zaboravicu ovu nesuvislu prozivku...A mozda ja negde gresim u rezonu?
Pozdrav iz Borce

Poslednja izmena:
Nedostaje nam samo malo vise tolerancije. Ovo vazi za sve nas. Zao mi je sto je Mihailo imao takvo iskustvo prilikom prodaje grafike ali neki ljudi su jednostavno iskljucivi.
P.S. Verujem da je izmedju Mihaila i Chaka u pitanju nesporazum

ja sam za Xaser-a III imao ponudu od 15e...

da ne pricam za ponude za Intela..."pa amd bolje radi i kosta duplo manje"...

Miroslav je napisao(la):
ja sam za Xaser-a III imao ponudu od 15e...

Hahhhahhahahhhahh.... A ja sam jednom prilikom nudio coveku 30e za radeona 9000pro kad su se oni kupovali za 35-40e i posle me bilo sramota 2 dana sto se seljacim za 5e.... Ovaj tvoj lik je ucinio veliku stvar za mene.. :D ...Sad cu mirne duse da se seljacim za 5e :d
:wave:

Najbolje kad stavimo neku karticu od 500evra za 350 ili manje, i onda ljudi pitaju, jel može moj Radeon 9000 Pro + Sound Blaster sa očuvanim zvučnicima i onda za 10 dana još sto pedeset evra. Pravi mali ekonomisti... ;)

byMaX je napisao(la):
Najbolje kad stavimo neku karticu od 500evra za 350 ili manje, i onda ljudi pitaju, jel može moj Radeon 9000 Pro + Sound Blaster sa očuvanim zvučnicima i onda za 10 dana još sto pedeset evra. Pravi mali ekonomisti... ;)
Aj ćuti, ti si ih navuko na 3d markove i ti si vođa sekte koja misli da se može igrati na računarima... Istrpi sad :)...

Meni nikad nisu smetale takve ponude,kao sto nikad nisam imao problema da kazem odricno NE na takvu ponudu.

Shvatite da ima mnogo ljudi koje polovne stavri kada im je hitno prodaju za jako male pare,cak u Halo oglasima postoji fenomen da jedno 300-500ljudi zivi od kupovine polovnih stavri i kasnije preprodaje istih.
Ja znam dosta ljudi koji upravo njima prodaju,iako tako gube na ceni 10-20% jer nece da se cimaju i da ih nepoznati zovu na tel ili im dolaze na gajbu.

Po meni je sve jednostavno

K:JEl moze 9800Pro za 120e
P:Ne(stedeti svoj glas i vreme i ne objasnjavati da moze za te pare da se pazari 9600xt ili 6600)
K:Ali pre neki dan je prodat 6800Le za 140e
P:A ti kupi tamo.Ende

Situacija 2.

K.Ja bih pazario polovan DVD rezac ali da mi doneses u Borcu(ovo moze da bude i sasvim OK,ja isam imao povredjenu nogu zadnjih 7 dana i takodje sam zamolio par ljudi da mi donesu par stvarii na noge iako su bile manje vredne od tog rezaca)
P:Nemam vremena/ne ispalti mi se da nosim cak do Borce(prebacis loptu na kupca)
K:On ce mozda odustati ili ce prdloziti neko kompromisno resenje.

Poenta je u tome da nijedna takva ponuda nije nepristojna,da skodi ne moze nikako,a mozda ce ti nekad bas takva odgovarati ako ti je hitno ili ti bas u tom trenutku odgovoara

Poslednja izmena:
Chuck Norris je napisao(la):
Mihajlo nisi fer. Vec smo toliko trgovali i uvek si mi izlazio u susret, a cini mi se da sam i ja bio OK. Znam da razvozis robu klijentima pa sam mislio ako si u prilici posto sam ja bio zauzet da skoknes do Borce. Dakle ovo sto si napisao nema blage veze. Osim toga da si mi makar bilo sta odgovorio mogao si da ostavis to kod Pedje u radnju kako smo vec trgovali, pa da sutra pokupis od njega kes. Ovo ti je stvarno malo "degoute"...Covek uci dok je ziv sa kime ima posla...
Pozdrav
P.S. Hvala Ivane. Ne znam sta je u mom predlogu bilo uvredljivo ili ruzno. Jedno DA ili NE bilo bi sasvim OK, pa bi se dogovorili gde da se nadjemo i kako da trgujemo. Osim toga ako se secas od tebe sam i kupio vec jedan isti takav DVD-RW samo beli...E Mihajlo, stvarno covek treba prvo da razmisli pre nego sto nesto kaze...jedno "izvini" bice sasvim na mestu i zaboravicu ovu nesuvislu prozivku...A mozda ja negde gresim u rezonu?
Pozdrav iz Borce

Pa mogao bi onda, posto mu je u komsiluku :d, da svrati malo i do NS-a, da popijemo po koje... :p

p.s. Pretera ga malo!

Meni ovo lici na vic

Vozi penzioner bicikl i padne. Pridje mu momak i pomogne mu da ustane. A dedica mu daje 5 dinara i kaze: "Evo ti za pivo". A decko ce na to: " Evo tebi deda 100 dinara, samo mi reci gde ima pivo za 5".

Slucaj da ponudim prijatelju odlican 17" monitor (malo koriscen) za 60€ (cisto prosledjivanje, posto nije moj), je bilo kao odbijeno posto je cuo da su monitori 30€. Naravno, i dalje nema monitor.

Druga "pricca" je sa oglasa. Jedna "ekipa" posto ne mogu da kazem da su firma, daje oglas za jeftine kartice. Ja se zaletim na starog Matrox-a (stara ljubav), a oni meni :"Upravo je prodat, ali imamo po toj ceni rivu tnt, koja je bolja...."

Desava se, reklo bi se, ali iducce nedelje, ponovo Matrox u oglasu....

A da stavljamo "napaljujucce" oglase tipa "prodajem 9800XT za 70€", pa onda ...prodato, ali imam 9200LE za 60€ ,)

Poz.

Chuck Norris je napisao(la):
Pozdrav
Pozdrav iz Borce
Filipe, mogao si mi reci da si ti u pitanju i predloziti drugi vid dostave koji svakako ne bih odbio jer svakodnevno prolazim pored radnje. Namera mi nije bila prozivka, ali to sto neko nema vremena, a meni prodaju polovne stvari jasno uslovljava dostavom na kucnu adresu u Borci je blago receno nefer. Svoje kupce visoko postujem i ocekujem makar najmanju dozu ferpleja.

Svojevremeno sam prodavao Durona 1300 starog 2 meseca koji je nov kostao 30e stavim ja u oglas da mi ponude na PM ili SMS. Posle pola cuke stize vrlo samouverena poruka na SMS "kupljeno za 15e ako je sa kulerom, uredu? " ja mu lepo odgovorim da nema kuler i da ispod 20e ne dajem. Kad on meni "ma vazi prodaces ga za te pare ali nikad". Odgovorio sam mu da me zvrcne i da dodje jer ce za 15e dobiti i kuler i proc i 512MB rama i sta god zazeli iz mog kompa.

A procesor je posle par nedelja prodat za 20e i to je neki momak sa bencha sam ponudio, dosao, testirao i kupio

Pa nema nepristojnih ponuda, samo nepristojnih ljudi

Na zalost nemam vise tu poruku, ali tesko da sam bio izricit ili Borca ili nista. Samo sam ti naveo sta bi mi u datom momentu odgovaralo. Kako me nisi udostojio ama bas nikakvog odgovora ja vise nisam insistirao. Drugo okrenuo bih te ali posto ustajem kao da sam profesionalni pekar ili vojnik, dakle oko 5AM posalo sam ti SMS. Trece, ljudi Borca nije druga vremenska zona, samo je druga zona GSP-a, od grada (dakle Pancevackog mosta iliti kraja 29. novembra) je udaljena svega 7km ako ne laze tabla. Znaci gorivo te ne bi izaslo ni 100din jedino ako ne vozih Hamera 2. Uvek kada ljudi kupuju nesto od mene ili ja od njih kazem im gde sam pa ako uzdahnu (veoma cesto, osim ako im se ne zuri) onda im ponudim da se nadjemo u centru, tad i tad, u toliko i toliko. Ti mi nisi ostavio tu mogucnost jer si samo iskulirao moj SMS. I ja sam iskulirao tvoje kuliranje. Da bi posle vise od mesec dana postavio thread i to sa takvim tonalitetom. Dakle jos uvek cekam "izvini"...

Konacno saznasmo gde je taj cuveni Colorado, u Chikagu. :)

Mihajlo je poslednja osoba koju bi trebalo kritikovati za nesto, verujem da je bio nesporazum u pitanju i da se Chuck uredno predstavio ko je i sta je, 100% bi sve ispalo ok.

To sto vrsi isporuku nove robe svojim kupcima je gest njegove dobre volje i nista vise, da sam ja kojim slucajem na njegovom mestu sigurno bih rekao 'Alo bre...' a dalje vec znate. :d

Pre dva dana

K: Jeli, kol'ko su ovi diskovi za notebook od 80Gb?
Ja: 125
K: A ako uzmem 2?
Ja: 125
K: Pa jel' nemam nikakav popust na kolichinu?
Ja: Imash, ali 2 x disk nije kolichina, a i dajem ih po stvarno dobroj ceni
K: Kako nije?
Ja: Pre 10 minuta je chovek platio punu cenu za lap od 2000€, shto mislish da si povlashceniji od njega?
K: Pa on je uzeo samo jedan komad
(U ovom momentu ja sam vec savijen od smeha)
Ja: Istina, i platio je 10 x jachu cenu od cene 2 harda
K: Dobro, probao sam. U zdravlje, dovidjenja...

:d

andjelkoyu je napisao(la):
Konacno saznasmo gde je taj cuveni Colorado, u Chikagu. :)

Mihajlo je poslednja osoba koju bi trebalo kritikovati za nesto, verujem da je bio nesporazum u pitanju i da se Chuck uredno predstavio ko je i sta je, 100% bi sve ispalo ok.

sa ovim moram POTPUNO da se slozim...Mihailo je u takvim situacijama sve, samo ne nekorektan.........a i ja sam prilicno daleko od njega, pa imam samo najpozitivnija iskustva....tako da...ne dirajte Mihaila :)

Nemoj da mi ko dira Mihaila, pobicu vas ko zeceve! Sto kaze andjelko, Mihailo je poslednja osoba koju bi trebalo kritikovati.
Chuck Noris: Dobro nisi trazio da ti ugradi rezac, instalira programe i pokloni ide kabal da bi ti povezao uredjaj. A mozda i par dvd da ti pokloni.

E ovaj tread me je stvarno razveselilo. Pojma nisam im'o da i se i ovde mogu natji ovakvi biseri.
Pozdrav.

Da se vratimo na temu ipak. Ja sam dobio jaaaako cudnu vise nego nepristojnu ponudu. Ponudin sam laptop Acer 6203lm ( ili sl ne secam se bas, uglavnom ima dvd-rw +/-, 40gb hdd, 15.4" wide, 256 ram itd ) ok masina i cena je bila planirana oko 650 evra sto i nije tako lose, a covek mi je za to ponudio ovim recima:

" Imam teleskop koji vredi 2000 evra ali nikom ne treba pa mozes da ga prodas za 500 + 100 evra kesa.. "

Mislim nista strasno niti mi je smetalo ali jesam se zacenio od smeha. Ostaje jos da mi ponude kravu i dve kokoske nosilje za citavu konfu i sve sam doziveo.

Dam ja oglas da kupujem SB AWE64 Gold, već sam tad bio kupio jedan plain za čini mi se 15€ pa reko da dam 25-30€ maksimum za gold verziju bez džidžabidža. Tad već nije bilo ploča sa ISA slotom da se kupi.

I zove mene lik i krene uvod tralala jaka kartica imam ja i cd-ove i knjižice, mene već davi. Reko znam šta kupujem ali recite mi cijenu. On opet ovo ono kupio on nju prije 5-6 godina u njemačkoj za 400dem (ne sjećam se tačne cifre itd itd.

Da bi mi na kraju rekao da bi je dao za 150€, na šta mu se ja zahvaljujem i u sebi mislim da nemam oko čega da se cjenkam. Međutim lik je uporan da je to dobra kartica da je to mnogo jeftinije nego što je on platio itd itd... kažem ja njemu hvala i da me ne zanima po toj cijeni i onda on kao pa šta hoćeš kao za koje biti pare da je dobiješ. Kao sad sam ja neozbiljan kupac. :)

Za 5 dana kad sam pričao u nekom društvu ovu priču i jedan drugar kad je čuo da mi je džaba, a ja platim još koju turu. :)

E sad il sam je ja podcjenio ili je on precjenio. :)

Poslednja izmena:
byMaX je napisao(la):

Verovatno znaju da ti je niska nabavna cena :-devil-:

Ima raznih ljudi stvarno.
Ja prodavao procesor na pcberzi za 30 evra i lik mi salje mail "jel moze za 20", ja mu kazem cena je fiksna (moja stvar da li cu i koliko da spustim cenu, nisam hteo).
On mi ladno vrati mail moze a da mi i po%^&*%*sis !!!!

U cemu je stvar?

Sad bi svako da dobije sve za dzabe, cak i oni koji se ne razumeju sta kupuju prilaze sa pricom "ja sam video za toliko i toliko tamo i tamo, sto ti prodajes toliko". Ja opet ponavljam, kad prodajem (a to je samo kad nesto menjam, jedanput u 3-4 meseca) imam pravo da prodajem po ceni po kojoj ja hocu, a da li cu da prodam po toj ceni, to je moja stvar.

Nema vise ni opste kulture, samo dzungla...

Dobro pa je ukinuto ono svakodnevno prepucavanje ovde u malim oglasima, vrh dna...

Ha ha ma svi ste vi bitange :) Ja recimo stavim u oglase da kupujem nesto do 20 eura i niko se nejavi sa ponudom ispod 20 nego bash za 20 :D .Mada je chovek planirao tu stvar da proda za 15 al ajd kad sam stavio da placam do 20 ko ga shisha nek bude 20.
fina rachunica :) .

Da tema ne bi poprimila nezeljeni tok, pokusacu da razjasnim situaciju. Poruka zbog koje je Chuck Norris uvredjen meni je stigla nepotpisana sa 064/xxxx-xxx i sadrzine: "Uzeo bih taj 108D ako mi ga doneses na gajbu. Zivim u Borci."
Ne znam o kome se radi, kuliram poruku, ali se osecam kao da_ne kazem_sta. Znaci, zarad prodaje polovnog DVD-RW-a ja treba tog dana da predjem 30km, usput zvrckam telefonom i ubijem sat vremena gradske guzve, po mogucstvu zadovoljan cenom od cini mi se 40 EUR. Da li je to fer?
Iz poruke koju sam dobio moze se zakljuciti da ti stvar nije prioritetna, vec ako taj neko pristane pristane, ako ne nikom nista. To je razlog mog kuliranja.
Da me smatras ljudskim stvorom i da ti je do uredjaja stalo, napisao bi: "Mihailo, ovde Filip taj_i_taj, uzeo bih Pioneer-a koji prodajes, daj da dogovorimo preuzimanje/vidjanje, pozdrav, etc."
Krivo mi je sto sam ne znajuci prozvao nekoga koga znam, da je obrnuto, to sigurno ne bih uradio bez obzira da li je prica ruzna koliko je smesna ili smesna koliko je ruzna.
@Chuck Norris
Apsolutno nemam nista protiv tebe, u temi se nasla poruka nn posiljaoca koja sama po sebi vredja drugu stranu. Voleo bih da verujem da je nastala zbog brzopletosti i zato sto si bio bunovan tog jutra. Sto se izvinjenja tice, iz prve mi je na pamet pala recenica iz Balkanskog spijuna: "Djura ce ti oprostiti sto te je tuk`o..." :D Imamo i PP, pa je kulturnije da stvar resimo tamo.

a c a je napisao(la):
Dobro pa je ukinuto ono svakodnevno prepucavanje ovde u malim oglasima, vrh dna...

Ne znam, jeste bilo dno kace za sir ali je bilo extra zanimljivo posmatrati. Mislim uvek se okolo vrzmalo x ljudi koji osim sto su besposleni eto hoce i nesto da dokazu nekome makar nizbogcega. Interes, ma jok, opste dobro je bilo u pitanju. Boze koliko smaraca seta ovim prostorima to je cudo.

Inace meni "para" oci samo kada neko ne kapira da nudi polovnu robu za cenu vecu od nove - neki momak je prodavao konkretno motorolu a925 za 250 evra kada je nova lagano mogla da se kupi jeftinije primera radi ( molim nemoj se osecati pogodjenim .. ;) ). Isto se desilo i sa onim blututom :d MSI - neko ga nudio za 20 a nov u PC Centru bio 1200 din ( oko 17 evra tada ).

Ja bar znam kad ocu da oderem nekog ali brate mili biti u ubedjenju da si povoljan a sve si samo ne to .. misterija

Edit : Morao sam da editujem, neki momak bas postovao oglas za istu motorolu pa da ne bude... nisam mislio na njega ili bar ne znam da li je to bio on.. :d :d :d

Poslednja izmena:
Paja je napisao(la):
Verovatno znaju da ti je niska nabavna cena :-devil-:

Pa ja nisam prodavao moj, vec sam dao oglas za prijatelja. Moj je i dalje u masini, care!

Srdjan je napisao(la):
Chuck Noris: Dobro nisi trazio da ti ugradi rezac, instalira programe i pokloni ide kabal da bi ti povezao uredjaj. A mozda i par dvd da ti pokloni.
Srdjane to sto pricas je cisto "izdrkavanje" pa te molim da me obidjes. Znaci da li sam pogresio ili ne je jedna stvar, ali ovakvi komentari su krajnje nesuvisli.
Mihajlo nisam ja otpoceo ovaj thread vec ti. DVD-RW je kostao 45 evra jer imam betonsko pamcenje. Evo ako je takva bila poruka ja ti se EKSTRA izvinjavam a ti vidi sam za sebe da li si 100% upravu ili ne. Ja sam tebe jedno milion puta okrenuo na 063 pa ne vidim sta bi ti bilo tesko da si ti mene okrenuo makar jednom. Kazes javices se tad i tad i nista. Pa opet Filip okrene itd. Ali ajde zaboravimo sve ovo jer nije imalo nikakvog smisla ni na pocetku. Nisam se ciganisao, cena mi je odgovarala, znam da si OK lik...pa nije vise bitno. Sa Mihajlom sam uvek imao super iskustvo i nikakvih problema tako da nista od ovoga ne primam k' srcu jer eto ljudi smo, pa se desi i da pogresimo (ovaj put mislim na sebe).
Chicago je u Illinoisu, a Colorado je skroz na jugu...tek toliko...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno