Šta je novo?

Neobee again

Mikky

Čuven
Učlanjen(a)
05.01.2002
Poena
619
Imam 256/64 paket i zadnjih nedelju dana protok mi vise nego ocajan. Dnevno ne predjem ni 100mb, protok nije kontinualan nego se javlja u pikovima i to najvise 3-4kbs. Ne mogu cak ni da surfujem normalno a o downloadu da ne pricam... Zvao sam podrsku i osim standardnih debilnih predloga (proveri firewall, resetuj itd...) kazu da nije do njih. Vec sam odlucio da menjam provajdera ali imam jos 3 nedelje do isteka ovog uplacenog meseca pa me zanima da li neko ima slicnih problema sa ovakvim simptomima.

A odakle si..koji deo grada..njihov USB modem ili router..daj i ti pomozi nama :)

Sorry,
Vracar, centrala 242*, actiontec modem. Pricao sam sa podrskom sat vremena i ima ping od njih ka meni, ima tracert od mene ka google i sl, samo ni jedan drugi servis ne radi. Kazu mozda je zbog ovih poplava ali ja nisam u delu grada gde bi podzemne vode mogle da ugroze kablove ili sta vec.

Do sad (23h danas) nisam imao ni najmanji protok pa nisam mogao ni da surfujem, ali evo kako izgleda protok kad mi adsl "radi"

Prilozi

• protok.JPG
    protok.JPG
    125.5 KB · Pregleda: 88
Ovo jeste bedno, ali i ja sam danas imao torrente koji su išli 0.x kB/s. Probaj download sa nekog brzog servera, torrent nije nikakvo merilo brzine.

Najverovatnije je po sredi problem na koji ne možeš da utičeš. Prva stvar koju si verovatno probao je reset modema. A ne čudi me što neki servisi rade, a neki ne. I meni se slično zna desiti na Neobee-ju i routeru. Tada samo upalim i ugasim router i sve bude ok. Verovatno je problem zaista u višoj sili.

@Mikky
Ali je rekao da ne može ni da surfuje. Ovo sa torentom je bilo više ilustrativno.

Rekao je da je tako "kad radi"... Ja trenutno na Sezamu vučem dva torenta u µTorrent-u (22-25 kB/s ukupno) i, evo, surfujem. Ali danas sam imao katastrofu sa jednim torrentom, na kraju sam ga izbrisao.

Poslednja izmena:
Evo probao sam da instaliram novi Windows na drugu particiju i na njega sam samo instalirao modem i opet ne radi.... dakle definitivno nije do mene

Sta je smesno? Poplave i podzemne vode mogu da dodju u dodir sa kablovima i telekomunikacionom infrastrukturom koje takodje idu pod zemljom. Meni zvuci logicno donekle ne znam za tebe.

Do duse ovo se meni pojavilo pre ovih poplava a jos ni nisam u delu grada gde se kanalizacija izliva i sl.

Poslednja izmena:
Ma ljudi Neobee jede g..na. meni torent vec danima ne prelazi 6kb i tih 6kb nemogu iskoristiti kad nisam kod kuce jer veza puca i racunar mi stoji ukljucen bezveze.
dve nedelje svlacim 3gb.

A ja danas sa torenta na Neobee svukao film brzinom koja je nije pala ispod 24KB/s...

Očigleno da su torenti nepredvidivi i da još mnogo moramo da se edukujemo po tom pitanju. Tako da, sem3, a i svi ostali, bezveze je torente uzimati kao merilo brzine.

Neobee radi sasvim korektno, izuzev u nekim večernjim satima (barem kod mene).

Ako si procitao moju poruku ja sam naveo da nemogu ni da surfujem a kamoli nesto jace.

Agilni je napisao(la):
A ja danas sa torenta na Neobee svukao film brzinom koja je nije pala ispod 24KB/s...

Očigleno da su torenti nepredvidivi i da još mnogo moramo da se edukujemo po tom pitanju. Tako da, sem3, a i svi ostali, bezveze je torente uzimati kao merilo brzine.

Neobee radi sasvim korektno, izuzev u nekim večernjim satima (barem kod mene).

ma ok je samo mi objasni zasto mi je protok prvih deset dana od kad koristim adsl bio ocajan, pa se popeo na 19k pa sad zadnjih deset dana nemoze da predje 6k?
sta kao los torent, dok mi je bio dobar protok skidao sam neke stare filmove koje niko nema i radilo je ok, a sad sta god da stavim nece da radi.

@ Mikky

Kod tebe definitivno postoji neki problem koji vrlo verovatno i nije do provajdera.

@ sem3

A ti se i dalje držiš torenata? Probaj http download, ili neki drugi p2p (LimeWire recimo uvek skida na maximumu).
Rekoh ti, torenti mogu biti ćudljivi. Skidaj sa privatnih trackera, uglavnom se sve jako brzo skida. Zaboravi na javne, oni su prespori. Sa privatnih trackera (onih gde moraš da se registruješ) samo extra novije hit stvari idu sporije nego što treba, ali samo prvih par dana. Čini mi se da si to i sam zapazio, pošto kažeš da ti stariji filmovi idu brže...

Ili neobee proverava da li skidaš starije ili novije filmove ? :D Nema veze, hajde da ih pljunemo, oni su krivi... C c c

Poslednja izmena:
Mikky je napisao(la):
Sta je smesno? Poplave i podzemne vode mogu da dodju u dodir sa kablovima i telekomunikacionom infrastrukturom koje takodje idu pod zemljom. Meni zvuci logicno donekle ne znam za tebe.
pa kablovi su izolovani bas zbog takvih slucajeva.... valjda

Torrenti nisu nikakvo merilo brzine.
http://www.speakeasy.net/speedtest/ za merenje brzine.
Meni retko koji torrent ide preko 5-6 kb/s, a znalo sam da skidam i po 25kb/s
U pitanju je wireless 200k.

Evo da javim da mi od jutros radi sasvim normalno sve, znaci download 24kbs itd... Nemam blage veze sta je bio problem, a nemaju ni oni... Juce nisam mogao ni da se nakacim, modem nije mogao da se nakaci na centralu ili sta vec... ko zna sta je telekom prckao...Cudno mi je sto se to desilo subotom sto je neradan dan, nije valjda da rade po centralama i tada? Nevazno vise sada radi ok.

Toliko

sem3 je napisao(la):
ma ok je samo mi objasni zasto mi je protok prvih deset dana od kad koristim adsl bio ocajan, pa se popeo na 19k pa sad zadnjih deset dana nemoze da predje 6k?
sta kao los torent, dok mi je bio dobar protok skidao sam neke stare filmove koje niko nema i radilo je ok, a sad sta god da stavim nece da radi.

Zato sto je Neobee preprodao svoje link kapacitete malo vise nego sto bi trebalo, eto zasto.
Nagli problemi sa Neobee su se pojavili, gle cuda, kad je "ISP sa najboljom uslugom" :wall: poceo da prodaje ADSL po male pare.
Na sta Neobee protok lici u poslednjih mesec i po dana - sramota je! :mad: Posla i posla izgubih zbog njih. :mad:

Pharos je napisao(la):
Torrenti nisu nikakvo merilo brzine.
http://www.speakeasy.net/speedtest/ za merenje brzine.
Meni retko koji torrent ide preko 5-6 kb/s, a znalo sam da skidam i po 25kb/s
U pitanju je wireless 200k.

Neobee 768/196 aDSl na ovome testu dobijam oko 620 Sto je zadovoljavajuce. Inace samd a vam kazem da mnogo vise zavisi od centrale nego od provajdera kakav ce vam biti aDSl..

Mikky je napisao(la):

Do duse ovo se meni pojavilo pre ovih poplava a jos ni nisam u delu grada gde se kanalizacija izliva i sl.

Bogami, do PTT NET-a nisu stigle jos te poplave, bilo je par prekida, ali kad radi onda radi full 27kb/s.

Ma i meni kad ima šta da radi radi to na 27-28KB/s..a isto je Neobee. Provajdera krivi za downtime..kad ni jedan korisnik nema protok..a to se meni za 4 meseca na Neobee-ju desilo 2x.

Ja koristim Neobee nekih 4 meseca, i moram reci da nikakvih (puj puj :)) problema nije bilo! Torente sam odavno batalio, ali sve ostalo radi sasvim ok. Dva prekida pri pocetku koriscenja sam i zaboravio, sve sto skidam sa normalnih servera ide ok brzinom.
Jedino sto mi se win zaglupi pri podizanju, na oko 30 sec pri inicijalizaciji modema, i to pomalo ume da nervira

Vrh Dno