Šta je novo?

Neki dobar switch-er

nestolex

Cenjen
Učlanjen(a)
17.08.2010
Poena
195
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen7 5800X3D + LC Power CC-120
Matična ploča
ASUS TUF B550 Gaming - Plus
RAM
2x16Gb Kingston HyperX 3200Mhz CL16 DDR4
GPU
AMD Radeon Dual RX 6700XT, 12Gb, 192bit
Storage
V-Nand SSD M.2 970 Evo Plus 3.0 250Gb + SSD M.2 Adata Legend 1Tb 1200TBW 4.0 + WD Blue 1Tb + WD Blue 1Tb
Zvuk
SONICGEAR SPACE 3 Maroon 2.1 Bluetooth
PSU
FSP Hammer 600W
Kućište
CoolerMaster MB-511
Monitor
GIGABYTE 32" VA G32QC A-EK, 165Hz, 2560x1440
Miš & tastatura
Miš - Logitech G402 Hyperion Fury + Tastatura - MS Gaming ELITE C330
Ostale periferije
Podrum vina
Mobilni telefon
Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus 5G
Pametni uređaji
Xiaomi Watch S1 Active
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Pozdrav društvo,

Jedno obično pitanje: koji switcher bi mi preporučili, ali da podržava brzine veće od 100mbps???

Objašnjenjenje zašto mi treba:
Internet je brzine 600/600mbps. Iz rutera ide kablić direktno u komp, a smart tv vaćari signal preko wi-fi. Ponekad hoće malo da secka pa sam rešio da stavim switcher te tako spojim i komp i smart tv ethernet kablom. To sam uradio ali sada internet na kompu ne ide brže od 100/100...iako na switceru piše 10/10/1000mbps!
Ovaj switcher je u pitanju (nisu potrebna nikakva dodatna štelovanja na istom):

NIje problem ni tih 100/100 internet lepo radi, igrice ok, jedino što bih ja lično hteo da ipak iskoristim maximum koji imam od paketa!
Pa ako ima neki solidan switcher da mi preporučite umesto ovog...izvolte!

Hvala unapred!

Verovatno neki od kablova kojima si spojio switch ne može više od 100 Mbps. Probaj drugim kablom, ne vidim zašto switch ne bi radio kako treba.
P.S. verovatno je moglo i bez switcha ako imaš samo ta dva uređaja, onda lan1 rutera ostaviš kako je bio u kompu, a lan4 rutera (obično je taj dodatni za internet) povežeš sa tv-om.

Verovatno neki od kablova kojima si spojio switch ne može više od 100 Mbps. Probaj drugim kablom, ne vidim zašto switch ne bi radio kako treba.
P.S. verovatno je moglo i bez switcha ako imaš samo ta dva uređaja, onda lan1 rutera ostaviš kako je bio u kompu, a lan4 rutera (obično je taj dodatni za internet) povežeš sa tv-om.
TOETO! Hvala!
Promenio kabal i sada je brzina maximalna! Eto, jednostavno, a nisam se prvo toga setio.

PS...ne može drugačije sve linije iz rutera su zauzete, imam komp i kod sina u sobi pa jedan kabal ide tamo!

Da ne otvaram novu temu jer imam slično pitanje:
imam u zidu iza TV-a jedan LAN kabel iz rutera te ne mogu sprovesti još jedan.
Hoću da kupim PS5 konzolu i nakačim je na taj LAN, ali imam samo jedan kabel. Verovatno mi treba neki switch?
Moj net je 300/100 i ruter i kabel podržavaju gigabit, tako da to nije problem.

Moje pitanje je: kako povezati i konzolu i TV tako da ni jedan ni drugi ne "trpe"? Da imam punu brzinu na oba (uvek ću koristiti ili jedan ili drugi).

Da ne otvaram novu temu jer imam slično pitanje:
imam u zidu iza TV-a jedan LAN kabel iz rutera te ne mogu sprovesti još jedan.
Hoću da kupim PS5 konzolu i nakačim je na taj LAN, ali imam samo jedan kabel. Verovatno mi treba neki switch?
Moj net je 300/100 i ruter i kabel podržavaju gigabit, tako da to nije problem.

Moje pitanje je: kako povezati i konzolu i TV tako da ni jedan ni drugi ne "trpe"? Da imam punu brzinu na oba (uvek ću koristiti ili jedan ili drugi).
Cudy GS105D imaš kod nas za 1000 din.

Loši su adapteri na tom Cudy-ju,na dva su mi crkli adapteri u par meseci,ali koliko para...

Nazad
Vrh Dno