Šta je novo?

Need for Speed Shift

Jel ima nekih naznaka kad bi mogli da ga ocekujemo?

Simbin je razvijao GT Legends i GTR2, prvi put cujem za tim Slightly Mad Studios i uz malo searcha ispada da su oni samo pomagali Simbinu oko razvijanja a ne da su, kako kaze izvor, "responsible" za navedene naslove... EA Black Box ce opet pomagati oko razvijanja novog NFS-a tako da slobodno mogu da kazem: isto $ranj3 novo pakovanje...

To za $ranj3 si u pravu, sve shto treba da uradish jeste da izbacish f iz naslova i voila :D.

Shalu na stranu, vracanje super automobila je svakako dobar znak. Samo da bude bez Golfova, Pezoa, Toyota, Hondi i slicni krshva na startu karijere. Znaci Lotus minimalac kao shto je nekad bilo ;).

A shto se tice Grida, pa ja bih bre igrao NFS koji lici na Grid nego sam Grid. I pored svega shto je proshao NFS je puno vece ime nego neki tamo Grid ili TOCA.

Poslednja izmena:
Simbin je razvijao GT Legends i GTR2, prvi put cujem za tim Slightly Mad Studios i uz malo searcha ispada da su oni samo pomagali Simbinu oko razvijanja a ne da su, kako kaze izvor, "responsible" za navedene naslove... EA Black Box ce opet pomagati oko razvijanja novog NFS-a tako da slobodno mogu da kazem: isto $ranj3 novo pakovanje...

Simbin se praktički raspao odavno, odnosno bolje rečeno glavni deo ekipe je formirao Blimey! Games, a u Blimey su prešli i neki momci koji su radili na RBR. A Slightly Mad Studios je kupio Blimey Games, pošto su zapali u finansijske probleme...

Poslednja izmena:

Prica ide ovako ako se ne varam- Osnivac i "glavni baja" iza Simbina,Ian Bell, kao i vecina ekipe su presli u novoosnovani studio Blimey!...zatim je Blimey! bankrotirao i ekipa se "preselila" u SMS.

Edit- uostalom, ovde sve imade: http://www.nacionalnaklasa.com/forum/showthread.php?t=1389 :)

Takodje, u ovaj NFS projekat je umesan i Patrick Soderlund, shef DICE-a, i ucesnik TOYO TIRES 24H Dubai 2009 trke.Zanimljivo...

Poslednja izmena:
To za $ranj3 si u pravu, sve shto treba da uradish jeste da izbacish f iz naslova i voila :D.

Shalu na stranu, vracanje super automobila je svakako dobar znak. Samo da bude bez Golfova, Pezoa, Toyota, Hondi i slicni krshva na startu karijere. Znaci Lotus minimalac kao shto je nekad bilo ;).

A shto se tice Grida, pa ja bih bre igrao NFS koji lici na Grid nego sam Grid. I pored svega shto je proshao NFS je puno vece ime nego neki tamo Grid ili TOCA.

well, sir, sorry sir, I must disagree. Ovo na shotu ne izgleda mnogo bolje od grida, malo je ostrije, ali voznja iz kabine je zamorna cime god da vozis tako da me ta grafika ne interesuje uopste niti je merilo za to koliko je igra dobra. Modeli kola izgledaju odlicno i u ProStreet ( ne kazem da su verni, posto ne znam) pa je to ne cini nekom ne znam kako dobrom igrom.

Ja bih pre podrsku (pare) dao ravojnom timu GRID-a jer je doneo nesto kvalitetno i novo (relativno) na PC, nego ovim plagijatorima koji prave grid (NFS shaft), burnout (nitro) i neki carmagedon MMO...

Odavno NFS ne prave ljudi koji su bili zasluzni za kupovinu voodoo2 12mb kartica samo da bi video kokpikt...(enterijer)

Izvinjavam se sto uopste nisam optimista. :(

^ Ne bih se složio, kako stvari stoje ovo bi trebalo da bude preimenovani Ferrari Project...

Ovo su screenovi za Ferrari Project, čiji je razvoj započet krajem 2006., a ovo su screen-ovi iz sa početka 2008, tako da se ne može reći da kopiraju Grid...
29t07d.jpg

315jqs3.jpg

20rjjwo.jpg

2v7xvnr.jpg

ovo je CGI ili necija mastarija. U gridu nema ferarija :S: Ovo sto gledam u tvom postu, pa jos 2006...PC...zbunj

Šta nije jasno? :) Blimey je radio na vožnji zvanoj Ferrari Project, razvoj igre je počeo krajem 2006., ono što sam ja postovao su screenshotovi iz juna 2008...

Blimey je bankrotirao, odnosno kupio ih je Slightly Mad Studios, zvanične stranice u vezi sa Ferrari Project-om su pogašene, pa je predpostavljeno da je prekinut razvoj.
A sada vidimo da SMS radi na novom NFS-u, a ovaj prvi NFS:Shift screen neodoljivo podseća na one od FP-a, odnosno očito da je osnova novom NFS-u, Ferrari Project...

Btw, evo novih informacija na stranici SMS-a u vezi Ferrari Projecta:
http://www.slightlymadstudios.com/2009/01/welcome-to-the-new-slightly-mad-studios/

Jay.W Site Admin Reply:
January 31st, 2009 at 12:24 am

We’re working hard to try to resolve some legal issues around the Ferrari title and hope to have some good news in the near future for you…

Poslednja izmena:
sad je sve jasno, ja reko oni shotovi su iz 2006...

Poslednja izmena:
Predobro da bi bilo istinito.Dok ne vidim svojim ocima ne verujem.

I na stranici proizvodjaca pise:

"Need for Speed SHIFT will be released on PLAYSTATION®3 computer entertainment system, Xbox 360® video game and entertainment system, PSP® (PlayStation® Portable) and PC in fall 2009."

Sto znaci da ce Shift izaci i za PC.
Mislim da je Rama napisao negde da je samo za PS3 i XboX 360.

^ Kad sam ja to rekao, tako je stojalo samo u citatu koji sam naveo zbog ove druge dve NFS igre, čisto da se vidi o čemu se radi :)

Evo kako je svojevremeno jedan od novinara doživeo Ferrari Project:
http://www.virtualr.net/ferrari-project-visit-to-blimey-games/

Hi all, I went to Blimey yesterday and met Ian , nice guy and free drinks! Ian made me sign an NDA so I can’t go into any details… but I tried the Ferrari game, all i can say is Holy moly, the gfx are better than Gran turismo, the lighting was spot on, the real time reflections on the car were amazing, the general effects are just a new level.

I only drove it on an Xbox 360 pad but it felt really natural, the physics engine has been re-done it seems from scratch, they have a great physics team of 3 guys including Eero from RBR fame! I think the main thing i noticed was the atmosphere, the ambient sounds and graphic effects really make you feel like you are on track, the amount of movement and ‘life’ all around is quite breathtaking.

Anyway, I was quite shocked how much better this looked than most other titles, nothing on the PC comes close, iRacing for instance looks like its 4 years behind.

GTR dev threatens legal action against Need For Speed: Shift team

There's some bad blood in the sim racing world. The recent announcement that Need For Speed: Shift was being worked on by Slightly Mad Studios, which, according to the release, "includes developers and designers that worked on ... GT Legends and GTR 2," may have seemed innocuous enough. But it's led to the threat of legal action from SimBin, the company credited with making those games.

Vise o tome: Joystiq

Ne izgleda lose jos ako bude u fazonu MW tj. voznje po gradu od trke do trke bice super. Naravno japanci su obavezni :)

Bice ovo jos gluplje od prethodnih NFS serijala, naravno imace bolju grafiku od undercovera, jer nije moguce ponoviti onako bednu grafiku kao u Undercoveru...

jeli naslov treda greska ili je tako stavljeno namerno :d

Ahaha neko od modova je promenio, garant :D

Ahahaha, ovo je bezobrazno, ali nije daleko od istine :D

dodao sam "f" pa neka se Kutija ne ljuti :)

...jer ce Shift biti gori od World-a :p

Mora malo s*rdnje :)

vidi se da ne volite oldtajmere :) NFS: PU je rulao. imao je revolucionarnu grafiku, odlican gameplay, zvuk...secam se da sam vozao matore sporete samo da bih slusao zvuk :) pa onda napredovanje kroz 2. polovinu proslog veka. pa kada sednes u kareru rs iz 73-e i nabudzis je i nagaris 300...vrh. pa oni zadaci sa cunjevima i slicno. extra igra!

Ne verujem sta citam, NFS: PU najgori NFS...

Nazad
Vrh Dno