Šta je novo?

neobee ADSL

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ne bih da budem dosadan/spamujem ali jel zna neko sta treba da se podesi da bi radio P2P program, sa gore pomenutim modemom? i sa ZA?

da probam ovako: ko je radio port forwarding na Asus AAM6020BI Four Port adsl Modem Router? ako moze nek mi pomogne...(koristio sam search, no nista za mene nazalsot)
:type:
takodje sam citao i manual ali ne ne mogu da izvrsim korake koji su opisani u manualu (pise izaberite port fwd u Advanced tab pa u radite itd....e a meni cim izaberem port fwd. iskoci box "first u must have an IP adress in Lan clients..." sto se ne spominje u manualu...uh

Poslednja izmena:
Uzeo sam neobee ADSL pre par nedelja....medjutim IMAM PROBLEM!!!
download radi savrseno, pogotovo ukoliko je u pitanju veci file, ili npr. live streaming...
ali za SURFOVANJE JE UUUUUZAS!!
non stop se prekida veza sa Neobee-jem i ponovo moram da se konektujem...a cesto mi se zakucava komp od kada sam uveo ADSL..
i da...treba trostruko vise vremena za dizanje windowsa...
pre ADSLa sam koristio SBB kablovski internet, i bilo je daleko bolje(presao sam na ADSL zbog razlike u ceni)
interesuje me da li sam jedini sa ovim problemom...
staaa daaa raaadim?????????????????????

To definitivno nije normalno...

Ja sam zakacen tek 44h :) (od prekljuce) i za to vreme mi je veza pukla 2 puta, samo u nekim trenucima (vrlo retko) surfovanje radi usporeno, ali u pozadini non-stop pici LDC++, tj. za ova 44h :D svukao sam 2.75Gb LDC++ -om i nekih 500Mb surfovanjem i klasicnim download-om (programi, driveri...)

p.s. Sta da vam kazem, ko pusten s lanca... :d

Delija je napisao(la):
To definitivno nije normalno...

Ja sam zakacen tek 44h :) (od prekljuce) i za to vreme mi je veza pukla 2 puta, samo u nekim trenucima (vrlo retko) surfovanje radi usporeno, ali u pozadini non-stop pici LDC++, tj. za ova 44h :D svukao sam 2.75Gb LDC++ -om i nekih 500Mb surfovanjem i klasicnim download-om (programi, driveri...)

p.s. Sta da vam kazem, ko pusten s lanca... :d
i koliki ti je download kada npr skidas neki fajl sa HTTP?
meni , kada se ustali, ne ide preko 25, a cesto je oko 22 KB... (256)

Poslednja izmena:
Zavisi odakle...

Sa DAP-om ide i do 27-28kb/s

a koji imas modem?

Neki Actiontec shitex... :d

nstomi je napisao(la):
Uzeo sam neobee ADSL pre par nedelja....medjutim IMAM PROBLEM!!!
download radi savrseno, pogotovo ukoliko je u pitanju veci file, ili npr. live streaming...
ali za SURFOVANJE JE UUUUUZAS!!
non stop se prekida veza sa Neobee-jem i ponovo moram da se konektujem...a cesto mi se zakucava komp od kada sam uveo ADSL..
i da...treba trostruko vise vremena za dizanje windowsa...
pre ADSLa sam koristio SBB kablovski internet, i bilo je daleko bolje(presao sam na ADSL zbog razlike u ceni)
interesuje me da li sam jedini sa ovim problemom...
staaa daaa raaadim?????????????????????
E i ja imam taj problem sa dizanjem kompa! Win XP mi se zakuca pre nego shto prikazhe logon screen, pa se posle minut-dva 'seti' da treba da nastavi. Jel i tebi tako?
Win 2000 mi na boot screenu cheka dva minuta..

G.Pikvik je napisao(la):
da probam ovako: ko je radio port forwarding na Asus AAM6020BI Four Port adsl Modem Router? ako moze nek mi pomogne...(koristio sam search, no nista za mene nazalsot)
Pusti te fazone port forwarding, to preporucuju, kod mene sa i bez isto radi, P2P radi i bez toga, ako oce da radi onda radi, ako si kurate srece onda ima da te keca.

lega99 je napisao(la):
Pusti te fazone port forwarding, to preporucuju, kod mene sa i bez isto radi, P2P radi i bez toga, ako oce da radi onda radi, ako si kurate srece onda ima da te keca.
a koji modem imas?
meni ne radi P2P zato sto imam router u modemu..(valjda) :cigar:

G.Pikvik je napisao(la):
a koji modem imas?
meni ne radi P2P zato sto imam router u modemu..(valjda) :cigar:
Imas li ti firewall, mozda ti ako ga imas zbog toga ne radi jer nisi dao dozvolu u firewall programu da ti P2P program radi kao server. Mozda te je provajder sasekao itd... Mozda pokusavas da skidas fajlove gde nema zivih seedova ili ima jako malo seedova i peerova...Moracu da se vratim na tvoje postove i vidim sta si se konkretno zalio.
Pa i ja ima ruter u modemu kako ti kazes, svi imaju tu kombinaciju za ADSL samo sto je kod nekog jednoportni modem-ruter (Planet ADE-3100) kao kod mene pa mi treba i switch jer kacim dva kompa ili viseportni modem-ruter-switch kao kod tebe. :)

Poslednja izmena od urednika:
znam, podesio, probao sam cak i sa iskljucenim, no nista...a provider je neobee, nisam nista do sada skidao da bi samo mene sasekao, dok ostali znam da mogu normalno,,,sto se tice seedova i peerova, i to gledam, samo sto meni nece uopste da krene da skida..

G.Pikvik je napisao(la):
znam, podesio, probao sam cak i sa iskljucenim, no nista...a provider je neobee, nisam nista do sada skidao da bi samo mene sasekao, dok ostali znam da mogu normalno,,,sto se tice seedova i peerova, i to gledam, samo sto meni nece uopste da krene da skida..

Koji program koristis kao firewall? I meni je neobee provajder, kad sam dobio ADSL pre 1.5 meseci prva tri dana jedva je radio, posle je proradilo, skinuo sam jedan film preko P2P i posle toga P2P radi lose. Vidim neki se hvale da su skinuli preko 2GB podataka za 2 dana preko P2P ja to u bunilu ne mogu. Skidam i dalje sa P2P BitComet program ali sad pustim pa kad skine, nemam vise zivaca da pokusavam kojesta jer sam sve probao sto se preporucuje na news grupama, meni drugi programi P2P jos gore rade. Cak sam poslusao preporuku da probam format i nova instalacija windowsa, posto sam cerkinoj masini pre par nedelja radio lov level format tu sam instalisao P2P program i probao i opet je lose. Sa kojim programom si probao P2P? Da li si probao da povecas broj socket konekcija, patchovanje windos fajla, ima negde uputstvo.
:cigar:

koristio sam Zone Alaram, pa sam ga skinuo i stavio Kerio Firewall.
Od P2P sam probao samo Emule i Shareazu...dovoljno da vidim da nece.Oba cim se konektuju kazu da ne mogu da primam konekcije zbog firewalla/routera. I krenuo ja da se bakcem sa port fwd, medjutim po manualu koji sam dobio uz njega ne funkcionise nista, po netu nema nista za ovaj moj modem (samo par ruskih sajtova, sto govori kakve modeme nam uvaljuju..)...i eto..inace normal download mi ne ide nikada iznad 26 KB, kada se ustali...

ne dele vise one planetove rutere ? oni su extra, moj drugar je dobio neki modem/ruter koji i ne mogu da izvalim koji je :d , takodje ima roblem sa obicnim surfom, download je ok, 24-25kb/s ...

Deinstalisi firewall pa probaj, koliko znam Kerio bas blokira P2P. Vidim imas problema sa kablovima tako da ti je moja preporuka da nadjes nekog ko se razume u sve to i podesi ti sve kako treba.

lega99 je napisao(la):
Koji program koristis kao firewall? I meni je neobee provajder, kad sam dobio ADSL pre 1.5 meseci prva tri dana jedva je radio, posle je proradilo, skinuo sam jedan film preko P2P i posle toga P2P radi lose. Vidim neki se hvale da su skinuli preko 2GB podataka za 2 dana preko P2P ja to u bunilu ne mogu. Skidam i dalje sa P2P BitComet program ali sad pustim pa kad skine, nemam vise zivaca da pokusavam kojesta jer sam sve probao sto se preporucuje na news grupama, meni drugi programi P2P jos gore rade. Cak sam poslusao preporuku da probam format i nova instalacija windowsa, posto sam cerkinoj masini pre par nedelja radio lov level format tu sam instalisao P2P program i probao i opet je lose. Sa kojim programom si probao P2P? Da li si probao da povecas broj socket konekcija, patchovanje windos fajla, ima negde uputstvo.
:cigar:

Evo za tacno jedan dan je curnulo oko 1.4Gb. DC++ i eMule u kombinaciji sa odnosom bar 2:1 u korist eMule... Zone Alarm radi.

Delija je napisao(la):
Evo za tacno jedan dan je curnulo oko 1.4Gb. DC++ i eMule u kombinaciji sa odnosom bar 2:1 u korist eMule... Zone Alarm radi.

Svaka cast, meni u danima bozjeg providjenja skine mozda oko 600MB ali to je retkost. Evo 6GB skidao sam skoro tri nedelje. :wall: :crash: :bottle:

@G.Pikvik
>AAM6020BI ADSL Modem Router (Four Port ADSL Modem Router)
Imas sigurno na Asus sajtu uputstvo za taj uredjaj, search na google i dace ti link na Asus, koliko se secam kad izaberes taj modem ima sa desne strane da izaberes uputstvo, ne zove se bas uputsvo tj. manual ali je to.

U majku mu, pa to nesto gadno ne valja. :(

Kako ti radi obican surf / dowlnload?

Delija je napisao(la):
U majku mu, pa to nesto gadno ne valja. :(
Kako ti radi obican surf / dowlnload?

Obican surf i download idu ok, kecalo me je malo posle nove godine ali se sredilo. Probao sam sve i svasta, i otvaranje portova, vec sam pisao o tome, probao sam i na drugom kompu, cist ko suza, low level format radjen, win XP pro SP2, jednostavno lose ide osim ponekad kad se provali i krene.

meni se od jutros uslogirao adsl (neobee 256kb/s NS) download mi ne prelazi 16kb bilo sta da skidam, a bio 26-28
zna li neko sta se desava?

lega99 je napisao(la):
@G.Pikvik
>AAM6020BI ADSL Modem Router (Four Port ADSL Modem Router)
Imas sigurno na Asus sajtu uputstvo za taj uredjaj, search na google i dace ti link na Asus, koliko se secam kad izaberes taj modem ima sa desne strane da izaberes uputstvo, ne zove se bas uputsvo tj. manual ali je to.
dobio sam ja uputstvo za njega,i odem na odeljak port fwd, medjutim posle prvog koraka, ne desi se isto sto pise u manual (kliknem na tab port fwd, i iskoci mi window box "first u must have an ip adress in ur lan clients tab..." , cega uopste nema u uputstvu, niti vidim nacin da uradim sam.. :whip: :bottle:

Evo i ja sam izbaksuzirao... :S:

Sad se slosio jako. :mad:

Pozdrav ljudi.
Čisto da vam prenesem neka moja iskustva sa Neobee/ADSL 256/64 i P2P(eMule).
Modem je ActionTech USB.
Daklem,zadnja 2 dana vadim oči zašto to neće da radi kod mene.Međutoa,izgleda da treba samo malo više pažnje kod podešavanja eMule-a.
Prvi put se susrećem sa P2P programima i pokušavao sam da pratim uputstva iz Help fajla ali dok nisam pustio brata koji ima živaca da sam isprobava sve varijante dok ne nađa najbolje rešenje nisam baš imao neke smislene rezultate.
Sve što ovde spominjem odnosi se na eMule 0.46c.
Prateći uputstva iz Help fajla dešavalo mi se da drugi od mene skidaju fajlove onom brzinom koju sam ja ograničio(5KBs) što znači da bi moj ukupan dload trebao da bude skoro 20KBs ali retko kada sam imao veći dload od 10-12 KBs,a najčešće 4-7KBs i pri tome je link bio toliko zagušen da nije bilo šanse da Opera otvori neku stranicu usput.
Sada koristim sledeća podešavanja(pronaći ćete ih pod Options/Connection):
Download limit: 16 KBs
Upload Limit: 4KBs
Hard Limit: 200
Max.Connections: 50
TCP i UDP su default-ni,Zone Alarm(kod startovanja eMule-a dozvoliti mu da glumata servera)i KAV rade stalno,,,
Pri ovakvom podešavanju Upload je 4.0 KBs,Dload 15,5-16,0 KBs(dakle maksimalne vrednosti);ne pokušava da povuče 15-20 fajlova istovremeno brzinom 200B-1KB nego
radi 3,4-5 fajlova ljudskom brzinom i to one fajlove koje sam označio sa High Priority.
Usput Opera otvara stranice brzinom recimo prosečnog dial-up-a.
Još da napomenem da ja skidam uglavnom neke teške raritete sa 1-2 source-a.
Pozdrav.Nadam se da će bar nekome pomoći ove sugestije

G.Pikvik je napisao(la):
"first u must have an ip adress in ur lan clients tab..." , cega uopste nema u uputstvu, niti vidim nacin da uradim sam.. :whip: :bottle:

Pa kaze ti da moras da imas fiksnu IP adresu u lokalnom lanu da bi mogao da radis port fwd. Prevedeno to ti znaci da umesto rutera ti sam moras da nasetujes lokalne IP adrese i gateway na svakom PC (kod tebe i kod brata). Na ruteru u delu gde se to setuje treba da ukines automatsko dodeljivanje adresa (DHPC) u lokalnom lanu. Ako ruteru pristupas npr. na 10.0.0.2 onda ti je to gateway a IP adresa na prvom kompu treba da je npr. 10.0.0.3, na drugom npr. 10.0.0.4 Nisi mi odgovorio da li ti radi P2P ako skines firewall?

Bogami, neko vreme je stvarno bilo lose... Izgleda par sati... :S:
Average DL u poslednjih 35 sati mi je spao na 21kb/s...

@Čensi G.
To sa smanjenjem max konekcija je VRLO pametna stvar. To sam uradio kad sam u PeerGuardian-u video koliko konekcija njemu proleti za jako malo vreme... To definitivno moraju da urade svi koji koriste eMule. ;)

BTW, ja mu ostavim bandwith bez limita i max connections na 80 i DL je ~20kb/s, tj. krece se od 18-22kb/s (ubio mi je DC++ nacisto - jadnik :) jedva 3-4kb/s vuce...), a upload je max 4kb/s, jedino sam ja bio malo "bezobrazan", pa sam u share stavio nekih 20 giga mnogo dobrog lossless-a, ali koji sam uglavnom ja skidao (i naravno ono sto se do sada skinulo), pa to bas ne vuku mnogo.

poz. komsija ;)

Poslednja izmena:
Jedan JAKO dobar fazon za NeoBEE-jevce koji koriste P2P, a pogotovo DC++...

Koristite NetLimiter i ogranicite upload za sve P2P programe koje koristite (pojedinacno) na 10Kb/s i download na recimo 20kb/s. Izgleda da se desava da upload "clipp-uje" i da to pravi VELIKI problem. ;)

Aj' pa srecno... ;)

p.s. Jedino, ne znam da li admini hub-ova mogu da skontaju da se koristi net limiter, pa da nas banuju pre nego sto stignemo bilo sta da im objasnimo. :trust:

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno