Šta je novo?

Nepristojne ponude - Bench trading

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nikada necu dati oglas jer nisam iz Srbije

Moze da se desi, ali u ovom slucaju to se nije desilo, jer je on odmah odgovorio na moju poruku u roku od minut...

Znam - samo sam naveo mogucnost.

Mozda ljudi imaju taktiku da uhvate prodavca u polusvesnom stanju, pa da u polusnu pristane na manju cenu :D

Ja ovo moram da iznesem pred Vas vise kao interesantnu pojavu nego kao ponudu. :D

OGLAS
Laptop je solidno ocuvan. Ima pretpostavljam neki manji kvar, radi se o tome da nekad nece da upali, a onda radi neki put 10 min, neki put pola sata, neki put i vise! I onda ukoci i zamrzne sliku!
Ekran je 15.4, 20GB, 768MB, 550MHz, Tiger 10.4
Uz njega naravno ide punjac, maltene nov (samo on je kostao skoro 100e) i original Tiger instalacioni disk.
Ponude na PM ili sms na 064/150-3325
Cilj mi je da ga sto pre prodam, ali naravno po nekoj koliko, toliko pristojnoj ceni!

--
Moj PM
Tebi je manji kvar to sto komp zakuje s vremena na vreme, ako se uopste ukljuci.

Hahaa kakav car, manji kvar :D

Pa njemu je mozda veci kvar da te cepi 220v svaki put kad ukljucujes komp :d:d:d

ali ima ORIGINALNI instalacioni disk

Imam ja jedan G3 sa malo (ali samo malo) vecim kvarom.. Ustvari, mozda i nije to kvar, ko ce ga znati.. Stvar je u tome sto on nikada nece da upali, ekran mu je stalno crn kao da nema nikakve slike na njemu..
:wall:
:zgran:
:d

Imam ja jedan G3 sa malo (ali samo malo) vecim kvarom.. Ustvari, mozda i nije to kvar, ko ce ga znati.. Stvar je u tome sto on nikada nece da upali, ekran mu je stalno crn kao da nema nikakve slike na njemu..
:wall:
:zgran:
:d
Daj ga ovom tipu da uvalja, ima da kaze da ima neki crni wallpaper koji ne moze da se promeni. Ali to je samo neki manji kvar.

Poslednja izmena:
Ne znam da li vas nervira ali ja kada stavim "ponude na PM ili SMS" i stigne mi "Brate a koliko trazis" dodje mi da ih olupam. Poenta 'licitacije' je uzeti sto vise para ili dati i za manje ako nekome znaci, a ne stavis 30eur i niko nece da kupi jer misli da je 25dovoljno ... kad je frka bice i za 10 samo ako se neko javi ;)

i super je kad pitaju "a koliko je para to i to..." a ja kazem "xxx eura/din" pa dobijem povrtnu informaciju "super je to cena, samo sta ja sad nemam para"
tako nesto sam dobio na PM bar 5-6 puta

Ne znam da li vas nervira ali ja kada stavim "ponude na PM ili SMS" i stigne mi "Brate a koliko trazis" dodje mi da ih olupam. Poenta 'licitacije' je uzeti sto vise para ili dati i za manje ako nekome znaci, a ne stavis 30eur i niko nece da kupi jer misli da je 25dovoljno ... kad je frka bice i za 10 samo ako se neko javi ;)

Na licitaciji znas kako se cene krecu ili bar koja je trnutno aktuelna ponuda,zar ne?
A kada ja posaljem poruku i kazem coveku "nudim tiliko i toliko" i ne dobijem odgovor? Sta to znaci? Niska cena,ima boljih ponuda... Mozda bih i dao jos 10% vise,ali ja ne znam kolika je cena :trust:

uvek sam za to da se cena jasno stavi,pa kada neko kaze "CENA FIXNA i ZAMENE ME NE INTERESUJU" - svima bude jasno ;)
Govorim to jer sam dosta stvari kupio na bench-u( i zadovoljan sam transakcijama u 95%) ali odmah odustajem kada vidim oglas ko da vise.

Ja sam vec pisao... mene extra nerviraju likovi sa ponude na pm bez cene... zabole me da licitujem za bilo sta... ako ne znas koliko hoces para, to znaci da si bezobrazan i da hoces da se neko upeca... stavi cenu, pa makar i visoku, spusti posle par dana ili ce ti ljudi sami spustati... doduse ja se zeznem pa stavim pola od realne cene i onda skontam kad se ljudi vec jave, ali sta sad, moj problem |)))
takodje bih zabranio ponude iskljucivo na telefon zbog malverzacije

Iskreno, mnogo mi se vise svidja pravilo sa HiFi foruma gde oglasavac MORA da stavi cenu... Onda nema mnogo prostora za razna "ciganisanja"...

p.s. Koleza, u istom trenutku napisasmo vrlo slicnu misao... :D

Poslednja izmena:

Po meni je takva ponuda nepristojna ponuda, uvek cu pitati koliko to kosta posto ne mogu da citam misli prodavca da znam koliko on misli da to sto prodaje vredi.

Male oglase ne mozes da poredis sa licitacijama jer se u licitaciji uvek zna koja je trenutna cena.
Takodje cak i kada bi bio u pravu i pravio e-bay od malih oglasa i tamo postoji opcija da se kupi bez licitacije.
Davanje ponuda na slepo meni najvise lici na tender, samo sto tamo postoji procenjena vrednost, tacna procedura koje se mora pridzavati, i ponude na slepo daju prodavci, a ne kupci.

Mislim da sam ja u mom oglasu stavio da moze i na rate kad sam prodavao EEE i naglasio da bih dao samo poznatijim clanovima Bencha tj oni koji nesto znace...e desilo mi se da se javljaju ljudi sa 20 postova i traze na 3 rate...ima ih koji su ispali korektni(prepoznace se) i poonudiili da plate vecu cenu nego sto sam trazio al da moze na rate ali ima ljudi koji su radili i gore stvari tipa dam ti 40e a ovo ostalo na rate preko racuna(koji nemam) pa me josh ubijaju za garanciju tipa ne vredi to tolike pare(vrtim oglase i vidim ljude prodaju star PIII laptope po mnogo vecim cenama od moje a kontam da je moj Asus jaci)

Poenta mog posta....Hocu da kazem da sam ja kriv sto sam stavio da moze na rate ali mislio sam da ce ljudi biti kulturniji i da ce to biti tipa ja sam taj i taj,u novom sadu sam ako moze na dve rate sad ti dam 90e a za mesec dana josh 90e...ako ti znaci dacu ti i podatke sa licne karte itd...npr to sam imao u vidu...

Generalno mi smo krivi jer ne pazimo sta pisemo...mora se biti eksplicitan i navesti ne zovi u 2 ujutru,ne zelim slanje, samo kesh, itd

Sto preciznija oglas sa fixnom cenom me uvek vise privlacila nego ko da vise. Takodje, kada nesto zelim da kupim spreman sam da zapucam iz Zr do BG ili NS (sto cesto i uradim), ali kada vidim KO DA VISE odmah preskocim taj oglas. Sta,da cekam da se "licitacija" zavrsi (za 3-4 dana) pa ce me ljbazni prodavac pozvati i obavestiti da je moja ponuda najbolja ;)

Naravno,uvek neko pita (i ja) "jel moze povoljnije?", "Neee" i cao.Ili ti odgovara ili ne. Ili sedas u auto i kreces ili ne ,)

Za mene je KO DA VISE = pecanje i mesetarenje i muljanje

Imate pravo, ja sam za uvođenje pravila da mora da stoji cena u oglasima kada se nešto prodaje... I naravno obavezno da se navede način i vreme kontakta, da ne bude neki SMS u pola 4 ujutru :p

Da, prodajem nesto, poruke od 16h-17h iskljucivo MMS, prodajem samo plavusama za velikim oblinama cena fiksna ... pa znash kad bi prodao nesto kad mi frka za kintu, nikad ...
Ja stavim ponude na PM kada bih tu stvar prodao i za dzabaka, ne znaci mi u tom trenutku 10-50gore dole ... a ako tako napisem odmah ce biti ta najniza cena ... zasto ne bih video da li ce neko ponuditi vise ? Ako se nekome ne svidja moze da zaobidje oglas ili da se duri, ali sigurno ce biti ljudi kojima odgovara da ponude cenu kao sto i praksa kaze. Prodao sam na benchu Ipod od 8 ili 16gb vec par puta, i cene su bile razne od 300 -220 za 8gb, neko me je znacilo da ga plati 220 jer toliko kesa ima, a neko ima 300 ... meni je bilo bitno da ga prodam, a da sam stavio odmah 300 imao bih mozda jednu ponudu u 3 dana... ovako su uvek u danu bili prodati ... eos

Davno sam ja pisao da treba da se uvede pravilo da onaj ko prodaje mora da stavi bar neku okvirnu cenu, a posle na PM nek se ciganiše koliko hoće.
Oglase tipa: ponudite nešto...zaobilazim u startu.
Da ne bude da sam licimUr:p...stavio sam i ja par takvih oglasa ali me smorile ponude tipa 10% od realne vrednosti.
No,administratori su tu da donesu ta pravila....ili NISU... ,)

p.s. kad nešto prodajem, ne smetaju mi ni poruke u 04:00h jer mi je cilj da prodam što pre.

Pa onima kojim smeta nek napisu od kad do kad da se zove ... jednostavno

Pa to kada napishu da neko ponudi cenu,ne verujem da ce neko platiti vishe od one koju bi ti stavio najnizu....
npr prodajesh neshto,u galvi imash cifru 120e da to vredi,ako ti je frka dao bi za 100e a u oglasu ne stavish cenu,pa ja dajem glavu da 80% ponuda stizu ispod 100e i kako se to onda oglasavacu isplati?
A onaj koji nudi u startu je taj tvoj primerak koji prodajesh procenio na ispod 100e,i onda ide na PM povuci potegni i besmislene ponude od 20% vrednosti i tako to :p

A shto se tice vremena onaj koji prodaje ako ne naznaci vremen treba da ocekuje svashta,a ovaj koji kupuje ako je toliko lud da salje poruku u 5 ujutru nek bar prvo kaze izvini :p

u oglasima videh sad
4.Transcend 1x1gb ddr400,pisana garancija jos 11 meseci,kutijica = 2000din

a nova novcata u prodavnici je 22 evra :(

Poslednja izmena:
sad videh, N95 koriscena u extra stanju 300e a ja stavih 240e pre 11 dana pa je ne prodah.. ako on proda a ja ne... :wall:

Šta reći kad lik za N95 8 GB traži 780 evra...

isti? ili drugi neki lik?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno