Šta je novo?

Neposlušni XP

janus37

Slavan
Učlanjen(a)
02.11.2005
Poena
309
Moj drug je omaškom petljao po apdate sajtu Majkrkosofta. Od tada prilkom svakog dizanja sistema javlja se poruka da softer nije pravi (genuine) i onda čekamo desetak sekundi da se podigne. To gnjavi, ali veća šteta je što nemogu da pristupim njegovom System Volume Information folderu i editujem restore pointe. Restore point mogu da napravim i zamenim, ali nemogu kao ranije da obrišem nepotrebne. Ima i drugih sitnica. S obzirom da je to XP u firmi, ne dolazi u obzir da dižemo sistem, zčbog mnogo programa i baza podataka. Šta da se radi i hvala unapred?

Drugi problem imam ja na svom PC, často kada mi blokira veza (ADSL) hoću da se diskonektujem i ne mogu. Kada ručno restartujem, kompjuter javlja da conecton tray not responding, završim proces ali računar ne ide u restart i onda moram da ga na dugme isključim. Kada se tako zaglup, da napomenem, tj. kada nemogu da se diskonektujem, nemam prisup internetu, ništa nemože da se otvori i ne mogu da se konektujem ponovo. Ideje? :wall:

za prvi problem pogledaj trecu zakacenu temu u ovoj sobi

Za genuine smaranje Windowsa, meni je ovo pomoglo. Iskopao na nekom forumu...

1. Start-Run-regedit i idite na
\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\Winlogon\Notify
Izbrisite ceo folder "Wgalogon" i sve sto je u njemu

2. Idite u folder options pa u view pa tamo dozvolite da se vide zasticeni fajlovi

3. Idite u c:\windows\system32,
preimenujte WgaTray.exe u WgaTray.exeold
preimenujte Wgalogon.dll u Wgalogon.dllold

4. Idite u c:\windows\system32\dllcache
preimenujte WgaTray.exe u WgaTray.exeold

5. Ubijte wgatray.exe proces iz TASK MANAGER-a.

To je to

Više me ne smara... :wave:

Hvala na odgovorima. Prvi problem ćemo probati da rešimo u utorak, a ovaj lični je misterija. Na mom računaru u c:\windows\system32,
nema WgaTray.exe i nema Wgalogon.dll . Show hidden files and folders opcija je čekirana.

U c:\windows\system32\dllcache nema WgaTray.exe
Nema ni wgatray.exe procesa uTASK MANAGER-u.

Šta da se radi?:wall:

Nazad
Vrh Dno