Šta je novo?

Nekoliko Nvidia Gtx260 pitanja

iwcham

Čuven
Učlanjen(a)
29.04.2005
Poena
660
Ima li nekih testova koji uporedjuju gtx 260 i gtx260+, extreme, OC?! Koja je razlika u perf? DA li su ove + i OC samo ocked ili?! Koliku garanciju daje Leadtek? Dve godine? :wave:

+ bese znaci da je u 55nm, oc su samo fabricki overklokovane.Ako je karta nova (a ne u bulk pakovanju, sa 1g garancije), nema potrebe da juris, odnosno placas neke specijalne nazive, sve se dobro klokuju.

Nisam siguran da se + bas vezuje za 55nm. Bilo je u pocetku i nekih + koje su 65nm ako se dobro secam.
Uglavnom postoje od 192 i 216SP-a, do sada mislim da vec sve koje se prodaju su obavezno 216SP (..valjda i 55nm ?)

Ovo ostalo OC, SSC FTW idt. su oznake za overclock izdanja - a uglavnom te clock-ove mozes da postignes i sa obicnom ...ne znam ima li neka sa fabricki povisenom voltazom eventualno.

Ok. Hvala. Ima pa oglasima se nadje Leadtek sa po 1.5 godina garancije... Da li su to pola godine stare karte. Rece mi drugar da Leadtek daje valjda 2 god. garancije?

Hoce li moje napajanje da gura 260?

Napajanje je LC8750 PROPHECY 750, ostalo je u potpisu.

Nisam siguran da se + bas vezuje za 55nm. Bilo je u pocetku i nekih + koje su 65nm ako se dobro secam.
Uglavnom postoje od 192 i 216SP-a, do sada mislim da vec sve koje se prodaju su obavezno 216SP (..valjda i 55nm ?)

Ovo ostalo OC, SSC FTW idt. su oznake za overclock izdanja - a uglavnom te clock-ove mozes da postignes i sa obicnom ...ne znam ima li neka sa fabricki povisenom voltazom eventualno.

Ima 216sp u 65nm i 55nm,ja sam konkretno imao Leadtek GTX260 Extreme+ Limited Edition - koji naziv :D,i ona je bila 55nm 216sp sa novim kulerom i novijim pcb-om.

Koja je razlika u brzini izmedju 192 i 216 SP?

Oko 10%.

A ove GAinward refurbished sto ima? Sta mislite? mislim da je cena Ok. One su 55nm, 216, pretpostavljam?!

Licno bih izbegavao te gainward u sirokom luku!

Jedan moj drugar je uzemo Gainward (dual slot kuler, to su one koje su kostale tada ~140-160e) pre 5-6 meseci i karta je sasvim u redu. Takodje znam za jos jednu osobu koja ima istu kartu, takodje sve ok.
E sad ne znam kakve su ove refurbished, jel to neko "bulk" pakovanje posto ove dve za koje ja znam nisu ?

Ima 216sp u 65nm i 55nm,ja sam konkretno imao Leadtek GTX260 Extreme+ Limited Edition - koji naziv :D,i ona je bila 55nm 216sp sa novim kulerom i novijim pcb-om.

Pa i mene secanje tako sluzi :) kazem jedino, valjda su do sada sve ove 55nm koje se prodaju, i naravno sa 216SP-a.

Ok, hvala. Treba da su bulk. Ima ih jos ili su bile do skoro u bench house za mislim 12700din...

Raspiraj se koje su tacno, ili pitaj Chinaskog, trebao da zna :) za te pare su odlicna kupovina. Pa i nema veze sto je bulk pakovanje, za ne daj Boze imas garanciju i u vecini slucajeva da je neki "skart" problemi se uoce prvih dana.

da ne bi otvarao novu temu,pitacu ovde.

recimo da imam priliku da bez ikakve doplate moju karticu iz profila zamenim za gtx 260 192 core koja je poprilicno dobar kloker.

da li bi to bio pametan potez?

da ne bi otvarao novu temu,pitacu ovde.

recimo da imam priliku da bez ikakve doplate moju karticu iz profila zamenim za gtx 260 192 core koja je poprilicno dobar kloker.

da li bi to bio pametan potez?

Vredno je mozda samo zbog phyzx-a.

ne koristim ja to.

pitam prvenstveno zbog veceg FPS-a u igrama.

a mozda kasnije padne kupovina monitora koji ima rezoluciju 1920x1200,pa kontam da ce gtx260 da se bolje ponasa na toj rezoluciji.

Pa onda menjaj ...

^ Takodje, ok one rade, ali su preradjivane i u bulk pakovanju, garancija god dana, ali je problem ako crkne u garanciji onda dobijas nesto novo u TOM CENOVNOM RANGU, tako da generalno dobijes 2x slabiju grafiku, pa sad ti misli sta ces da uradis

Ne vidim zasto bi crkla. Nikada mi grafika nije crkla pa nece ni ova. Ne overklokujem grafike.... a i tezi slucaj da cu da je zadrzim vise od 6 meseci :p U svakom slcaju, javicu Oc domete :p Mislim da je ovo odlicna kupovina ko trazi Nvidia?! Za 12500 din. ima da se kupi Gts250, a ja ga ne bih uzeo mesto 360 pa da ima i 10 god. garancije. Sa jednom ili 3 garancije, smatram da je ova cena plafon i fer cena za gtx260. Gtx260, 275, 280 su heavily overpriced... bar za gamere... 16000 din za Gtx 260 non-refurbished je opustena varijanta....ccc

Poslednja izmena:
Stigla karta. Sad sam je ubo. Ogromna karta :smoke: Win 7 64 mi je krs, ali sam odradio jedan 3dmark Vantage. Dala karta 11400 na default. Jako je tiha a ni jednom u toku Vantage testova nije povecala buku :zgran: Nije ona sa slike, vec je referentna Nvidia gtx260
Ova:

http://www.nvidia.com/object/product_geforce_gtx_260_us.html

Extra izgleda, crn pcb se nazire, a cela je oklopljena cooler-om...
Gainward pise samo na papirnoj nalepnici sa serial no.

Takodje nema cvrcenja kalemova :) znaci pun pogodak. Prezadovoljan sam :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno