Šta je novo?

neobee ADSL

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naravno da mogu. Dovoljno je da prođu kroz svoju listu, u polju za tvoj tip veze će pisati Net limiter/DU Super controler/X, gde je X program kojim ograničavaš brzinu pojedinačnih protoka...Sledi momentalni ban, sem ako nisu lenštine :d

Citao sam po netu na forumima da su ljudi bili zakaceni i mesecima na brdo hub-ova i da ih nisu banovali, dok su na primer PantuNS banovali 2 minuta posto se zakacio sa ukljucenim download (ne upload!) limitom u samom LDC++ -u... Rizikovacemo, posto bez limiter-a mozemo da se slikamo. :S: Kazem, ne moram uopste da limitujem na 1k, 2k, vec i ako stavim na 10k problem je resen.

BTW, ne vidim kako bi to mogli da vide, posto je prema hubu otvoren samo jedan (ili 2) port, a ostalo ne moze da prodje moj firewall. :trust: Par ljudi na tim forumima su rekli da su ih banovali i da nisu skontali kako, a onda im je sinulo da u shared litsi imaju i NetLimiter i da su ih tako moderi provalili. Posle toga mesecima nista.

Cini mi se da bi me vec banovali, posto mi je protok u DCu vrlo mali. Upload jer sam ga ogranicio, a download zbog emule.

a zasto bi se kaznjavalo koriscenje netlimitera ?

nego, neobee-ovci jeste li imali problema sa konekcijom juce i danas ? ja sam izludeo, cesto sam gubio mrezu, ako ima konekcije onda nema protoka ....

imaju srece sto im je telefon zauzet :) ako se ovo nastavi od ponedeljka ja menjam provajdera....

Pa kao uskracivanje bandwith-a drugim ljudima na hub-u...

Sto se NeoBEE-ja tice, problem je bio kod njihove veze sa "svetom" (nesto su sigurno cackali). Veza sa njihovim sajtom/mail-om je radila (dok nije doslo do totalnog prekida, par puta), a nista ostalo nije. Onda sam nazvao matorog da proba kako radi dialup i nije radilo nista osim vec pomenutog, cak ni onaj glupi neobee speedy nije hteo da se zakaci.

Ovih dana su bas zezali i ako tako nastave ima da im napravimo opasnu antipropagandu! :S: A promena provider-a se podrazumeva. Nadam se da ce se stvari srediti, posto na dialup nisam imao primedbi, osim u retkim slucajevima (kao danas) kada su nesto radili na mrezi.

Time will tell. Sad bar ima izbora, pa bas i ne mogu da nam puno mute. ;)

Imaju oni svojih bubica...Izgleda da ADSL uzima prvi danak (korisnici navalili ko mutavi, pa su im iovako sranjasti serveri poceli pucati ko zrele dinje). Ova danasnja ****** sam i ja osjetio (512kbit wireless), mada, cesto im je ispadao i AP na koji sam nakacen (tako oni tvrde, dok sam ja i dalje vidio ap...fino sam im rekao da porade malo na tom bridge-u). Kada im net radi, onda zaista radi besprijekorno (wireless)...recimo dva dana bez prestanka...ali kad nesto pukne onda im treba i po 3 sata samo da resetuju AP (za ostalo da ne pricam).

Generalno, mene interesuje da li su drugi NS provajderi imali danas zastoje (jer to bi onda znacilo da neobee nije kriv ni malo, i da telekom nesto cacka na svojim linkovima ka svijetu) ?

Delija je napisao(la):
Pa kao uskracivanje bandwith-a drugim ljudima na hub-u...

Sto se NeoBEE-ja tice, problem je bio kod njihove veze sa "svetom" (nesto su sigurno cackali). Veza sa njihovim sajtom/mail-om je radila (dok nije doslo do totalnog prekida, par puta), a nista ostalo nije. Onda sam nazvao matorog da proba kako radi dialup i nije radilo nista osim vec pomenutog, cak ni onaj glupi neobee speedy nije hteo da se zakaci.

Ovih dana su bas zezali i ako tako nastave ima da im napravimo opasnu antipropagandu! :S: A promena provider-a se podrazumeva. Nadam se da ce se stvari srediti, posto na dialup nisam imao primedbi, osim u retkim slucajevima (kao danas) kada su nesto radili na mrezi.

Time will tell. Sad bar ima izbora, pa bas i ne mogu da nam puno mute. ;)

Pa bas i nema ako hoces normalan net (bez pucanja konekcija, stabilan link u roku od 24h)...Ja nisam presao na ADSL upravo zato sto prikupljanjem relevantnih informacija o stabilnosti istog nisam naisao ni na jedan razlog za (cijena je slicna, tako da i to otpada kao + ). Jos kada se sjetim da telekom nije u mom kvartu mjenjao parice stare pedeset godina (iako sam na novoj centrali dial up ne moze brze od 45 a i stalno puca), mogu misliti kako ce mi raditi ADSL (nije ADSL za seljacke zemlje, i zemlje treceg svijeta, koje imaju tako jadnu telefonsku infrastrukturu). Ja sam wirelessom prezadovoljan kada radi (kada radi ne puca i ne resetuje se konekcija po 2 do 3 dana, veza savrsena, ping odlican, a downloaduje i igra se nonstop). Ali kada nesto padne onda im, kao sto rekoh, treba i po 5 sati da sve vrate nazad (onda opet radi 2 dana i tako u krug). Govorim o neobee-u...Kada bi samo taj problem rjesili, ne bi uopste razmisljao o ADSL (a vidim da se mnogi zale, bez obzira na provajdera).

Naravno, cim ADSL kod nas postane zaista ono za sta nosi ime (digitalna preplatnicka linija, znaci flat link, bez pucanja, trokiranja, blokiranja) ja prelazim na isti, kako bi wireless oslobodio za wireless novosadsku mrezu.

Poz svima. ;)

Ali danas stvarno poludela i veza, a i mi.
I dalje imaju probleme, cesto desava da se veza zaglupi.. Pa onda nece da se konektuje po ceo dan, stane na "verifying username and password". Evo dok ovo kucam opet se zaglupljuje.
Ovo im se oteglo, nisu nimalo azurni kod otklanjanja problema

ja protok nemam :) , evo 2 dan, u ponedeljek ih zovem da pitam do kada ce resiti problem, ako se ne resi jako uskoro stvarno imenjam provajdera.
sada imam a nemam ADSL :d

uzas... a hvalio sam ih :d :D

Mali HoBiT je napisao(la):
ja protok nemam :) , evo 2 dan, u ponedeljek ih zovem da pitam do kada ce resiti problem, ako se ne resi jako uskoro stvarno imenjam provajdera.
sada imam a nemam ADSL :d

uzas... a hvalio sam ih :d :D

Upravo tako...kao sto rekoh ja imam wireless i sve je identicno...

Ma mene interesuje da li vi koji ste na drugim provajderima imate isti problem (recimo dok ovo pisem, interneta ka spolja ima pa nema svakih 1minut, ali bukvalno, dok u lokalu sve sljaka normalno) ?

Poslednja izmena:
I mene neobee zeza od juche, danas sam tek nekoliko sati imao protok, a ostatak ili nece da se konektuje, ili se konektuje ali nema ni p od protoka, ni ka domacim sajtovima ni stranim.
Adsl je u pitanju..

diviner je napisao(la):
Upravo tako...kao sto rekoh ja imam wireless i sve je identicno...

Ma mene interesuje da li vi koji ste na drugim provajderima imate isti problem (recimo dok ovo pisem, interneta ka spolja ima pa nema svakih 1minut, ali bukvalno, dok u lokalu sve sljaka normalno) ?

Kod mene sve radi normalno ceo dan. Sezam, BG.

Bez obzira na tip konekcije, generalno Neobee ima gadnih problema. Sve mi se cini da su precenili svoju konekciju i da su mislili da ce ljudi da koriste 10k od mogucih 30. Juce kada mi je zezao protok sam ih zvao i lik je pominjao da tek treba da se ukljuci agregacija ovih dana, tako da mozda to ima veze sa ovim. A kada sam rekao da mi je protok pao na 5-10k, lik mi rece da nisam valjda ocekivao da cu za te pare da imam 30k i pominjao mi koliko njih kosta link od 1Mbit/s ??? :mad:

BTW, do juce uopste nisam morao da stavljam netlimiter zbog ogranicenja upload-a...
Nesto ih definitivno gadno zeza.

p.s. Da li da uopste pominjem da moj stric u Dzermaniji ima 1Mbit/s DSL (i to zagarantovanih 1 mega !!!) za 30 evra mesecno... :wall:

E, lepo je bilo dok je trajalo (nekih 20-tak dana) :(

Meni je trajalo samo par dana... :(

Elem, vrlo cudno izgleda grafik protoka. Kao da prave neki vremenski multiplex. Bilo bi interesantno kad bi uporedili nase grafike sa vremenskom skalom, tj. da li svakome u istim trenucim trokira... :trust:

Prilozi

• Clip.jpg
    Clip.jpg
    78.5 KB · Pregleda: 80
Ocigledno da je bio u pitanju neki ozbiljan problem. Juce srecom nisam bio kod kuce, ali danas od 9, pa sve do 11 je bilo zglupljivanja. Trenutno su se stvari popravile, koliko vidim. U svakom slucaju, nadam se da ponedeljak donosi stari kvalitet.

E, ako bude jos zezalo (danas ce sigurno - sad je malo kao proradilo, al' opet...), dogovorimo se lepo mi Novosadisti i odemo u utorak/sredu malo do njih... ;) Ne moze da skodi...

Kontam ja da su oni precenili kapacitete svog linka i servera, al' opet ne moze preko ledja korisnika... :S:

p.s. Verovatno nisu ocekivali da cemo svi da legnemo ko majmun na bananu... :d

meni i danas isti qur.... :d ide neobee u kantu :)
ne mogu ni do googla da dodjem :) , uzas....
jeli narode, koga preporucujete a da nije sezampro :) njih sam bas brooka zamrzeo zbog one njihove reklame sa analogno-digi....

kakav je yubc? ptt?

Mali HoBiT je napisao(la):
meni i danas isti qur.... :d ide neobee u kantu :)
ne mogu ni do googla da dodjem :) , uzas....
jeli narode, koga preporucujete a da nije sezampro :) njih sam bas brooka zamrzeo zbog one njihove reklame sa analogno-digi....

kakav je yubc? ptt?

Pa sto ne probas Beotel??? Imam par ortaka koji su extra zadovoljni
uslugom :)

surf tu i tamo, download nikako...
a ja treba da svucem 300mb danas :d odlepicu :)

Meni juce ADSL nije radio, vise nije radio negosto je radio. Danas secka, malo radi malo ne radi to mu dodje isto ko juce.
@Delija ako su ti stvarno rekli ono sto si napisao, sta hoces za te pare da dobijes, onda je to debeo razlog za menjanje provajdera. Nazalost bojim se da je kod svih isto ...

Meni je proradio je normalno, ali je cudno sto nisam imao neki veci problem sa downloadom vec samo sa surfom.

meni je juce adsl radio katastrofalno/nikako, danas nesto stuca a ovo pisem sa dialupa...
a inace radio mi je dovoljno da me opet zakaci je*eni virus!! (ako neko zna kako da uklonim virus sa oznakom :not-a-vius/win32.virtumonde.gen neka mi kaze ovde ili na pm..inace sa kasperskim sam sve pobrisao ali ostala dva objekta koja nece da obrise 'object locked' a nece ni da ga obrise na next system startup, tj. uvek se iznova javljaju...inace zarazeni objekti su sa oznakom .dll )

p.s. ako je ovaj post previse off topic molim moderatora da ga skine :)

Poslednja izmena:
yotavg je napisao(la):
Meni je proradio je normalno, ali je cudno sto nisam imao neki veci problem sa downloadom vec samo sa surfom.
Juce mi ni download nije radio kako treba, P2P na koji kukam stalno juce se je ukopao oko 10h, inace uspeo sam za dan i po da skinem 350MB, utorent, cak sam uradio i port fwd, sa i bez njega isto. :wall: :crash:

Otprilike od 12h radi normalno (25-26kb/s), samo je par puta transfer pao na 0, al' samo na sekund-dva. Videcemo koliko dugo ce da traje... :S:

glavobolja je prosla, progledao sam, adsl radi... :)

back to download :d

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno