Ajde ja vas nesto da pitam koji ste na ADSL-u... tice se mog ortaka koji se preko njih zakacio na ADSL... ja sam u startu bio protiv ali on je hteo zato sto je to bilo najjeftinije... i od samoga starta mu je p2p isao sporo, mada mu i obican DL nije isao dobro, znaci kada predje 20kb on slavi... ali dobro, on se nije mnogo bunio jer kompjuter retko gasi i ostavi ga da skida i skine sve sto mu treba... a vidim i da vi koji ga koristite kazete da u poslednje vreme zaista odlicno radi...
Medjutim, u poslednje vreme mi se zali da mu DL skoro i ne prelazi JEDAN KILOBAJT U SEKUNDI !?!?!? To definitivno nije normalno. Ja kapiram ako ima 50 sidera, pa neka mu svako salje po pola kila, to je 25 kila. On 90% skida igre i serije. Kaze kada je danas skidao neku muziku islo je i do 20kb. Ali muziku.
O cemu se tu radi? Ocigledno da trazeni torenti tipa igre idu sporo. Da li moze da se desi da je problem u njegovom sistemu jer ima neki stari, izdrkani Windows XP ? Da nije problem u klijentu? On covek skace od srece kada mu DL dodje do 10kb/sec. Da li je problem do sajtova gde nalazi torente? Da li bi trebalo da proba sto vise sajtova i vidi da li na nekom drugom mozda ide brze? Da li to uopste zavisi od sajtova? Jer, kapiram da su sajtovi samo posrednici... da li ide brze na sajtovima gde je potrebna pozivnica da bi covek uopste mogao da udje na njih?
Ukratko, kako da mu pomognem da mu p2p barem malo krene? Da li mozda Neobee tu nesto koci?
Ja sam na kablu doduse, ali p2p javni mi ide do 32kb, ne znam zasto njemu nece da ide ni upola toliko...