Šta je novo?

Neki normalan Divx Player

Bokaco

Čuven
Učlanjen(a)
31.10.2003
Poena
649
Vec lupam skoro mesec dana glavu i na kraju, skapirao sam da nisam vise pametan kada je kupovina ovog uredjaja u pitanju.

Ono sto sam zahtevao da jedan ok divx player sada ima je:
- normalno prikazivanje titlova, gde mozemo birati bar velicinu i pozicuju, da prikazuje normalno nasa slova i da ne mora titl da se zove isto kao i film
-ima mogucnost da normalno cita filmove sa usb-a, tj da ima usb 2.0
-da ima zoom u koracima manjim od 2x !!!!!
-da ne brljavi sa Divx6, Nerom, Xvidom sa ukljucenim Qpel i GMc i mp3 vbr i sl..
-da ne prikazuje samo prvih nekoliko slova imena fajlova, da ima porsku za id3 tagove, i da moze da se prebacuje kursor sa pesme na pesmu dok traje pesma
-da podrzava wma, bar neke HD codece, da vrsi upscaling na 19x10 rezoluciji, i da ima hdmi izlaz. takodnje da ima i 5.1 analogni izlaz

Ima li nesto kod nas na trzistu sto podrzava bar vecinu ovoga i sta od ovoga???

Neki kandidati za dobar plejer su:
Xwave 5000 koga nema vec neko vreme
Quadro DVD 933 -ima ga po ceni od 3500 hiljada i jedan je od retkih koji imaju usb 2.0

Kako stoje stvari kada su brendovi Samsung, Philips, Pioneer u pitanju???

Dajte ovde neka vasa iskustva i misljenja o plejerima koji zavredjuju paznju.

pozdrav

recimo Pioneer x10 serija plejera.

Na listu kandidata obavezno stavi i Phillips DVP3260. Samo 3600din a ima i USB2.0, odličan daljinac, čita sve živo, ima dobru firmware podršku, itd... Jedino nema hdmi i upscaling... to ima njegov veći i skuplji brat DVP5992, ali je on retkost na našem tržištu...

Poslednja izmena:
- normalno prikazivanje titlova, gde mozemo birati bar velicinu i pozicuju, da prikazuje normalno nasa slova i da ne mora titl da se zove isto kao i film ---> xwave 5000

-ima mogucnost da normalno cita filmove sa usb-a, tj da ima usb 2.0 ----> navodno novi pioneer modeli x10, neki philips i samsung modeli, i navodno nova verzija xwave 5000 kad se pojavi u prodaji treba da ima usb 2.0

-da ima zoom u koracima manjim od 2x !!!!! -----> ****m li ga koliko je 2x, ali svi mtk playeri imaju uglavnom isti zoom (pioneer, xwave i ostali).

-da ne brljavi sa Divx6, Nerom, Xvidom sa ukljucenim Qpel i GMc i mp3 vbr i sl.. ----> xwave 5000 (nisam siguran za nero format, nisam nikad probao).

-da ne prikazuje samo prvih nekoliko slova imena fajlova, da ima porsku za id3 tagove, i da moze da se prebacuje kursor sa pesme na pesmu dok traje pesma ----> pioneer, osim kad pustas sa usb-a, tad prikaze svega par karatera naziva, ista prica je i sa xwave 5000, ostim sto pioneer prikazuje otprilike pun naziv fajla u filebrowseru kad pustas sa cd-a, dok xwave prikaze otprilike pola naziva.

-da podrzava wma, bar neke HD codece, da vrsi upscaling na 19x10 rezoluciji, i da ima hdmi izlaz. ---> xwave 5000 (divx-hd, upscaling ne, hdmi ne.), pioneer dv-400 pa modeli navise (od hd formata nista, hdmi da, za upscaling nisam siguran).

- takodnje da ima i 5.1 analogni izlaz ----> xwave 5000, pioneer dv-600.

sve u svemu, tesko je naci idealan player, svakom nesto fali.

Poslednja izmena:
cesto je, ako ne i uvek kod tih network playera, titl *****, ne znam za ovaj LC, ali obicno il nema nasa slova, mali font, losa pozicija, nije oivicen crnom pa se tesko vidi....

Poslednja izmena:
Video sam ovaj Philips, lepo deluje, samo jos da se isproba i super.
@MM napisi malo detaljnije nesto o njemu, please.

- normalno prikazivanje titlova, gde mozemo birati bar velicinu i pozicuju, da prikazuje normalno nasa slova i da ne mora titl da se zove isto kao i film ---> xwave 5000

-ima mogucnost da normalno cita filmove sa usb-a, tj da ima usb 2.0 ----> navodno novi pioneer modeli x10, neki philips i samsung modeli, i navodno nova verzija xwave 5000 kad se pojavi u prodaji treba da ima usb 2.0

-da ima zoom u koracima manjim od 2x !!!!! -----> ****m li ga koliko je 2x, ali svi mtk playeri imaju uglavnom isti zoom (pioneer, xwave i ostali).

-da ne brljavi sa Divx6, Nerom, Xvidom sa ukljucenim Qpel i GMc i mp3 vbr i sl.. ----> xwave 5000 (nisam siguran za nero format, nisam nikad probao).

