Šta je novo?

Neobee adsl

iMilan

Slavan
Učlanjen(a)
02.05.2006
Poena
375
Da li ima neko neobee adsl i da li mi moze reci kako se pokazao,inace u Beogradu sam,i popuni sam prijavu za adsl pise da odgovor stiza za manje od 7dana da li moze na moju centralu,ali sigurno moze.I poslao sam mail neobee,da pitam kad mi oni potvrde da moze sta se dalje dogadja kaze da oni meni posalju ili ja da dodjem po modem.A realizacija traje malo sporije jer su svi Telekomovi kapaciteti popunjeni.Koliko to sporije nece valjda da traje 4meseca :d :D ja ima da izludim sa ovim modemom i sa ovim telefonskim racunom svaki mesec 4000din na net.

Neobee.net

Ja zivim u kotezu prijavio sam se na neobee 20 sto znaci u nedelju vec utorak sam dobio odgovor da imam uslove za ADSL i naravnoja se odmah prijavim da hocu. I na moje cudjenje 25-og tj u petak oni mene zovu da dodjem da preuzmem modem. Ja naravno sjed u auto i pun gas po modem platim 1500din za mesec dana unaprijed i jos dobijem do 1-og gratis tako da sam dobio 6 dana gratis. Pokupim modem i gas kuci postavim sve instaliram i nista nigdje neta a u slusalici sve krci. nazovem ja njih objasnim sve sta je i kako je i decko sa druge strane kaze 100% da je modem koji sam dobio neispravan dodjite i mi cemo ga zmijeniti i ja opet ista prica u neobee zamijenim modem dodjem kuci instaliram sve iz pocetka i net proradi kao lud.
Evo danas radi bez ijedne stanke. Uplatio sam 256/64 skidanje je zabetonirano na 27KB/s sve sljaka ko ludo naspram groznog modema i 56k:smoke:

Možda si dobio modem koji sam ja vratio 23-eg :D

Kul jedva cekam,cim dobijem javljam se i pravim review kako unistiti modem koji vas je mucio toliko godina.Bice i slika :D :d

ja sam na ptt-u i nisam ni uzimao modem, samo splite.

kupili smo ruter, i od tada nema frke net sljaka perfektno...

Kakve sad ima veze ptt? Čisto da napišeš nešto?

Zaboravi veliki Neobee thread. Osim 15-ak dana stvarno užasnog rada tokom februara, Neobee radi savršeno. U beogradu makar.

ja sam na ptt-u i nisam ni uzimao modem, samo splite.

kupili smo ruter, i od tada nema frke net sljaka perfektno...

ajd ako nije tajna reci koji si ruter uzeo ja sam dobio sagem od ptt-a koji malo radi malo ne radi

hvala na odgovoru, nego da ja ne bi sad kopao po netu lakse mi tebe da pitam jel moze da se iskljuci njegov firewall?

naravno, veoma je nezgodan za podesavanje, tako da je najbolje da se iskljuci...

takodje treba obratiti paznju kod podesavanja MTU-a. neki provajderi, medju kojima je i PTT (za neobee nemam informaciju) imaju MTU od 1400, a default je 1500. Tako da se te vrednost mora podesiti pri kupovini rutera (momci iz netiksa to znaju i skroz su ok.) a takodje i na racunaru....

Poslednja izmena:
Meni je stiglo upozorenje od Univerzala preko neobee-a i od tada mi torenti idu polovicnom brzinom,imaju nestabilan d/l. A pre toga 2 meseca punom brzinom non-stop, direktan download ide punom brzinom 512 i sada, tako da mislim da me neoobe usporava.
I ne razumem koja im je to fora sa modemom?? Meni su isto dali prvo neispravan pa sam morao ponovo do njih da ga zamenim i onda je sve proradilo. :smash:

Ja jos cekam,ustvari cekao sam 2 dana da kazu da li imam tehnickih mogucnosti i poslali mi mail da popunim poslednju prijavu i to sam zavrsio pre 2 dana i sad cekam.
Evo i slika mog modema :D a kad dobijem adsl stavicu i sliku koliko je i on brz a sigurno da prelazim sa magarca na konja :)

Prilozi

• bez naslova.JPG
    bez naslova.JPG
    92.2 KB · Pregleda: 119
Poslednja izmena:
od tada mi torenti idu polovicnom brzinom,imaju nestabilan d/l. A pre toga 2 meseca punom brzinom non-stop, direktan download ide punom brzinom 512 i sada, tako da mislim da me neoobe usporava.
Aaa... ne verujem da ovo ponove rade!
Upravo sam proverio i tako je. Torenti sa privatnih trackera ne prelaze 12KB/s (256kbps). Nisam to do sada primetio, jer mi je aktivno više torenata u isto vreme. Znači ograničili su brzinu po torentu. Kada skidaš dva ili više u isto vreme, onda je veza iskorišćena kako treba... skidaš 2x12-13KB. Eto možda rešenja, ali samo privremenog, jer ako opet počnu po starom, pašće menjanje.

Prilozi

• Actiontec UD800TP External USB Home DSL Modem.jpg
    Actiontec UD800TP External USB Home DSL Modem.jpg
    14.5 KB · Pregleda: 60
  • Actiontec UD800TP External USB Home DSL Modem 2.jpg
    Actiontec UD800TP External USB Home DSL Modem 2.jpg
    16.5 KB · Pregleda: 59
  • Actiontec UD800TP External USB Home DSL Modem 3.jpg
    Actiontec UD800TP External USB Home DSL Modem 3.jpg
    12.8 KB · Pregleda: 65
  • Actiontec_High_Speed_USB_Dsl_Modem__New.jpg
    Actiontec_High_Speed_USB_Dsl_Modem__New.jpg
    27.3 KB · Pregleda: 71
Ah krsina od modema koja mi je zakucavala masinu u prvih nekoliko minuta od ukljucenja. Posle toga sam se izbekeljio za adsl ruter i sve radi kako treba.

i meni je taj modem bio, dok sam bio na Neobee-ju. djubre tesko.

dobro ti radi?

Ajde ja vas nesto da pitam koji ste na ADSL-u... tice se mog ortaka koji se preko njih zakacio na ADSL... ja sam u startu bio protiv ali on je hteo zato sto je to bilo najjeftinije... i od samoga starta mu je p2p isao sporo, mada mu i obican DL nije isao dobro, znaci kada predje 20kb on slavi... ali dobro, on se nije mnogo bunio jer kompjuter retko gasi i ostavi ga da skida i skine sve sto mu treba... a vidim i da vi koji ga koristite kazete da u poslednje vreme zaista odlicno radi...

Medjutim, u poslednje vreme mi se zali da mu DL skoro i ne prelazi JEDAN KILOBAJT U SEKUNDI !?!?!? To definitivno nije normalno. Ja kapiram ako ima 50 sidera, pa neka mu svako salje po pola kila, to je 25 kila. On 90% skida igre i serije. Kaze kada je danas skidao neku muziku islo je i do 20kb. Ali muziku.

O cemu se tu radi? Ocigledno da trazeni torenti tipa igre idu sporo. Da li moze da se desi da je problem u njegovom sistemu jer ima neki stari, izdrkani Windows XP ? Da nije problem u klijentu? On covek skace od srece kada mu DL dodje do 10kb/sec. Da li je problem do sajtova gde nalazi torente? Da li bi trebalo da proba sto vise sajtova i vidi da li na nekom drugom mozda ide brze? Da li to uopste zavisi od sajtova? Jer, kapiram da su sajtovi samo posrednici... da li ide brze na sajtovima gde je potrebna pozivnica da bi covek uopste mogao da udje na njih?

Ukratko, kako da mu pomognem da mu p2p barem malo krene? Da li mozda Neobee tu nesto koci?

Ja sam na kablu doduse, ali p2p javni mi ide do 32kb, ne znam zasto njemu nece da ide ni upola toliko...

Ja kapiram ako ima 50 sidera, pa neka mu svako salje po pola kila, to je 25 kila. On 90% skida igre i serije. Kaze kada je danas skidao neku muziku islo je i do 20kb. Ali muziku.

Neka ortak probe radi pokrene neki torent sa velikim brojem seeder-a. Neki najnoviji film ili tako nesto. Tu bi moralo da ide barem 25kb/s.

Pre neki dan je poceo da skida ovu novu igru Call of Juarez, i kaze nije htelo preko 1kb. Taj torent je SIGURNO imao desetine sidera, na tim javnim sajtovima iovako uvek ima desetine sidera, posebno kada je nova igra u pitanju.

Neka ipak on proveri koliko ih ima. ;) Mozda je od 10 toren(a)ta sa istim imenom odabrao bas onaj koji ima dvoje seeder-a.

E da, i obavezno neka ogranici upload! Ja na 512k paketu moram da ogranicim na 6kb/s, na 256k pretpostavljam da bi 3-4kb/s bilo ok. Ako ne ogranicim UL (pustim da ide maksimalnom brzinom) DL nikada ne moze da mi predje 30ak kb/s. Sa ogranicenjem ide u full-u.

Ja nemam pojma kako radi sa P2P ali sam jednom prijatelju namestio nedavno taj ADSL modem (SezamPro) i meni se čini (možda tripujem, možda je do centrale) da mu ide čak brže nego kod mene (ja imam jedan od onih ADSL modema koje je SezamPro delio na početku, onaj što nema sopstveno napajanje nego se napaja iz USB-a). On ne koristi P2P, ne drži komp dugo uključen, tako da nemam pojma kakav je u oštrijim uslovima eksploatacije.

nikakav, eto kakav je. nema to veze da li koristi p2p ili ne, moj primerak mi je usporio dizanje XP-a dva minuta, pa ti vidi. posle plavog XP vozica gledao sam crn ekran dva minuta da bih posle ugledao welcome ekran. na stranu sto je pucala veza, pa sam morao da restartujem masinu po 100 puta.

Polako me neobee nervira evo proslo skoro 9 dana i nista,ja se iznerviram i posaljem mail da mi kazu kad ce biti ali evo i odgovora:

Postovani,
Trenutno nema slobodnih ADSL portova u telefonskoj centrali na kojoj se nalazi
vasa telefonska linija. Bicete blagovremeno obavesteni putem mail-a kada se
budu stekli uslovi za vase prikljucenje na ADSL.
Hvala na razumevanju

uh jos vise se iznervirah pa koliko cu da cekam da se oslobode ili dodaju ti novi portovi 3godine a.Ja mogu nesto da uradim da ubrzam to,imam neku vezu u Telekomu da li bi pomogla da sredim

Vrh Dno