Šta je novo?

Nekoliko Nvidia Gtx260 pitanja

Stigla karta. Sad sam je ubo. Ogromna karta :smoke: Win 7 64 mi je krs, ali sam odradio jedan 3dmark Vantage. Dala karta 11400 na default. Jako je tiha a ni jednom u toku Vantage testova nije povecala buku :zgran: Nije ona sa slike, vec je referentna Nvidia gtx260
Ova:

http://www.nvidia.com/object/product_geforce_gtx_260_us.html

Extra izgleda, crn pcb se nazire, a cela je oklopljena cooler-om...
Gainward pise samo na papirnoj nalepnici sa serial no.

Takodje nema cvrcenja kalemova :) znaci pun pogodak. Prezadovoljan sam :)

Reparirani Gainward 196sp?

Pa npr. i moja GTX260 je ista takva kao sto je on kupio i 196sp je,malim klokom bez problema stize 216sp tako da ne treba lupati glavu sto je 'stara' verzija gtx=a, mada nije mi jasno sto je uopste kupio gtx i to jos reparirani:bottle:

a mislis da 216 ne moze malo da se klokuje i da ostavi tvoju u prasini ;)

Karta je GTX 260 SP216 (65nm). Ne bi kupio da je 192 ipak...

Plz ignore uredni desktop...

Kako sto je kupio Nvidiu?! Po cemu je ova Reparirana karta losija od standardnih?! Cak je odlicna. Ni malo ne cvrce kalemovi, sto me posebno raduje...a regularna je pojava kod jacih karaata. karta je izuzetno tiha. nije u toku Vantage ni jednom zavrtela fan da se cuje...A i citao sam da je vecina tih karata imala problema sa coolerima i zato su vracane... mislim da ova karta za 12500din nema konkurencije. Stigle su juce 2o-tinu komada u Pin, i kaze mi covek gde sam kupio da su nestale brzinom svetlosti.... Ljudi, ja sam odusevljen kako radi. Crysis se igra ko da je pasivna karta u kucistu.... Znaci, topla preporuka s moje strane...
A sto se tice toga zasto bas Nvidia, koristim Hackintosh pa treba biti Nvidia da bi radilo kako treba bas sve i OOB :)

Sto se tice overclocka, tako lepo radi da mi se i ne probava :p

Poslednja izmena:
Cak i da je u 196, bitno je da ne pisti!

Ma da, cuti... To sam prvo proverio. Imao sam vec jednom kartu koja je cvilela kao svinja :crash:

@iwcham

Nisam znao da postoji 65nm 216sp. Evo moje

Poslednja izmena:
Ja imam Gainward GTX260 216sp grafika radi extra što se tiče performansi nego samo me zanima jel zna neko u čemu je stvar sa coolerom. :smash:
Kad igram bilo šta karta nekad počne da usporava zato što se pregreje :mad: al samo kad je namaštena na Dynamic speed.
Znači kad je na dynamic bilo kolko se opterećuje uopšte nepodiže fan speed sa 40% ?!
A kad namestim ručno na 70 - 80% radi extra i nepregrejava se.
JEl neko imao iskustva sa ti i jel ima neko rešenje?

Koliko se to tacno pregreje. Izmeri Everestom ili necim slicnim.
Ja sam imao problema sa pregrevanjem iste kartice (zbog lose postavljenog hladnjaka), ali je meni fan vec od ~70C ubrzavao da bi na 90C dostigao 100%.

Nazad
Vrh Dno