Šta je novo?

Nepristojne ponude - Bench trading

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mozda je prodavao golfa2 dizela pa je navikao da izvlaci sumu jednaku placenoj ili cak i zaradi. :d

Ima svakakvih, moj zet je platio 7k din za plocu i cpu koji vrede 3k din pa sta reci... njemu treba da radi. :zgran:

pa ovde se vidi iz aviona da chovek ocje da zaradi..ali ne ono neki sitan kesh nego bukvalno duplo

chak jedan chlan sa foruma isti procesor naravno polovan prodaje za 35e .. o tome ja razmishljam...to je realna cena..

Poslednja izmena:
30e bi bila realnija :)

Bio je skorije 2180 za 35 cini mi se... mozda cak i za 30... otisao brzo...

hahaha

pazi nije off ali pojam ZET moze slobodno da se bolduje pod epitetom nepristojne ponude na ovom forumu izmedju ostalog primer je onog mucenog Reggie-a koji se toliko napatio sa likom da je to ne nepristojna ponuda nego i vise od toga

Pa realno, nikad nece moci dovoljno da mu napakosti :) Sto kaze moj cale za ujaka : "Nervira se sto je moja zena njemu sestra, a njegova zena meni nije nista."

Preprodavce, potcenjivace i slicne tipa "e da ima ovo dao bi ti ovoliko al' posto nema aj mi poklonis umesto prodas" lepo stavim na listu ignorisanih i nema jeda... danas sam bash jednog dodao u kolekciju :-devil-:

lista ignorisanih rulez ,)

Ocete sad da pocnete da prozivate sve prodavnice u kojima su cene vise od prosecne? Al da ne gusite otvorite novu temu...

Mene vise fascinira to sto ddr jos uvek ima mnogo visu (forsiranu) cenu od ddr2 nego to sto neko nece da prodaje po bagatelnim cenama. Masa ocekuje da se maltene nove stvari prodaju duplo jeftinije, da bi oni prosli dobro ili eventualno preprodali...

To sa razlikom u ceni DDR i DDR2 uopste nije "posledica" svojeglavosti bench prodavaca, vec kretanje trzista... Slobodno overi kako domace, tako i strane HW online prodavnice i videces i sam...

Uopšte mi nije jasno o čemu se pa ovde razglaba.
Nerealno i realno, prodavci i preprodavci,...
Svako ima pravo da za ono što je njegovo traži onoliko koliko misli da to vredi, a to da li će to isto prodati po toj ceni diktira uglavnom tržište i obaveštenost kupca.
Dakle, realna cena je ona cena po kojoj se nešto proda. Tačka.
Ukoliko se nekome ne sviđa koliko prodavac ceni svoju robu ne mora ni da je kupi, svi zadovoljni.
Ne razumem konstataciju "nepristojne ponude"?
Uvek je bilo, a uvek će i biti: Prodavcu je uvek jeftino, a kupcu uvek skupo, to je prosto realno, svako želi da zaradi maksimalno, dok kupac uvek gleda da prođe najbolje.
Uvek će biti vaćaroša, ali i korektnih prodavaca, a svako neka otvori četvore oči i pamet u glavu. I na benchu se namnožilo vaćaroša, svakim danom ih je sve više, tako da ja više ni ne pravim razliku između ovog foruma, koji je svojevremeno važio za mesto gde se okuplja korektna bratija, i ostalih mesta (da ih ne imenujem) gde se trguje komponentama.
Da ne tupim više, mislim da je jasno...

p.s. Imao sam i ja večeras "nepristojnu ponudu" za WD Passport - big deal! Fino sam odgovorio da ne poklanjam i to je to.

Poslednja izmena:
Imao sam i ja večeras "nepristojnu ponudu" za WD Passport - big deal! Fino sam odgovorio da ne poklanjam i to je to.
Shta brate! 25 eura je ok cena za WD Passport :D

I na benchu se namnožilo vaćaroša
Na zalost...mada su gotivni kada probaju, uvek se nasmejem "ponudama" :D

Poslednja izmena:
@user "OKI"
daj ne smaraj omg!!

Poslednja izmena:
ja ne razumem sta je sa vama ljudi. ovo je k'o buvljak nravno da svako gleda pri kupovini da ustedi koji evro i kad prodaje da uzme koji evro vise,e sad na vama je da kazete manje/vise nego ponudjena cena.ne vidim problem koji je u cenjkanju,zar ne?!

mda uvek volim da procitam oglase od ljubise livca :D iz panceva,sto je najgore poslao sam coveku i mail,gde ga lepo pitam dal on proda nesto od toga? LJubisa kaze natrci po koja budala :D xexe...

25 evra??? A malo je falilo da mu dam tih 40 za moj EEE... Oci si mi otvorio... Hvala ti do neba! :p

Preprodavce, potcenjivace i slicne tipa "e da ima ovo dao bi ti ovoliko al' posto nema aj mi poklonis umesto prodas" lepo stavim na listu ignorisanih i nema jeda... danas sam bash jednog dodao u kolekciju :-devil-:

lista ignorisanih rulez ,)

Ti lepo kada prodajes treba da das neku okvirnu cifru i bio bi miran i ti i kupci i ne bih posle bio iznenadjen sa nepristojnim ponudama
Inace ce ta lista biti prilicno dugacka...:type:

pera uglavnom i da cifru?

ja sam dobio svakakvih bezobraznih ponuda, a nekad sam i sam trazio bezobrazne cene |))
uglavnom ne volim da upucujem bezobrazne ponude, pa kad ne znam posto je nesto, onda pitam |)

pa da... nisu modovi poerd brijacha u pravila za oglase stavili usisivache :D

To sa razlikom u ceni DDR i DDR2 uopste nije "posledica" svojeglavosti bench prodavaca, vec kretanje trzista... Slobodno overi kako domace, tako i strane HW online prodavnice i videces i sam...

Da matori ali 9 od 10 oglasa DDR memorije ima cenu kao novih modula, iako su uglavnom stari po par godina...

Da matori ali 9 od 10 oglasa DDR memorije ima cenu kao novih modula, iako su uglavnom stari po par godina...

Po par godina (mislim da malo preterujes, al ajd)... pa cek', jel su polovni moduli, korisceni, ne dobijes garanciju uz njih? Moze modul da stoji na polici i 200 godina, ako je nekoriscen i ima garanciju isti je kao i nov.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

stormwatch153 je napisao(la):
Ceo Pentium 3 racunar bez hard diska (TNT, 512Mb Sdram, Athlon 900mhz, CD-RW, Midi Tower) - 35 Eur
:d

Ne razumem konstataciju "nepristojne ponude"?
Primer: komponenta, nova, vredi 300 evra. Ti hoces da prodas, stara je mesec-dva-tri... recimo, procenis da bi to moglo, s obzirom na starost, da vredi 250-270 evra. Ali, to ne napises, vec stavis, lepo i fino - "ponude na PM".
Dodje neka budala i napise ti "nudim 140 evra". E, to ti je nepristojna ponuda. Jel' ti sad jasnije?

I batalite vise sa tim glupostima "ne razumem sta podrazumevate pod nepristojnim ponudama, svako moze da napise svoju ponudu"... to su glupave price.

I tvoje cene su uvek zanimljive :p :d

dva-tri meseca stara komponenta meni ne vredi 90% cene nove... onda cu da kupim novu... naravno zavisi sta je u pitanju |))

sto se polovne ddr memorije tice... kakvu sam ja ddr memoriju imao, takvih vise nema (bar ne ovde), sem toga memorija stvarno retko crkava (sama od sebe prakticno nikad) i ne gubi na vrednosti...
hardovi, maticne, graficke (pogotovo ove budzene ovde), fotoaparati i posebno laptopi, napajanja, to je druga pesma... a opet ljudi oglasavaju godinu dana stare laptope po ceni skoro novih...

svojevremeno sam dao oglas na nekom drugom forumu da prodajem iPod Classic 80gb ,star nekih mesec dana sa garancijom i racunom itd,javlja se lik text poruke je "Posto je ipod polovan,ti ga nisi kupio ovde jer se ovde ne proizvodi,nov je 150eura ja ti dajem 100e i ti placas postarinu " jos ostavio broj telefona :D

I tvoje cene su uvek zanimljive :p :d
Priznajem :)

2 danijel00:
To je tvoje razmisljanje... a i, kao sto si i sam rekao, zavisi sta je u pitanju.
Opet, nekome tih 10% znaci dosta. Narocito ukoliko se utvrdi koliko je tacno onih punih 100% :d

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno