Jedno je sigurno, do zvucnika nije problem.
Iskljuci obavezno matrix mod na daljincu kada slusas 5.1 izvor zvuka.
Oko creative software-a ne znam da ti pomognem, odustao sam od njih jer su im katastrofalni drajveri, cak i integrisani realtek ima bolje resen software (doduse ne i zvuk).
Meni i dalje x540 sljakaju sasvim pristojno. Jedan mali savet je da obavezno ne stavljas (sub)woofer u cosak i ako mozes izmaknes od nekog zida, mnogo je cistiji zvuk tako, mada to verovatno znas.
Poz
Svakako,Matrix se i čuje razlika,cim je uključen ukoliko je izvor 5.1.On je za expand stereo,što sam i naveo da radi ok.
Subwoofer mi je na podu,na laminatu,od zida je pola metra a oko njega ima prostora sasvim dovoljno,tačnije,svuda ispod stola je praznina,osim PCa koji je pored subwoofer-a.sve ostalo je prostor..space.
Potpuno se slažem što se tiče software-a ,koji Creative piše,godinama se nisu naučili da napišu software koji bar ima brz odziv,ako ništa drugo..
Logitech su Ok,to sam rekao..
Pitanje je kako si podesio sam player i podesavanja u kodecima. Da surround u filmovima jeste nesto extra to potpisujem ali problem je do podesavanja.
Ne koristim kodeke,osim Core AVC 2.0 koji je na disable,koristim ga samo onda kada MPC Video Decoder ne može da izgura bez zamuckivanja neki 1920x1080 materijal,jer sve ide preko laptopa i ATI HD 4570.Dakle,MPC-HC odradjuje sav posao.MIcrosoft DTV-DVD audio i video kodeci su takodje blokirani u MPC-HC.U plejeru sam podesio na Playback Output-u da bude Speaker Creative 5.1 surround,to svi znamo da uradimo.
Ma radi surround,ali kako radi..moram da uključim maštu da bih shvatio da nešto se dešava.Stereo je Ok,ali ja sam mislio da će to da grmi od efekata,da ću se prestraviti u horror filmovima,jer će me fredi juriti iza ledja,da ću u pixarovim crtanim čuti bukvalno surround,medjutim meni sve ovo kilavo izgleda..ništa konkretno,da se čuje da ako dolazi od pozadi,DA DOLAZI OD POZADI-..sve nekako pomešano,umixano.Nema u Creative software-u ništa specijalno,kao što sam i naveo,dva moda..Prvi ako je aktiviran,dobiješ isti zvuk,isto sve na svih pet satelita,a to nije surround,znači,ono što se čuje na prednjim levom i desnom,to isto se čuje iste jačine i na zadnja dva satelita kao i u centralnom.Kada se aktivira drugi mod,i povuce se slajder za doziranje surround-a do kraja(da sve bude surround),onda se dobije taj šatro 5.1 surround ali od efekata koji dolaze od pozadi,ili bi trebalo da dolaze,njih nikada nisam čuo,samo čujem mjuzu iz filma,da je razdvojena,a napred stereo radi ok..ali ono,tipa..neko kuca na vrata..i da to čujem u 3D fazonu,bukvalno da čujem kucanje iza ledja,to nema šanse.Sada sam još jednom preslušao sve demoe na Creative sajtu i audio je super,neverovatno koliko je 3D surround mocan.To se isto desava i kada pustim moj neki CD.Medjutim,HD materijal je totalno neizražajan.Stereo je Ok,ali surround,nula.
Da li je do drajvera koje piše creative,ali šta drugo uzeti,kad su oni najbolji u tom multimedijalnom domenu..