-da ne prikazuje samo prvih nekoliko slova imena fajlova, da ima porsku za id3 tagove, i da moze da se prebacuje kursor sa pesme na pesmu dok traje pesma ----> pioneer, osim kad pustas sa usb-a, tad prikaze svega par karatera naziva, ista prica je i sa xwave 5000, ostim sto pioneer prikazuje otprilike pun naziv fajla u filebrowseru kad pustas sa cd-a, dok xwave prikaze otprilike pola naziva.

-da podrzava wma, bar neke HD codece, da vrsi upscaling na 19x10 rezoluciji, i da ima hdmi izlaz. ---> xwave 5000 (divx-hd, upscaling ne, hdmi ne.), pioneer dv-400 pa modeli navise (od hd formata nista, hdmi da, za upscaling nisam siguran).

- takodnje da ima i 5.1 analogni izlaz ----> xwave 5000, pioneer dv-600.

sve u svemu, tesko je naci idealan player, svakom nesto fali.

Potpisujem.

Samo pozicioniranje titlova po vertikali nije bas najsrecnije reseno. Pozicija 1 je suvise u dnu ekrana a pozicija 2 bukvalno na polovini.

Sve u svemu za 3500din xwave 5000 je izuzetan player.

Poslednja izmena:
Sad sam gladao na netu, philips dvp3260 stvarno razbija. Verovatno to uzimam danas.
Samo me interesuje da li ima zoom manji od 2x. Moj ortak ima neki neo sa zoran chipom i ima zoom u koracima od 1/4 sto je jako korisno.

Jendo pitanje: koliko je korisno ovo apskaliranje divx-a i dvd-a??? Ne verujem da slika nesto znacajno moze biti bolja jer se tu ne reprodukuju hd materijal. ili gresim.

i kod mtk playera imas zoom sa 4 koraka, sad koliko tacno svaki korak zumira ne secam se, zoom ne koristim.

ako taj dvp3260 stvarno ima usb 2.0, a ne usb 1.1 sa usb 2.0 podrskom, onda je interesantan. to je isto mtk player, ostaje samo pitanje fw-a, tj. da li cita prevod ako nije istog naziva, kakav je sto se tice packet bitstream fajlova, i kakav je font (oivicen crnom ili crna traka).

Poslednja izmena:
i kod mtk playera imas zoom sa 4 koraka, sad koliko tacno svaki korak zumira ne secam se, zoom ne koristim.

ako taj dvp3260 stvarno ima usb 2.0, a ne usb 1.1 sa usb 2.0 podrskom, onda je interesantan. to je isto mtk player, ostaje samo pitanje fw-a, tj. da li cita prevod ako nije istog naziva, kakav je sto se tice packet bitstream fajlova, i kakav je font (oivicen crnom ili crna traka).

Stavis ovaj firmware:
http://rs123.rapidshare.com/files/147380232/DVP3260_12_V51_vb6_v2_1_With_ORG.rar
i sve podrzava, i titlove razlicitih boja, pozicija, oivicene titlove, ne moraju da se zovu isto kao i film, prikazuje 44 karaktera imena fajla i sl.... Najbolja kupovina ubedljivo. Jos samo da vidim taj zoom.

I, da. Provereno je USB 2.0
i ima odlicnu firmware podrsku!

Poslednja izmena:
upravo procitao ceo thread sa softpedia gde je i taj firmware, i izgleda prilicno impresivno :)
ako i packet bitstream pusta bez problema, onda je dvp3260 dosta bolji od xwave 5000 za iste pare.

Sad sam gladao na netu, philips dvp3260 stvarno razbija. Verovatno to uzimam danas.
Samo me interesuje da li ima zoom manji od 2x. Moj ortak ima neki neo sa zoran chipom i ima zoom u koracima od 1/4 sto je jako korisno.

Jendo pitanje: koliko je korisno ovo apskaliranje divx-a i dvd-a??? Ne verujem da slika nesto znacajno moze biti bolja jer se tu ne reprodukuju hd materijal. ili gresim.

Gde ima da se kupi i po kojoj ceni?

Pre dva ipo sata kupio plejer, pre sat ipo fleshovao, vec sat i po ne mogu da skinem osmeh sa lica... Ovo cudo razvaljuje. Ima sve, ali bukvalno sve sem hdmi/upscaling-a. Jedino sto ima zoom u koracima od 2x, 3x, 4x, a nema manje od 2x.
Neverovatna stvar za 3400din. Ali neverovatna!!!

Ovaj je bio u prodavnici ispred moje zgrade u Obrenovcu, visio u izlogu par nedelja. Za bg nemam pojma, ali mora biti da negde ima i po jos nizoj ceni.

Ima Eltim (bar na sajtu).

Plejer podrzava packed bitstream.
Inace, uradio sam ovde na formu jedan mali review, pa tu mozemo nastaviti diskusiju.

meni xwave 5000 radi sve super sem daljinskog jako lose reaguje na isti.

Titlovi moraju da budu isti sa nazivom filma ako ne fleshujete uredjaj.

Usb hard radi samo morate da formatirate hard disc u FAT32 formatu

Nazad
Vrh Dno