Šta je novo?

nekoliko zadataka iz pascal-a ...

cyberdude

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2002
Poena
630
bulja sam za pascal :)
pa me interesuje gde bih mogao da postujem nekoliko zadataka,
a da mi ih neko reši (da li postoji neki forum koji je samo
za pascal) ?

p.s. možda na ovom forumu, aaa ;) ?

tvoji zadaci zahtevaju da neko sedne i, cak i da ih zna odmah da uradi i ako ce samo da pise ce mu trebati negde min 30minuta da ih ispise i testira...
to ce uraditi samo onaj koji ne postuje dovoljno svoje vreme...
probaj da nadjes od nekoga [ja preferiram vise da kupis] knjigu i snalazis se sam...
zadaci koje si zadao nisu takvi da moras sada znati neku veliku filozofiju od pascala, a pogotovo u smislu da sam pascal nije tezak, i kao programski jezik veoma zanimljiv [mozda u tom smislu i najlaksi za razumevanje sintakse]
Poz
P.S. S obzirom da zasigurno neces uzeti sam da se bakces sa tim, zelim ti puno srece u trazenju takvog coveka kojeg sam naveo...

Evo ja imam jos jedan predlog. Ako si voljan mogu ti poslati neke druge resene zadatke iz kojih mozes da iscupas odredjene delove koda i da resis svoje zadatke. To bi te valjda malo nateralo da naucis neke osnove Pascal-a, sto je za tvoje dobro. :)
Pozdrav

Che_Guevara je napisao(la):
...to ce uraditi samo onaj koji ne postuje dovoljno svoje vreme...
...

Evo,
ja poštujem svoje vreme pa su časovi Pascal-a od 250-350 dinara (zavisno od težine kursa) . Ako si zainteresovan javi se na PM

PS
Sinko, bolje sedaj u stolicu i malo je zagrej. Obzirom na to koje su težine zadaci sad ti je krajnje vreme da ozbiljno shvatiš problematiku. Programiranje nije kao ostali predmeti, pre svega je sistematizovana i multidisciplinarna nauka i istraživanje.

Tu se na kraju tek isposatavlja račun za sve što je propušteno, samo je cena desetostuko veća nego na početku.

PPS
Ako ti veštački jezici ne idu evo ti jedne dobre knjige (na poljskom) u kojoj je perfektno obradjen Uvod u Turbo Pascal 7.0 :wave;

ma sve to stoji što ste rekli, ali ja ne želim da naučim pascal, ne želim da se bavim programiranjem, ja samo želim da položim ovaj ispit i da nastavim sa svojim životom :mrgreen:

plaćam 300 din. da mi neko uradi te zadatke, jel OK ?

Zadaci koje se ti naveo su vrlo jednostavni i verovatno bi i ti uz malo truda mogao da ih uradis i izbegnes placanje casova. Na sajtu mog faxa postoji gomila primera i resenih ispitnih rokova od najjednostavnijih pa do primera sa veoma slozenim dinamickim strukturama. Sajt Matematickog fakulteta je www.matf.bg.ac.yu a predmet osnove programiranja..
Ako ne uspes da direktno pristupis ftp-u mozes slobodno licno da odes i zamolis sysop-a da ti presnimi...

vidakm je napisao(la):
Zadaci koje se ti naveo su vrlo jednostavni i verovatno bi i ti uz malo truda mogao da ih uradis i izbegnes placanje casova. Na sajtu mog faxa postoji gomila primera i resenih ispitnih rokova od najjednostavnijih pa do primera sa veoma slozenim dinamickim strukturama. Sajt Matematickog fakulteta je www.matf.bg.ac.yu a predmet osnove programiranja..
Ako ne uspes da direktno pristupis ftp-u mozes slobodno licno da odes i zamolis sysop-a da ti presnimi...

Nece covek da uci i to ti je ! Oce da plati, da sto pre zavrsi skolu kako bi sto pre konkurisao za posao. A posle, niko ga nece pitati odakle mu diploma i sta zna da radi.

Zato za njega vazi sledeca ponuda:

Ponuda od 300 dinara ti je malo neozbiljna.
Recimo 50€ bi bilo nesto OK. Ili 10€ po zadatku.

cyberdude je napisao(la):
jel može direktan link ka zadacima, rešenim zadacima, moliću lepo :d

ma nema problema, kolega :mrgreen:

Evo ti resenje jednog zadatka za sada a poslacu ti jos koji ako stignem.
Pozdrav

Ispitni rok br.2

Zadatak br. 1
[code:1]
Program P1;
var m,n,i:integer;
s:real;
function f(k:integer):integer;
var tmp,size:integer;
begin
tmp:=0;
while (k <> 0) do
begin
tmp:=tmp*10 + k mod 10;
k:=k div 10;
end;
f:=tmp;
end;

begin
m:=0;n:=0;
while m>=n do
readln(m,n);
s:=0;
for i:=m to n do
S:=S+1/f(i);
writeln(s);
end.
[/code:1]

zormanic je napisao(la):
Ponuda od 300 dinara ti je malo neozbiljna.

malo sam razmišljao (za sve postoji prvi put :beat:):
ako iskusan poznavalac pascalA može da uradi 1 zad. za 5 min. onda ovako:
6 rokova po 3 zad. = 18 zadataka,
18 puta 5 jednako 90 min.,
90 min. = 1 dvočas,
1 dvočas = 5 €
5 € ~ 300 din. :d

kako sad ti kažeš 300 din. nije ozbiljna cifra,
pa za ozbiljnog pascalAŠA ;) jeste ozbiljna,
a ne, ti tu nudiš 50 € ili ti 10 dvočasova,
to ti ispadne da Ti jedan zadatak završiš za 50 min.,
mlogo brate ti treba mlogo :beat: (šalim se naravno)

nego CRUISER daj bre požuri deder to malo, ispit bre u sredu :rtfm:

p.s. samo neka pristižu - keep it coming cheers

malo sam razmišljao (za sve postoji prvi put ):
ako iskusan poznavalac pascalA može da uradi 1 zad. za 5 min.
A otkud ti to znas. Ako se prvi put susreces sa takvim problemom treba vremena da se razmisli o problemu, kako da se sto lakse, razumljivije za one koji citaju taj kod kasnije :) i efikasnije resi problem a to nije sigurno 5 min.

Necu moci da stignem da ti uradim jos koji. Sutra (subota) idem na ekskurziju a vracam se za nedelju dana.

Pozdrav.

Sutra (subota) idem na ekskurziju a vracam se za nedelju dana.

Putuj igumane i ne brini za zabludelog studenta! Do sad bi naučio osnove Pascala, samo da je hteo. Ovako, daj Bože neku pouku da izvuče.

nego CRUISER daj bre požuri deder to malo, ispit bre u sredu :rtfm:
p.s. samo neka pristižu - keep it coming cheers

Oćeš li sutra kad se negde zaposliš sa tom ovako stečenom diplomom da daš i neki procenat od plate CRUISER-u, a ?

cruiser, fala i za ovolko (svaka ti dala, na ekskurziji ;) ).

zormanić, dao bi mu jednokratnu nadoknadu za utrošeno vreme i trud (čitaj, dao bi mu, jer izgleda da neću ni steći kakvu takvu diplomu i neću se zaposliti kao programer u microsoftu što je moja želja od malih nogu :beat: )

cyberdude je napisao(la):
...jer izgleda da neću ni steći kakvu takvu diplomu...

Ne budi malodušan, još si ti mlad. :beat: :beat: :beat:

PS

Čovek se uči dok je živ, a plaća samo ako ume da naplati.

Vrh Dno