Šta je novo?

neobee ADSL

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Требаће ти рутер, па њега у утичницу, а сва три компа на њега.

"Сви за једног, један за све ;) "

Da li NeoBEE daje uz doplatu ADSL ruter-modem sa vise ethernet portova?

Kod Sezam-a se za one pakete koji ga ne podrazumevaju po defaultu (basic, home) doplacuje 1200 dinara pri uvodjenju i to je to...

danas se ipak i neobee usaglasio da postoje teh. mogucnosti :)

pa cu preko njih da uzmem (mada mi nije jasno kako je moguce da su oni jednini koji daju paket od 256 za 1500 din, mora da je falicno nesto.)
inace, rekose mi da ruter dobijam od njih, sa 4 izlaza pa da se mogu 'jednostavno' povezati..no, videcemo uskoro

Ne mora da znaci da je falicno bilo sta, vec mogu po ovoj ceni da daju na pocetku da privuku ovce, a posle da podignu cenu, sto po ugovoru mogu vrlo lako da urade. :S:

Hoces da kazes da sam ja ovca?!?! :mad:

ma salim se, moze se reci da jesam , na neki nacin smo mi svi ovde ovce...zezaju nas za taj adsl, i umesto da kao u zemljama pod nekim drugim nebom oni nas vijaju za isti, mi njih moramo da opsedamo, a da ne pominjem da se uvodi tek sada...

no, kao i vecina ljudi, kadase resi problem, zavoravi se na sve lose sto je predhodilo resenju :D :banana:

U istom smo toru, druze! :d :p

Jos samo da mi stigne ta glupa poruka da je telekom odradio svoj deo posla. Od petka mi ne stize... :S: :(

Malo cesh da pricekas na to... Ja cekam od 13-tog, neki znam josh duze!
Mislim da je neko bas ovde rekao da telekom samo jednom mesecno to odradjuje, a i to ako ima uslova, odnosno slobodnih portova.

E pa evo da se pohvalim sa prvim javljanjem sa aDSL-a
( u sredu sam konacno potvrdio preko neobee-ja da hocu a oni u cetvrtak ujutru to prosledili telekomu i danas ga dobio / novo naselje )

e sada mali problem:
veza mi konstantno bez prekida salje (upstream) 24 kbps . TREBA LI TO TAKO ???

i inace mi jako sporo radi ( prvih minut dva leti onda se naglo uspori tek da je malo brzi od dial-up a )

ZNAM da mi je komp pun virusa i svega ostalog pa vas pitam postoji li resenje osim rusenja sistema , neki antivirus (norton, kaspersky, nod32...) ili nesto slicno

hvala

Antivirus obavezno. Sad kad imaš ADSL nebi trebalo da bude problema sa apdejtovanjem definicija, jel. Nek ti preskenira celu makinu (u offline-u) a onda obavezno i neki fierewall. Da ne dužim, o obe od ove dve vrste aplikacija imaš dovoljno saveta na benču, odnosno thread-ova upravo o njima i zašto ljudi koriste baš te koje koriste.

EDIT: Baš sam nekulturan.:) Srećno ti uvođenje ADSL-a! ;)

Poslednja izmena:
@Spirit
Ja sam u NSu...

@vlada ns
Kada su ti javili i kakav je postupak, posto ja moram gazdu (podstanar sam) da odvedem da potpise ugovor?

Poslednja izmena:
Delija je napisao(la):
@Spirit
Ja sam u NSu...

@vlada ns
Kada su ti javili i kakav je postupak, posto ja moram gazdu (podstanar sam) da odvedem da potpise ugovor?

Ma potpisi ti, kao da ce proveravati potpis :)

Pa gazda je dao pristanak, uzeo sam mu JMBG, jedino ako bude trebala licna karta...

A sto nisi sklopio ugovor na svoje ime?

Ne moze... :(

Ugovor ne moze da sklopi ni vlasnik stana, vec samo vlasnik telefonske linije.

nije tacno, ja nisam vlasnik telefonska linije, pa sam uveo adsl... i nisam vodio gazdu da potpise... sve ide na krajnjeg korisnika,bar je tako u neobee-u ns

i dok ti ne stigne ovaj mail nista od adsl-a

Vas ADSL prikljucak je realizovan, te Vas obavestavamo da cete u roku od najvise 3 dana primiti
pouzecem paket sa ADSL modemom, uputstvom za instalaciju, kao i ugovor, odnosno sporazum o koriscenju
na potpisivanje. Prilikom preuzimanja paketa cete uplatiti iznos za prvi mesec koriscenja ADSL paketa
za koji ste se odlucili.
Korisnici iz Novog Sada modem i ugovor preuzimaju u prostorijama Neobee.net-a u ulici Jevrejskoj br 1 u Novom Sadu.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, mozete nam se obratiti na dole navedene telefone.

Poslednja izmena:
Ono sto sam napisao su mi rekli i ljudi iz NeoBEE-ja i iz Sezam-a...

BTW, to znaci cekam! :)

Pa sada, ja sam na Neobeeu i potpisao sam ugovor sa njma iako nisam vlasnik ni telefonske linije, broja, a ni stana. :trust:

Poslednja izmena:
E onda su mi i jedni i drugi telefonom ispricali bajcice... :S:

Ne znam samo da li cu moci onda ja da potpisem iako sam formular popunio na ime gazde. Mada, kad malo razmislim, boli njih uvo, ako dobijaju lovu, a ugovor je i tako takav da ako se 15 dana ne uplati novi mesec, isti se raskida, tako da ne mogu da budu osteceni ni na koji nacin... Jedino da maznem tu krntiju od modema... :)

Delija je napisao(la):
Ono sto sam napisao su mi rekli i ljudi iz NeoBEE-ja i iz Sezam-a...

BTW, to znaci cekam! :)
Ma nije tacno i ja sam podstanar, ugovor glasi na moje ime, gazde sam samo obavestio o realizaciji ADSL linije. A ponudu za potpis ugovora sam sem kod Neobee-a imao u: PTT-u i Sezam-u, cak su ih i pripremili za potpisivanje :D

Poslednja izmena:
Ja sam korisnik ADSL-a 2 dana pre nove godine. ZNaci svega par dana. U prvih 2 dana je sve bilo OK i radilo je kao mutavo (poredeci ga naspram obicnog modema), ali sada nesto stuca. Brzina je u pocetku bila 25-28 i konstantno je radio u bilo koje vreme a sada vec nakon 10-15 minuta veza jednostavno nestane. Povezan je on i kao nesto skida (tako pokazuje mada nista ne radi), ali kada pokusam na bilo koju web stranicu da odem iz internet explorera nece. Ne ce ni posu da proveri... nista. Jednostavno pukne veza a pokazuje kao da je jos na njoj. Nisam bas zadovoljan jel neznam zatso se to desava. Tacno kada razmislim stabilnije je bilo sa obisnim smrdljivim modemom. Nisam pocetnik na racunarima. Jako ih dobro poznajem jel mi je to posao. Jednostavno ne znam sta se desava. Moracu danas da pozovem neobee i da ih pitam.

zaboravio sam jos da dodam da mi nakon tih prvih par minuta kada je sve super brzo pre pucanja veze cela veza se uspori kao da sam povezan preko obicnog modema. Onako tegli se i onda prestane i da radi a prijavljuje da je p[ovezan. Vidim da je isti slucaj kod Vlada NS pa mislim da se suocavamo sa istim problemom. Imam ja sve programe koji cuvaju moj racunar od kojekakvih napada sa strane. Nije znaci ni virus niti bilo sta u pitanju. Jednostavno se veza zakuca.

Glupo bi bilo da novosadski provajder zeza Novosadjane. Pretpostavljam ipak da je problem u centrali (ako kazes da si siguran da ti neki viruscic ne opterecuje vezu).

Reportiram da mi je stigao mail od neobee-a da preuzmem modem :banana:
mada umesto totalnog uzbudjenja koje bih trebao da osecam zbog prelaska na adsl sa dialupa , zbog ovih gore kriika nisam vise ushicen "jerbo" ocekujem da pocne da me zeza ....no.. :cigar:

Nemoj da si pesimista... ;)

G.Pikvik, stvarno si se nepotrebno utripovao zbog nekih pisanija na ovom forumu. Jedni kude, drugi hvale... U jednom se svi slažu: za sada sve radi kako treba, a kada (ili ako) ne bude radilo, pređeš brate kod drugog provajdera i rešen problem...

Poslednja izmena:
Ne verujem da ce Neobee dozvoliti sebi znacajnu migraciju korisnika... Pa nisu ******...

Jedno pitanje za one koji vec imaju adsl sto se tice instalacije:
Imam isdn, i onaj uredjaj, koji sluzi i kao modem, i u njega je prikljucen telefonski kabl koji ide iz zida.E pa sta je ukratko potrebno da se uradi za instalaciju adsl modema?

Bekem je napisao(la):
Jedno pitanje za one koji vec imaju adsl sto se tice instalacije:
Imam isdn, i onaj uredjaj, koji sluzi i kao modem, i u njega je prikljucen telefonski kabl koji ide iz zida.E pa sta je ukratko potrebno da se uradi za instalaciju adsl modema?
Procedura je sledeca:
prvo raskines konekciju ISDN modema sa racunarom, USB ili seriski kabal iskopcas iz racunara,
telefonski kabel koji je dolazio na ISDN modem iskopcas iz istog i ukopcas u spliter,
Iz splitera jedan kabal ide u ISDN modem koji ti sad samo sluzi da u njega ukopcas telefone,
drugi izlaz iz splitera ide u ADSL modem-ruter,
iz rutera izlaz ide na mreznu karticu u kompu ili u switch ako imas vise racunara i delis vezu.
To je to kako ide povezivanje.

Danas mi neobee jedva radi, uslogiran nacisto, radi na mahove, izgleda mi kao da ima problema sa DNS serverima. Ajde neka neko napise da li i njega danas zeza ADSL.
:crash: :wall:

Poslednja izmena od urednika:
DraganNS je napisao(la):
zaboravio sam jos da dodam da mi nakon tih prvih par minuta kada je sve super brzo pre pucanja veze cela veza se uspori kao da sam povezan preko obicnog modema. Onako tegli se i onda prestane i da radi a prijavljuje da je p[ovezan. Vidim da je isti slucaj kod Vlada NS pa mislim da se suocavamo sa istim problemom. Imam ja sve programe koji cuvaju moj racunar od kojekakvih napada sa strane. Nije znaci ni virus niti bilo sta u pitanju. Jednostavno se veza zakuca.

Meni samo danas 04.01.2006. zeza neobee,ceo dan me zeza tako da sam se vec zabrinuo, cini mi se da se sad odslogirao. Mislim da je problem do DNS servera, neki domaci sajtovi su se normalno ucitavali. Ostaje mi da vidim ali kako je krenulo izgleda da je sada sve u redu.
Savet za korisnika DraganNS, tek si dobio ADSL, nova godina je, linije prepoterecene sa cestitanjima i cestitkama, ADSL tek poceo da radi u NS, strpljenja malo. Sad ce ostali da me pljuju jer sam ja najvise kukao na neobee zbog P2P. Evo radi ok vidim na switchu da cerka vuce sa drugog kompa.
:banana: :type:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno