rezao sam i princo i jos neke ali je isto
jesam, mozda mi je to pomoglo mi je par puta, ali mozda samo u 20% slucajeva
valjda ATA, a kako da proverim u kom je modu?
sve je u redu, pokusavao sam da ga stavim i samog i na grani sa hardom ili drugim rezacem ali ne pomaze
e tu je mozda problem, javljalo mi se da kada nesto kopiram ili pokrenem vise aplikacija da se pojavi taj plavi ekran, tada su mi "MAJSTORI" rekli da mi ne valja napajanje, i ja kupim novo, ali dzaba. onda su mislili da je RAM i ja kupim RAM i vise se ne pojavljuje, mada koristim ujedno i staru memoriju. onda se jedan od njih javi i kaze kako mi nevalja ploca (asus a7v8x-x) i da je sve do nje, tj. ispravna je ali je cela serija lose uradjena
hvala na ovako dobrom i brzom odgovoru

bilo bi dobro da napises sta sve imas u tom kucistu... moze da bude i napajanje, ako je nekvalitetno, bez obzira sto je novo...
drugo, ako si mozda imao problema sa memorijom i ti je nisi zamenio samo dokupio jos, onda taj problem nisi RESIO...
a ploce jeste relativno stara, tako da mozda nesto crkava pa zato sve radi, ali puca pod "opterecenjem", ako se rezanje DVD-a moze nazvati opterecenjem...
kakva je situacija sa rezanjem CD-a? i tu imas problema? kako se ponasa buffer kada rezes CD-e? da li skace ili je konstantno blizu 100% ???
Da li je rezac u PIO ili DMA modu mozes da proveris preko device managera, tu idi na IDE ATA/ATAPI controller i proveri granu na kojoj je DVD, ustvari mozes da proveris i hard, ili hardove ako ih imas vise... mozda je DVD ok, ali da ti je hard u nekom levom podesavanju...
Znaci dupli klik na primary IDE chanel, pa posle i na secondary... pa onda u prozoru koji se pojavi na advanced settings, i tu pogledaj sta pise pod current transfer mode...
Mada iako je PIO mode u pitanju, mozda ne bi trebalo bas svaki DVD da pukne, samo bi trebalo bas drasticno da se uspori rezanje... recimo ti izaberes 12x a on konstantno da reze sa 2x-4x... ko zna...
turbo