Šta je novo?

Nekoliko pitanja o kupovini sa Tradingshenzen

Poolmaker

Nenadmašan
Učlanjen(a)
05.04.2013
Poena
2,245
Naručivalo bi se u Nemačku, ne iz eu skladišta nego iz kineskog.
1. Poreza i carine potvrđeno nema na taj način?
2. Za otprilike koje vreme stiže i koja je najpovoljnija opcija dostave a da je ok.
3. Ako ima nešto bitno za dodati spomenite slobodno (poznat mi je compatibility checker).

Privatno ili pravno lice?

Onda imas ogranicenje do 150e tax free na elektroniku, gde spadaju i mob telefoni.
Ako pregazis 150e ukupnu vrednost, uglavnom ce ti udariti carinu i porez.
Kazem uglavnom jer jako zavisi od mesta gde se vrsi carinska kontrola, neki deru gde stignu, neki kao kod mene progledaju kroz prste i za mnogo vece vrednosti.

Evo gruba tabela sta se racuna:

1739265761105.png

Tacnije receno: sta MOZE da se uracuna, jer stvarno zavisi od slucaja do slucaja.
Npr narucivao sam gomilu stvari sa Ali, Bang i sl i do sada mi nisu nikada nista naplatili dodatno.
Dok recimo kolegi u Hanoveru i papirne maramice ocarine (karikiram)

Ako je vise od 150e moze i carina i EUSt, pise ti na tabeli.

7% ako se ne varam

Evo ti primer ako je mob 250e:

1000029573.jpg

Ako narucujes na DEPrevoz, oni se nece zezati sa tim, paket ce biti vracen.

Popularni "domaci" YT recezent telefona sa prebivalistem u DE/AT? iste kupuje na Tradingshenzen-u i po njegovim recima nema dodatnih troskova. Koliko sam shvatio iz njegovih komentara u samom procesu kupovine na Tradingshenzen-u bira se malo skuplja opcija shipping-a koja ukljucuje i sve propratne troskove.

To će onda biti ovo, Global priority.
Ne nalazim više detalja u FAQ sekciji Tradingshenzena, neki linkovi nisu ispravni i barem u ovom momentu ne otvaraju se.

1000006565.png

Edit:

1000006569.png

Poslednja izmena:
Popularni "domaci" YT recezent telefona sa prebivalistem u DE/AT? iste kupuje na Tradingshenzen-u i po njegovim recima nema dodatnih troskova
De i At nije isto.
U De ako narucujes malo vise telefona kao privatno lice dobijas poziv da se javis u Finanzamt da objasnis sta radis sa tolikim telefonima.

Global priority
Platis unapred ocekivane troskove, sto ne znaci da ih nece biti. Iako sam slicno uradio preko druge linije, opet sam imao dodatne troskove i to par eura jer je neka spedicija vise zaracunala + potvrdjivanje da se slazem sa izvodima bla bla...

Pa pazi, ako narucujes na privatno lice koje je spremno da se cima u slucaju potrebe, onda nije problem.
Cimanje znaci da ce paket biti na ime lica i u slucaju carinjenja/dodatnih troskova ce slati dokumentaciju na njegov broj mob i mail, sve se obavlja elektronski i posle potvrdjenih uplata se salje paket na datu adresu.
Ako hoces vise telefona - na jedno lice moze biti problem jer se sve prati te slede komplikacije za to lice.
To ti je to ukratko

OP13, mozda X200 Pro, ...?

Da pitam u ovoj temi, nadam se da se OP neće ljutiti.
Ako se iz Nemačke naruči telefon sa amazon indija kakva je procedura i troškovi? Kako stoje stvari najverovatnije ću pazariti Oneplus 13s čim ranije po njegovom izlasku 5. juna pa me interesuju opcije.
Tradingshenzen i ostale moguće alternative me takođe interesuju.
Ili je možda bolje sačekati da bude dostupan kod KP švercera?

^Kupuješ ga zbog veličine(kompakt) i velike baterije ili zbog cene?

Nazad
Vrh Dno