Šta je novo?

Neobee wireless Internet soon

Kiwy

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2001
Poena
619
kolko sam cuo od insajdera uveliko traju pripreme za bezicni internet u ns preko neobee-a , valjda je link 11.5 Mbit-a , kartica ce biti oko 250 €

Da, to je definitivno tacno. Predajnik ce biti na krovu SNP-a i, navodno, jedna ekipa vec oko mesec dana tamo testira opremu. Sve u svemu, ovo mi se i ne cini kao neka sigurna investicija (sa korisnicke strane), jer sta ce biti sa mojim parcetom hardvera od 500DM, ako oni bankrotiraju ili jednostavno, iz ko zna kakvih razloga, ukinu ovu uslugu. Naplacivace po protoku podataka, ali cene jos nisu formirane.

kolko cujem od admina podrska im je grozna jer nemaju vremena pored usluga koje vrse velikim korporacijama (PTT) tako da je im prihod osiguran (za sada) :D ali stvarno kod nas prodaju kablovski modem za 255€ a u americi 110$ nije fer...

Kiwy je napisao(la):
kolko cujem od admina podrska im je grozna jer nemaju vremena pored usluga koje vrse velikim korporacijama (PTT) tako da je im prihod osiguran (za sada) :D ali stvarno kod nas prodaju kablovski modem za 255€ a u americi 110$ nije fer...

Ako je bezicna veza pa jos 11Mbps sigurno nije u pitanju kablovski modem nego (standardna) wireless mrezna kartica, a cena joj je otprilike tolika.

A i nemojte se loziti, 11.5 Mb/sec vam niko ne moze obezbediti.
Toliki ce biti link, a realnost... o zna. Ako bude 128 kb/sec trebali bi biti ultra zadovoljni.

Pozdrav!

U Beogradu ovo vec postoji, neki od predajnika su na Beogradjanci, zgradi hotela Slavija i jos nekim mestima u gradu. Medjutim, mora postojati opticka vidljivost izmedju predajnika i prijemnika. Sto je plus za NS i minus za BG.

nego jel i zahtev za fajlovima ide preko wireless-a ili slicno kao sa satelitom?

Testiraju, testiraju, ali zbog problema ko zna sta ce da bude. NeoBeejev pod provajder NET022 radi isto (oni postavljaju antene na Mitrovacki silos, jer je najvisa gradjevina). U SM ce modemi biti na rate. Protok je max 2mbps, a zavisi oid udaljenosti, oni se nadaju da ce da izvuku 128k....

LINK je 11.5 koliko sam razumeo....

Ma nemere to bez kabla:p
Ko bre zan kad ce to zaziveti kod nas.
Mislim da samo prze raju.
Mada ako ga naprave da lepo radi nebi mi bilo zao da dam 500dem

Nazad
Vrh Dno