Koliki je racun za infostan, samo to me zanima ?
odem kod G@w-a da se qrcim![]()
Srbi za poslom idu i na kraj sveta
Ako je suditi po onome što kroz doznake vrate u postojbinu, većina se nije prevarila. Istraživanje Svetske banke pokazalo je da je u Srbiju od 2000. do 2010. godine od iseljenika stiglo čak 43 milijarde dolara, najmanje dva puta više nego kroz direktne strane investicije.
Koje li satnice imaju ovi što vise na nekim opasnim mestima po život, električari na onim dalekovodima, ili generalno na visokogradnji.
Madjari su doneli zakon po kome daju svoje drzavljanstvo svakome ko je imao pretka (i ko moze da dokaze liniju spajanja) koji je bio drzavljanin Ugarske (cele Vojvodine, za nas bitno) pre 26.07.1921. ili Backe u periodu od 11.4.1941. do 20.1. 1945.Nisam za tebe ni rekao, vec za one koji nista sa Madjarskom nemaju. Jer ako imas poreklo, onda valjda znas jezik. Opravdanja tipa, moj daleki cukundeda bio Madjar nemaju smisla. Mozemo tako svi do Temudzina...
Negde sam pročitao da 80% fakultetski obrazovanih ljudi ide u Kanadu i Ameriku dok kod naše dijaspore sa srednjom stručnom spremom preovladava Nemačka i Austrija ...
Zašto li je to tako, tačnije zašto baš Kanada i Amerika ?
Oni to rade iz svojih razloga, u sustini imaju i problem sa natalitetom (gore nego mi), pa se dovijaju na sve nacine. Cinjenica je da vecina ne planira da se zadrzava u Madjarskoj, ali verovatno ima i nekih drugih razloga koji nama nisu trenutno bitni.
.
Varioci u Svedskoj imaju 20-100 po satu zavisno od pozicije,godina iskustva i firme u kojoj rade.Samo spominjete super zarade u Nemackoj i preko, a ne pisete o ciframa.
Dajte neke mesecne plate ili cene radnog sata za te toliko placene varioce, bravare, molere itd.
Bas me zivo interesuje.
Neces ti nista da promenis na bolje,dok ti gradis njih 100 ce da razgradjuje! Zato su pametni i otisli!Sto se mog tona u obracanju tice, samo sam brutalno iskren. Bas me briga za moguce posledice, imam preca posla od internet avatara. Iz istog razloga zbog kog si ti otisao ja isticem drustvene probleme gde god mogu. Jer je dogorelo a bice jos gore. Trenutni prioriteti su mi porodica, posao i da promenim okolinu na bolje. Ne da odustanem, odem vani ili pokleknem pod konformistima svih vrsta i boja. Zato govorim neodredjeno, da se pronadju jer njima te reci smetaju. Valjda ima jos pametnih ljudi inace ce svi u izbeglistvo ko Sirijci...
Edit: Moze i ovde da bude bolje. Kompjutere smo pravili 80tih, mozemo sigurno i danas. Ko ne veruje u to i misli da je neophodna tehnologija koju mi nemamo novca da platimo, taj nije upucen. Nije to problem, vec drustvene prilike.
Inace niko ne kupuje auto u kesu ili coluje u momentu vec npr Cactus kosta 14k evra,das 4 u startu i 200e svaki mesec 4 godine i dotle i traje garancija... i to samo prvi put tako.
Za sledeci dajes Cactusa umesto 4k i uzmes drugi auto tako u krug... tako da se i ja mislim sto da budem krele kad mogu bez problema da priustim nov auto... i odem kod G@w-a da se qrcim![]()
Ljudi, za par godina vise nikom nece trebati visoko obrazovani. Sve ce se vise traziti zidari, stolari, moleri, vodoinstalateri,jer sa tim zanatima vise niko nece da se bavi na zapadu, cak se vise ni ne moze upisati u skolu za to, jer jednostavno su izbacili te smerove iz obrazovanja. Mislim da su ovo poslovi buducnosti za obicne smrtnike, za ostalo ce bitri roboti.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari