Šta je novo?

Nemoralna tema -WiFi password an android telefonu

saddamnsliman

Slavan
Učlanjen(a)
20.02.2006
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Zilog Z80
GPU
Ferranti ULA 9000
Pristup internetu
  1. Modemska 56k veza
Svojevremno mi je, na vikendic, komšija dao njegov Wi-Fi besplatno na korišćenje tako što je ukucao šifru u moj telefon. Elem sad bi mi trebao laptop na toj lokaciji a ne bih d aplaćam ejr se neisplati uvoditi zbog vremena provedenog tamo.
naime ono što bih teo je da koristim mobilni telefon kao Wi Fi modem povezan preko USBa.Šifru koja je uneta na telefonu ne mogu da vidim.
Da li zna neko dkako d aizvedem povezivanje i kako računar upravlja takvim modemom:wall::smoke::-devil-:

Znam za ovo no moje telefon ej Samsung Galaxy pa je UnRoot komplikovan. no ne pokušavam da dođem do šifre nego da koristim telefon kao modem tj kad ima uključen wi Fi d aprenosi podatke računaru preko USB kabla. Našao sam opciju koja omogućava WiFi uključen na telefonu i USB tethering istovremeno ali nešto oko uređaja i mreže treba da se nameti d abi radilo a ne znam šta.

Ne mogu ti pomoći oko tvog problema ali šta ti se dešava sa tastaturom? Jeli pročitaš ti ovo što napišeš? Bez uvrede ali ovo deluje nenormalno.

Totalno se slazem sa prethodnim postom, kakve veze ima UnRoot sa bilo cime, plus opcija sa config fajlom ne radi od androida 5.0, posto je sifra enkriptovana.
A to sto ti decko pokusavas je malo napredniji networking (ocigledno) tako da batali....

Znam za ovo no moje telefon ej Samsung Galaxy pa je UnRoot komplikovan. no ne pokušavam da dođem do šifre nego da koristim telefon kao modem tj kad ima uključen wi Fi d aprenosi podatke računaru preko USB kabla. Našao sam opciju koja omogućava WiFi uključen na telefonu i USB tethering istovremeno ali nešto oko uređaja i mreže treba da se nameti d abi radilo a ne znam šta.

Pa ako ja dobro kapiram trebaš samo da se nakačiš preko telefona na tu mrežu, priključiš telefon na računar, instaliraš potrebne drivere i uključiš "usb tethering". Nije neka nauka i ne treba ništa posebno da se podešava za to.

plus opcija sa config fajlom ne radi od androida 5.0, posto je sifra enkriptovana.
Stvarno?
Onda je android 5.1.1 na xperiji z1c neki vrlo poseban slučaj... takodje i nexus 7 2013 sa 6.0.1 androidom...
Sa rootom se lepo očitava u text editoru sadržaj config fajla...

Što se ostatka pisanja pokretača teme tiče... žešća konfuzija :D

Ja od kad znam za sebe thetering može samo sa sim neta, ne sa wifi...
Normalno usb tehtering radi i sa wifi.
Dakle, telefon sa uključenim i konektovanim wifi poveže sa laptopom preko usb kabla i uključi usb tehtering.

Poslednja izmena:
Kakav moral, covek mora da se snalazi kako ume. Povezi telefon na wifi, otvori chrome upisi 192.168.0.1 ako je sbb verovatno nema sifru na ruteru, ako je mts verovatno ima ali to lako nadjes default user i pass na netu. Udji u security ili vec ces naci u meniju i procitaj sifru. Upisi sifru u laptop i konektuj se. gg

Poslednja izmena:
Stvarno?
Onda je android 5.1.1 na xperiji z1c neki vrlo poseban slučaj... takodje i nexus 7 2013 sa 6.0.1 androidom...
Sa rootom se lepo očitava u text editoru sadržaj config fajla...

Što se ostatka pisanja pokretača teme tiče... žešća konfuzija :D
Covek ima Samsung, a na samsungu ne moze.

Kakav moral, covek mora da se snalazi kako ume. Povezi telefon na wifi, otvori chrome upisi 192.168.0.1 ako je sbb verovatno nema sifru na ruteru, ako je mts verovatno ima ali to lako nadjes default user i pass na netu. Udji u security ili vec ces naci u meniju i procitaj sifru. Upisi sifru u laptop i konektuj se. gg

^ +1

Doduse, ne zato sto treba da te bas briga da li je moralno ili ne, vec zato sto ti je komsija vec jednom dao pristup - sto valjda znaci da ti donekle veruje. Kada bi mu trazio vise uredjaja da zakacis, mogao bi da stekne pogresan (ili tacan :d) utisak da ces da mu "udavis" net. A i jednostavnije je ovako. :)

Dakle, telefon sa uključenim i konektovanim wifi poveže sa laptopom preko usb kabla i uključi usb tehtering.

Ako ne prodje pristup broj 1, ovo je definitivno ispravniji i "moralno cistiji" (sta god to znacilo) nacin.

Taman sam se ponadao da je neka stvarno nemoralna tema...

Pa jeste tema malo u neglizeu ipak je "skidanje" u pitanju...

Nisam nesto siguran da će mu izbaciti šifru slovima, pre će da pokaže zvezdice.....

Dok ne dozna šifru ne može preko wifi-a ni da se poveže, a samim tim ni da udje u podešavanja rutera... :)
Da ima fizički pristup ruteru, e to bi već bila druga priča, hard reset rutera na dugme...
Još mu niko nije preporučio Kali linux, evo da se prvi upišem :D [/irony]

@nikolaxxx
Ti reče android 5 i noviji, tu može. Samsung uvek fura fazon da bude veći papa od pape, tako da me ne čudi da kod njega ne može.

Dok ne dozna šifru ne može preko wifi-a ni da se poveže, a samim tim ni da udje u podešavanja rutera... :)
Da ima fizički pristup ruteru, e to bi već bila druga priča, hard reset rutera na dugme...
Još mu niko nije preporučio Kali linux, evo da se prvi upišem :D [/irony]

@nikolaxxx
Ti reče android 5 i noviji, tu može. Samsung uvek fura fazon da bude veći papa od pape, tako da me ne čudi da kod njega ne može.
Covek ima sifru od WI FI, ali na telefonu, a hoce da poveze lap top, samo ne zna kako da "izvuce" sifru iz telefona.
Nije mi bas jasna problematika, ja kada sam ovako nesto radio, bilo je mnogo jednostavno, telefon hvata signal i cim utaknem kabl u racunar on ga prepozna kao novi network i proradi instant, nikakve drivere nisam morao da instaliram niti posebno da budzim.

najobicnija kradja.
Da je istina o komsiji, dao bi mu on opet sifru...
vikendica, khm,khm.

Poolmaker i drakenzen preporucujem vam da ne lupate gluposti i ne pravite se pametni i samo nabijate postove ako nemate pojma. Prvo procitaj sta je covek napisao i ako nemas sta pametno dodati cuti.

I ti pominjes kali linux a ni osnove ne znas zato bolje cuti...

Poslednja izmena od urednika:

ovo sam probao .U developer modu uključio USB tethering i onda može da ostane WiFi uključen i telefon povezan sa kompom preko kabla no deluje mi da nešto treba da namestim na računaru da bi omogućio izlazak na net.

Ništa na kompu ne treba (ako je win 7). Samo driveri od telefona da se samoinstaliraju.

Pa ako ja dobro kapiram trebaš samo da se nakačiš preko telefona na tu mrežu, priključiš telefon na računar, instaliraš potrebne drivere i uključiš "usb tethering". Nije neka nauka i ne treba ništa posebno da se podešava za to.

Ne radi = treba nešto podesiti

A komšija ne dolazi na vikendicu više, iz zdravstvenih razloga, a poprilično sam uveren da njegova deca nemaju želju da mi daju šifru..eto zašto je nemoralna tema

Nije to nemoralna tema.
Može samo biti nekorektno sa tvoje strane da im ugušiš net ali nema tu ništa nemoralno.

Ne mora da guši net, ima program WNetWatcher preko koga se vidi ko je jos na mrezi.
Kad nema nikog konektuje se i ne smeta nikom..
Inace nikakav problem android telefon usb kablom prikaciti na komp i preko njega imati internet.
Koristio sam kad sam imao neogranicen net preko telefona.

Poslednja izmena:
ti nisi krsten, laptop i mob i wifi? znas sta su ti pre bili makintosi, edo memorija i posebni slotovi za kes memoriju, naravno i zip drive.

Vrh Dno